Jézus volt embrió?
Kétezer évvel ezelőtt, földi szolgálata alatt Jézus azt hirdette: „Én vagyok Isten.” Azt mondta,
hogy Ő menny és föld Alkotója, és hogy csakis Általa lehet része az emberiségnek valódi békességben
és örök életben. Nemcsak megtette ezt a drámai kijelentést, de bizonyítékokkal alá is
tudta támasztani állításait. Jézus egyedülálló volta istenségének hirdetésében rejlik.
Hadd álljak meg itt, hogy azt mondjam, Jézus egyedülálló a világ vallási alakjai között abban,
hogy Istennek vallotta magát.
Buddha sohasem mondta, hogy ő Isten.
Mózes sohasem mondta, hogy ő Jehova.
Mohamed sohasem mondta, hogy ő Allah.
Jézus Krisztus azonban az IGAZ és ÉLŐ Istennek vallotta magát!
A feljegyzések azt mutatják, hogy Jézust nem azért feszítették keresztre, mert feltámasztotta a
halottakat, mert visszaadta a vakok látását, vagy mert meggyógyította a bénákat. Jézust azért feszítették
meg, mert azt állította, hogy Ő Isten. Ez teszi istenségének kérdését rendkívül fontossá.
Isten-e Jézus?
Buddha csak azt mondta: „Tanító vagyok, aki az igazságot keresi.”
Jézus azt mondta: „Én vagyok az igazság.”
Konfuciusz azt mondta: „Sohasem állítottam, hogy „szent vagyok.”
Jézus azt mondta: „Ki tud rám bűnt bizonyítani?”
Mohamed azt mondta: „Nincs reményem, hacsak Isten rám nem borítja kegyelme köntösét.”
Jézus azt mondta: „Ha nem hisztek bennem, meghaltok bűneitekben.”
Jézus állításai választás elé állítják a hallgatót, az olvasót. Mai döntésük Jézus Krisztussal kapcsolatban
a legfontosabb, melyet valaha is hozni fognak.
Döntésük Jézus Krisztussal kapcsolatban fontosabb, mint az eszméik. Fontosabb, minta karrierjük,
és fontosabb, mint az élettársuk megválasztása. Ha Jézus valóban Isten, akkor el kell dönteniük,
hogy mihez kezdenek ezzel az információval. Ha ő nem Isten, akkor semmi közünk hozzá.
C. S. Lewis, az Oxfordi Egyetem egykori tanára ateista volt, majd később keresztény lett. Írásaiban
Lewis kihangsúlyozta, hogy az ember nem lehet semleges Jézus Krisztussal kapcsolatban.
Ezt írja:
Most éppen azt próbálom megakadályozni, hogy valaki azt a valóban ostoba dolgot mondja,
amit oly gyakran mondanak Róla: „Jézust hajlandó vagyok elfogadni, mint nagy erkölcsi tanítót,
de nem fogadom el azt az állítását, hogy ő Isten.” Nos, ezt az egyet nem szabad mondanunk.
Az olyan ember, aki pusztán ember, és olyasmiket mond, mint Jézus, nem nagy erkölcsi tanító,
hanem vagy őrült - ugyanúgy, mint az, aki buggyantott tojásnak tartja magát -, vagy pedig
maga a pokolbéli ördög. Választaniuk kell. Ez az ember vagy Isten Fia volt, és még most is az;
vagy pedig őrült, sőt annál is rosszabb. Bezárhatják, mint valami bolondot, leköpdöshetik és
megölhetik, mint démont; vagy leborulhatnak a lábai elé, s Úrnak, Istennek szólíthatják. De
hagyjunk már fel ezzel a leereszkedő sületlenséggel arról, hogy nagy ember, nagy tanító volt. Ezt
a lehetőséget nem hagyta nyitva számunkra. Nem is akarta.
Remélem, miután elolvasták ezt, nem fogják továbbra is azt mondani, hogy Jézus csak egy jó
ember volt. Ha őszinték akarnak lenni és logikusan gondolkodnak, nem tételezhetnek fel semleges
területet. Jézus vagy Isten, vagy hazug. Lehet, hogy azt vonják le következtetésként, hogy
Jézus nem Isten, és úgy döntenek, hogy elutasítják őt, de - mint azt Lewis professzor mondta -
kérem önöket, ne mondják, hogy csak egy jó erkölcsi vezető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!