Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem vagyok templomba járós,...

Nem vagyok templomba járós, de hiszek Istenben és szeretnék találni egy olyan lányt, aki szintén e szerint próbál élni, de nem megrögzött hívő. Hol keresgéljek szerintetek?

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 16:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Na pont erről beszélek, attól, hogy valaki a Bibliát nézegeti, attól még nem lesz szent, ugyanis alaptalanul nem butázna le mást, úgy hogy nem is ismeri. Hiszek Istenben, tehát nem lehetek ateista, de biztos én vagyok a buta, talán olvass utána, hogy mit jelent az ateizmus. Tudtommal sok féle vallás létezik, nem csak a kereszténység!
2012. dec. 16. 09:52
 12/14 A kérdező kommentje:
És ha érdekel, azzal se értek egyet, hogy elmész templomba gyónni és utána ugyan úgy lehülyézhetsz másokat, mert úgyis majd mész gyónni! Akkor minek olvasni a Bibliát?!
2012. dec. 16. 10:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Ne akadj ki a válaszokon! A vallásos emberek többsége paradoxnak látja, hogy hiszel Istenben, szeretnél e szerint élni, de annyira azért mégsem, és nem is veszed komolyan stb. Tény, hogy ez (ne haragudj) nem az igaz keresztény hit, de végül is mindenki a legjobb tudása szerint próbál élni. Az pedig, hogy akkor mégis mi az igaz hit... nos, ez egy nehéz kérdés.

Én is feltettem nemrég egy hasonló kérdést (nem párkereséssel, csak úgy általában a hittel kapcsolatban), íme:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Na nézd meg, miket kaptam rá :-D Mondjuk a többségnek, azt hiszem, igaza van, de volt közte olyan, ami kimondottan rosszulesett.

2012. dec. 16. 12:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Gratulálok, akkor már kezet foghattok.....

Azt nem értem, mit nem lehet ezen érteni?

Ki a keresztény? Aki követi valamelyik keresztény közösség előírásait!

Követed valamelyikét is? NEM!

Akkor keresztény vagy? NEM!

Ennyi. Kövesd a magad vallását nyugodtan, ha attól neked jobb lesz, de ne hivatkozz arra, hogy keresztény vagy, mert nem vagy az! Ez ilyen egyszerű!

2012. dec. 17. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!