Angol mellé melyik másik nyelve (ke) t célszerű tanulni az alábbi helyzetben?
Most jelenleg magyarul és angolul beszélek. Angolból van felsőfokú képesítésem, angoltanárként és fordítóként dolgozom.
Közben elvégeztem egy számítógépes szoftverüzemeltetői tanfolyamot (nem a laza 2-3 hónaposat!), amiből jelenleg van egy középfokú szakképesítésem. Ezen a téren autodidakta módon képezem magam tovább. Weboldalak készítésével akarok foglalkozni.
De szeretnék nyelveket tanulni, mert úgy érzem, csak az angol nem elég. Illetve érdekel maga a nyelvtanulás is. Viszont nem tudom, hogy ezzel a háttérrel melyik nyelvbe lenne érdemes belekezdeni?
Melyik úton érdemesebb elindulni?
A) Megtanulni még két EU-ban fontos nyelvet, ami a német és a francia?
B) Megtanulni olaszul, spanyolul vagy skandináv nyelveket?
C) ha ezek egyike sem, akkor merre folytassam az utat nyelvtanulást illetően?
(Németet tanultam, érettségiztem is belőle, DE hányingerem van, valahogy nem születtem arra, hogy azt tanuljam...többszöri nekifutásra alapozom ezt, személyes élményem.
Franciát itthon tanulgattam már egyedül, most kb alapfokon vagyok belőle. Sokkal jobban érdekel mint a német, csak nehezebbnek tűnik, de érdekel. Olaszul, spanyolul soha nem tanultam még.
Lehet esetleg két nyelvet egyszerre tanulni - francia + egy kisebb nyelvet? Kisebb nyelvekből melyiket lenne célszerű?)
Ez attól is függ, hogy mik a terveid a jövőre nézve.
De miután ezt nem tudjuk, azt mondom, hogy ha már belefogtál a franciába, akkor tanuld tovább azt és valamelyik skandináv nyelvet mellé.
Lehet két nyelvet tanulni egyszerre, persze.
függ attól, szeretnél-e külföldön dolgozni, ha igen, hol.
olyat, hogy kisebb nyelv, én nem ismerek, nem tudom, mire akarsz célozni. érdekes, az angol mellé mindenki egyből a franciát mondja, pedig a német sem kevésbé hasznos (sőt).
Én a helyedben a németet és a spanyolt tanulnám, mert
- biztos hallottad már, hogy minél fiatalabb az ember, annál könnyebben tanul nyelveket. a franciát fiatalon jó elkezdeni, mert elég bonyolult, sokszor logikátlan, a kiejtést nehéz megjegyezni.
- a német rokon nyelv az angollal, a szavakban, a nyelvtanban, a mondatok logikájában ez erősen érződik.
- Magyarország közvetlen vonzáskörzetében a német hasznosabb nyelv, mint a francia
- újlatin nyelvek közül a legjobb a spanyol, mert nem olyan nehéz, és többen is beszélik.
"A németet felejtsd el, ők úgyis beszélnek angolul. "
Mert Németországban mind a 80.000.000 ember beszél angolul, de a franciák azt sem tudják, hogy mi az...
A. azt jelenti, hogy a legfontosabb 4 nyelvből (angol, német, francia, orosz) még 2-t megtanulsz.
B. azt jelenti, hogy megtanulsz egy hobbynyelvet (olasz), egy távoli regionális nyelvet (spanyol) vagy néhány kis nyelvet.
A francia könnyebb a németnél, és olyan, mint az angol. Szóval az könnyen menne neked.
Ha németundorod van, akkor a francia-orosz az ideális páros. Kisebb nyelvet nem érdemes tanulni, esetleg sokkal később, sokadik helyen.
22:55
"A németet felejtsd el, ők úgyis beszélnek angolul."
Rosszul tudnak angolul, és természetesen mindig előnyben fogják részesíteni a németül tudó ügyfelet vagy alkalmazottat a németül nem tudóval szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!