Mi a véleményetek a wiccáról, és a hozzá hasonló pogány, illetve természetvallásokról?
Részletesen nem nagyon ismerem egyiket sem.
De elfogadom másnak a hitét.
Tulajdonképpen elsőre nem érzem, hogy káros lenne a Wicca.
Egyébként nekem semmi bajom nincs a mágiával,a normális magukat boszorkánynak és varázslónak valló egyénekkel, természettel stb..
Megértem, hogy nagyon sok embert vonz ez a téma.
Nekem a csalókkal van csak bajom, szélhálmosokkal és gonosz emberekkel.
De nekem teljesen jó a kereszténység. És nem azért, mert nem vagyok nő:)
Tinik körében, Harry Potter és a vámpíros regények hatására kialakult divathullám.
Mikor a modern fantasyk kifutnak, veszít a népszerűségéből és öregedő boszik maradnak, a fiatalok elmaradoznak és visszamennek inkább bulizni.
Amíg csak hókusz-pókuszolnak és nem kínoznak vagy áldoznak fel embert és/vagy állatot, talán ártalmatlanok.
XDDDD
Látom, tényleg nem tudsz semmit.
Gerald Brousseau Gardner "élesztette újjá" a régi pogány hitet, ebből lett a wicca (újpogány vallás). Ugyebár pogány vallás, természetvallások, sámánizmus régen is volt.
Nem a Harry Potterből ered :D
Jujj XDDD De azért ezen jót nevettem. Most elképzeltem, hogy felnőtt fejjel még Roxfortban hiszek, mikor a 9 éves öcsém nem hiszi el Harry Potter lehet belőle:D
Kérdező, a #6-os válaszoló nem azt írta, hogy a Harry Potterből ered, olvasd el talán újra.
Mellesleg részben egyetértek vele, az ilyen vallások legtöbbször a tinédzserek körében örvendenek népszerűségnek.
Minden vallásnak vannak divatkövetői, divatsátánisták, divatkeresztények, divatból buddhisták, stb. Ilyen alapon azt mondhatnám akkor pl. hogy a kereszténység a biblia és templomok hatására létrejött divatvallás, mert ez van többségben, és manapság a normálisság, a többség értékeihez igazodás a divat. Ugyan erkölcsi normáit senki sem tartja be, mert nem tudja, de mivel az ettől eltérő vallást megveti a társadalom, divatból kereszténynek mondják magukat.
A kiöregedő vénasszonyok helyébe fiatalok lépnek, ha épp alakul egy Jézus-szekta, amint ez elcsendesedik, csak a vénasszonyok maradnak megint :D
Azért ne divatozzunk már le vallásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!