Mihez van jogom? Nem vagyunk házasok.Egy éve vagyunk együtt. Párom terhes lett,ő akarja,én nem. És mi lenne a célszerü ebben a helyzetben?
Bár nem vagyok szakértő, de úgy tudom, hogy ha ő akarja a babát, akkor Te nem igazán tehetsz semmit, maximum nem írod alá az apasági nyilatkozatot, aztán majd be kell bizonyítania, ha akarja, hogy a tiéd a gyerek és akkor követelhet tőled gyerektartást. Szerintem ezt nektek kell megbeszélnetek és dűlőre jutni, hogy mi legyen!
Sajnálatos ez a helyzet, valahol megértem, hogy becsapottnak érzed magad, egy gyerek életére nem szabad így hazárdírozni:-(
ijen-ilyen, hejzet-helyzet
azért ezeket tudhatnád már, ha ennyire felnőtt vagy!!!!
Először is tanulj meg helyesen írni! Ne haragudj meg érte,de áruld már el,hogy lehet nem szeretni egy gyereket,pláne ha a tied?Én nem tudom,hogy ti pasik milyen jogon várjátok el egy nőtöl,hogy ne szüljön gyereket,csak mert ti nem akarjátok.Remélem,hogy a barátnődnek lesz annyi esze,hogy elküld a francba,mert annak a kisbabának nem ilyen apukára lesz szüksége.
Ja és aki akar dolgozni, az talál is munkát.
Ha a baba megszületik, és vizsgálat idul, DNS teszt, akkor fizetsz. Szerintem munkahelyet lehet találni és ha nagyon szűkösen is de ki lehet jönni az egy fizetés és GYES-ből. Pláne ha a párodnak volt mukahelye, mert akkor vlmvel többet kap. Annyi segédmunkést keresnek hirdetésekben stb, aki akar, talál.
Amint meglátod a gyermeked úgyis semmissé lesz minden, ami eddig volt és mindent másképp látsz majd. Lehet itt az deje, hogy felnőjj és feletősséget vállalj, nem?
Elhiszem, hogy megijedtél, de ez szeritem csak átmeneti. Az ember néha meglepően gyorsan alkalmazkodik a kialakult körülményekhez.
Ja, és a helyesírás tuti nem az ő hibája, ez tipikus diszlexia, ezer ilyet láttam.
Sok sikert és kitartást!
Kedves előző, ez nem diszlexia, hanem a helyesírás tanulatlansága. Gyógypedagógus vagyok, ezzel foglalkozom, tehát tudom. :-)
Hogy a fiatalember kérdésére is reagáljak. Nem tudom hogyan és miért kéne felnőnie, ha még abszolút nem érett rá. Nem írta mennyi idős, de elképzelhető az, hogy még tényleg nem érett arra, hogy apa legyen. Tegyük fel, hogy "felnő", vállaja a gyereket. Pár év után bekattan, otthagyja a leányzót meg a gyereket is, mondván, hogy élni akar még, neki nem hiányzik a gügyögés. Az kinek is lesz jó? Tán a gyereknek? Nem hinném. Nyilván, amikor belemászott ebbe a kapcsolatba, a lány azt mondta neki, hogy védekezik. Ha a fiú részéről nem lett volna meg a bizalom és nem csak "élvezte" volna a dolgot, akkor már nem ért volna a kapcsolat két forintot se. Mindenki gondoljon bele, hogy szedi a fogigátlót, és a párja azt mondja, bocsi, de húzok kottont mert mi van ha és különben is... Gondolom mosolyogva azt mondtátok volna, hogy "persze apukám, fő a biztonság, kettőt is húzzál fel!"
Ezzekkel a felnőtté kéne válnod, fogadd el, stb. válaszokkal nem segít senki, ettől még ott lesz a probléma hogy egy olyan döntés miatt, amit egy párkapcsolatban nem együtt hoztak meg, neki kell vállania a következményeket.
Mi a férjemmel mindennél jobban szeretnénk babát, meg is teszünk érte mindent. Ő is és én is felkészültnek érezzük magunkat és tudjuk, hogy a babának ez a megoldás a legjobb, hiszen várunk rá, és már most szeretjük.
Viszont. Egy férfi soha nem fog úgy érezni és gondolni mint egy nő, az ő számukra az anyaság nem sokat mond.
Igazából, hogy mit tudnál tenni és mihez van jogod az nemtudom. Nehéz helyzet, de nagyon.
Az előzőnek: az utolsó válaszoló egyáltalán nem így értette!! Pont arról írt, hogy a lánynak lett volna megaláza, ha a fiú még egy gumit is felhúz, mert nem bízik benne. Te duplán vagy akár triplán védekezel????
A kérdezőnek: tényleg le kellene vele ülnöd beszélgetni. Szépen elmondani neki miként is érzed magad és a felelősségről is, ami óriási!, kellene beszélgetnetek! Így biztosan zátonyra fut a kapcsolat is, meg a ti életetek is! Meg kellene egyeznetek. Lehet, hogy a lány fog téged meggyőzni! Hiszen egy baba és a szerelem gyönyörű dolgok!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!