Németh Sándor tényleg Jehova Tanúja volt?
Nem, nem keverjük.
Még bizonyos szolgálati kiváltságokra is ki lett nevezve a buzgalma miatt.
Előző folytatva:
Egyébként minket Tanúkat sem érdekel, mert nem vagyunk felhatalmazva, hogy bántsuk azokat akik nem akartak itt maradni, magán ügy.Egyszerűen a kérdésre válaszoltunk.
Kérdező, szerintem jobban jársz, ha biztos forrásból tájékozódsz. Egy anonim fórumon mindenki azt irkál össze-vissza, amit éppen akar vagy tud; hiteles bizonyítékok nélkül.
De azért könyvelj el plusz egy szavazatot a NEM válaszra: olvastam régebben néhány interjút Németh Sándorral; a katolikus múltját említette, a teológiát is; de azt egy szóval sem, hogy valaha is JT lett volna.
Nem tudom, megy-e még a Vidám Vasárnap; ha igen, írhatsz emailt vagy telefonálhatsz. Ha nem, akkor talán a HGY honlapján lenne érdemes próbálkozni. Sok sikert. :)
Ja, és ha meglesz a hivatalos válasz, tárd a nyilvánosság elé egy kérdezői komment formájában, légy szíves. :)
33%-os!
Nem tartom valószínűnek, hogy valaki JT múlttal a háta mögött elmegy katolikus teológiára.
De a kérdésemre nem válaszoltatok. Meg tudtok nevezni legalább 2 személyt közületek, aki ismerte Németh Sándort, és aki tudja tanúsítani, hogy ekkor és ekkor ebbe és ebbe a gyülekezetbe járt?
Köszönöm.
Azt, hogy a Pázmány Hittudományi Karára járt, azt onnan tudom, hogy az egyik ott tanító egyetemi tanár mondta, és nem fejezte be. Ekkor még ez csak Hittudományi Főiskola volt, a szocializmus miatt.
Utána lehet, hogy megfordult a Jehova Tanúinál is, ki tudja... A kettő nem feltétlen zárja ki egymást.
A wiki szerint emberünk 1950-ben született, és 1979-ben alakult meg a Hitgyüli, tehát ekkor 29 éves volt. Bőven volt ideje még ilyen-olyan gyülekezetekbe belekóstolni.
Már megadtam a választ. Emberünk elég "későn" került a katolikus teológiára.
Volt már példa arra, hogy valaki JT után a katolikus teológiára ment.
Egyébként megismétlem amit írtam: aki keres az talál.
A helyet pedig megadtam, kb. a 4. hozzászóló vagyok.
Bocsi, nem a negyedik, hanem a kilencedik.
Ott van valami.
Szia!
23 éve Jehova Tanúja vagyok.
Még sohasem hallottam ezt senkitől a testvéreim közül, ezért én sem állítottam sohasem.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy egy tanú sem állította neked, sőt azt sem, hogy nem igaz.
De egységesen mint Jehova Tanúi /tudtommal/ sohasem állítottunk ilyet.
Talán egyszerűbb volna attól megkérdezni aki ezt mondta neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!