Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Németh Sándor tényleg Jehova...

Németh Sándor tényleg Jehova Tanúja volt?

Figyelt kérdés
Ezt már több Jehova Tanújától hallottam. Honnan veszik ezt?

2012. dec. 12. 00:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
15%

Nem, nem keverjük.

Még bizonyos szolgálati kiváltságokra is ki lett nevezve a buzgalma miatt.

2012. dec. 13. 20:23
 12/31 anonim ***** válasza:
38%

Előző folytatva:

Egyébként minket Tanúkat sem érdekel, mert nem vagyunk felhatalmazva, hogy bántsuk azokat akik nem akartak itt maradni, magán ügy.Egyszerűen a kérdésre válaszoltunk.

2012. dec. 13. 20:25
 13/31 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, szerintem jobban jársz, ha biztos forrásból tájékozódsz. Egy anonim fórumon mindenki azt irkál össze-vissza, amit éppen akar vagy tud; hiteles bizonyítékok nélkül.

De azért könyvelj el plusz egy szavazatot a NEM válaszra: olvastam régebben néhány interjút Németh Sándorral; a katolikus múltját említette, a teológiát is; de azt egy szóval sem, hogy valaha is JT lett volna.

Nem tudom, megy-e még a Vidám Vasárnap; ha igen, írhatsz emailt vagy telefonálhatsz. Ha nem, akkor talán a HGY honlapján lenne érdemes próbálkozni. Sok sikert. :)

Ja, és ha meglesz a hivatalos válasz, tárd a nyilvánosság elé egy kérdezői komment formájában, légy szíves. :)

2012. dec. 14. 19:55
 14/31 A kérdező kommentje:

33%-os!

Nem tartom valószínűnek, hogy valaki JT múlttal a háta mögött elmegy katolikus teológiára.

De a kérdésemre nem válaszoltatok. Meg tudtok nevezni legalább 2 személyt közületek, aki ismerte Németh Sándort, és aki tudja tanúsítani, hogy ekkor és ekkor ebbe és ebbe a gyülekezetbe járt?

Köszönöm.

2012. dec. 14. 21:15
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a Pázmány Hittudományi Karára járt, azt onnan tudom, hogy az egyik ott tanító egyetemi tanár mondta, és nem fejezte be. Ekkor még ez csak Hittudományi Főiskola volt, a szocializmus miatt.

Utána lehet, hogy megfordult a Jehova Tanúinál is, ki tudja... A kettő nem feltétlen zárja ki egymást.

A wiki szerint emberünk 1950-ben született, és 1979-ben alakult meg a Hitgyüli, tehát ekkor 29 éves volt. Bőven volt ideje még ilyen-olyan gyülekezetekbe belekóstolni.

2012. dec. 15. 09:37
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés csak: a Nazarénusoknál nem volt? Nem azzal keverik?
2012. dec. 15. 18:06
 17/31 anonim ***** válasza:

Már megadtam a választ. Emberünk elég "későn" került a katolikus teológiára.

Volt már példa arra, hogy valaki JT után a katolikus teológiára ment.

Egyébként megismétlem amit írtam: aki keres az talál.

A helyet pedig megadtam, kb. a 4. hozzászóló vagyok.

2012. dec. 16. 02:55
 18/31 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem a negyedik, hanem a kilencedik.

Ott van valami.

2012. dec. 16. 02:56
 19/31 A kérdező kommentje:
Nem kaptam még konkrét választ, csak találgatásokat. Tudja valaki bizonyítani, hogy bemerített JT volt Németh Sándor?
2012. dec. 16. 18:48
 20/31 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

23 éve Jehova Tanúja vagyok.

Még sohasem hallottam ezt senkitől a testvéreim közül, ezért én sem állítottam sohasem.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy egy tanú sem állította neked, sőt azt sem, hogy nem igaz.

De egységesen mint Jehova Tanúi /tudtommal/ sohasem állítottunk ilyet.

Talán egyszerűbb volna attól megkérdezni aki ezt mondta neked.

2012. dec. 18. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!