Elmagyaráznátok nekem, hogy ez mit jelent? Hogy pusztítja el Jehova a világrendszert? Felrobbantja a földet vagy mi?
A következőt az egyik kisfüzetből másoltam be, amit egy Jehova tanútól kaptam:
"A bizonyítékok szerint az emberek már csak rövid ideig folytathatják tragikus kísérletezésüket, hogy miként boldogulnak Isten nélkül. Teljesen nyílvánvalóvá vált, hogy Istentől független emberi uralom soha sem lehet sikeres. Csakis Isten uralma alatt hozhat békét, boldogságot, tökéletes egészséget és örökké tartó életet. Jehova ezért nem sokáig tűri már a gonoszságot és a szenvedést. Hamarosan beavatkozik az emberi ügyekbe, és elpusztítja ezt a hibásan működő világrendszert!"
de azért figyelitek? a sehovások már lepontoztak mindenkit!:)....persze, mivel ellenérvük nincs a sok hülyeségre...
Bár nem vagyok Jehova Tanúja, mégis hozzá tudok ehhez szólni. Kedves válaszolók, akik itt beszólogattok, voltatok már Királyság Teremben? Van fogalmatok róla, hogy hogy működnek a dolgok Johova Tanúinál? Nos, én voltam, egy jó barátomnak köszönhetően. Leszögezném, soha nem venném fel ezt a vallást, sok mindenben nem értek egyet a nézeteikkel, de a közösségük teljesen lenyűgözött. Seretetben élnek, türelmesek egymással, segítik egymást. Ellenben Veletek, akik csak kinevettek másokat, akiket nem is ismertek, csak mert másképp gondolkodnak, másképp élnek, mint Ti. És persze várjátok az ún. "érveket", miközben Ti magatok semmi olyat nem írtatok, amiről kulturáltan lehet vitatkozni, csak fikázzátok a Tanúkat.
11:33-as vagyok.
A Jehova Tanúi tanai veszélyesek. Inkább a bibliát olvasd, mert az az Isten beszéde. Abból igazán megtudhatod, hogy mi fog történni és hogyan.
(az előző a Márk 13-ból van.)
Szép napot!
Fikázzuk is, egy ilyen álkeresztény szekta nem is érdemel mást........a tisztesség álarcát bárki fel tudja venni, csak attól az még nem lesz tisztesség...
Nekem mély a hitem, elég a Biblia, nincs szükségem semmiféle közösségre, főleg nem egy ilyenre mint jehova.....
12:56, én katolikus középiskolába jártam, és mivel voltam már JT közösségben is, össze tudom hasonlítani a két vallást. Csak dióhéjban, amit a "külsős" ember láthat, amikor először megy a gyülekezetbe:
-A katolikus ember bemegy a nagy, sötét templomba, ahol jó esetben talán egy-két gyertya ég, hogy azért eltalálj a padig. Nem köszön a hívő társainak, azok se neki, mindenki bámul előre az oltárra, aztán elkezdődik a mise, ahol a pap bemagolt szövegeket mormol, amiket naponta ki tudja hányszor elmond. A hívek kívülről fújják a zsoltárokat, csak épp a többségnek fogalma sincs, hogy mit jelent a szöveg, amit épp mond/énekel.
-Ezzel szemben Jehova Tanúi Királyság Terme barátságos, világos, az emberek érkezéskor üdvözlik egymást, érdeklődnek egymás hogyléte felől, bent a gyülekezetben pedig nem csak ülnek és kukán néznek előre, hanem beszélgetnek, megosztják egymással a gondolataikat Istenről és a hitbéli dolgokról, segítenek egymásnak, hogy mindenki jobban megismerje a Bibliát. És az emberek a saját szavaikkal imádkoznak, úgy beszélgetnek Istennel, ahogy nekik jól esik, nem holmi imakönyvől, ahonnan mindig ki kell keresni, hogy most akkor melyik ima is illik ide.
Szerinted ezek közül melyik közösség tetszik jobban Istennek?
Mélya a hitem, csak mellesleg a kereszténység nem egyenlő a töketlenséggel, de ez az amit egy életképtelen ember aki a vallásba menekül sosem fog megérteni!
Nekem a vallás egy plusz, nem pedig egy hely ahova MUSZÁLY menekülnöm!:)
Nos én nem vagyok Jehova tanú és nem is akartam az lenni. Nekem saját vallásom van, de most nem ez a téma. Nagyon el voltam (vagyok) keseredve, és az utcán megszólított egy kedves hölgy, hogy akarom-e tudni mikor lesz vége a szenvedésnek? Nos én azonnal rávágtam, hogy igen!!! A kezembe adta ezt a kisfüzetet, és én soha nem olvastam el egy ilyet sem, de most úgy éreztem el kell olvasnom. Na utána ment fel a pumpám...
Én attól félek, hogy valami terror cselekményekre készülnek, mert én azt olvastam ki belőle. Felháborítónak tartom, hogy ilyeneket kinyomtat egy nyomda!
Hát, az igazat megvallva, én is nagyon pozitívan álltam a Tanukhoz, és bár nem értettem egyet a tanaikkal, szívesen beszélgettem velük. Mondhatom azt is, hogy egy-két dologra ők nyitották fel a szemem, sőt akár kijelenthetem, hogy a velük való beszélgetések indítottak a Biblia alaposabb olvasására, ami miatt végsősoron ráakadtam az Igazságra, de ez nem az ő igazságuk...
Sajna nagyon elkeseredtem én is, amikor jobban beleástam magam a tanításokba. Nem is merem kimondani, hogy mire jutottam. Akinek van szeme, lássa...
Nem terrortámadás lesz ez, sokkal rosszabb. Én hiszek Istenben és ezért hiszek Istennek, vagyis a kinyilatkoztatásnak és próféciáknak, és mindezek beteljesítéseként Jézus Krisztus már előttem idézett szavainak...
Lehet, hogy ezek a mondatok sem tűntek volna fel korábban, de most kinyílt rá a szemem:
"Istentől független emberi uralom soha sem lehet sikeres. Csakis Isten uralma alatt hozhat békét" [emberi uralom]...
A fenti idézethez azért tettem hozzá a zárójeles szöveget, mert ugye ez a rejtett értelmezése a szövegnek. Ha keresztényi megállapítás lenne, akkor úgy szólna "csakis Isten uralma hozhat békét Krisztus által"... de ugye itt nem erről van szó...
Az egyik tipikus tanítás a 144000 és az "egyéb juhok" tana. Eszerint a 144 ezer az ún. "felkent", vagyis csak ők birtokolják a Szent Szellem ajándékait, csak ők vehetnek Úrvacsorát, vagyis csak ők állnak közvetlenül kapcsolatban Istennel, sőt a Jelenésekről szóló kiadványban burkoltan az is ott van, hogy ők nyernek bűnbocsánatot (most keresem, de nem találom ... az 1989-es kiadásban a 118.oldal tetején van valami, de az nem az, sztem. Bocs, ilyenkor sosincs meg…). A többiek a kiadványokon és az ő magyarázataikon keresztül kapják a "világosságot"... Kérdés, hogy mire mennek vele, ha emberi uralom alatt vannak és nem Krisztusé alatt (a Szent Szellem és közvetlen kapcsolat nélkül, ugyebár)… Ezzel szemben ugye Jézus teljesen mást mond. Ha beszélsz velük a János 6-ról pl, akkor nagy csend van... azt ugyanis elég nehéz félremagyarázni.
Ki az, aki Krisztus helyére szeretne állni? Ki az, aki emberi hatalmat nyom az emberekre Istené helyett? Ki az, aki a kezdetektől hazudik? Nem mondanám ki...
Egy másik félelmetes dolog... Olvasd el a Zsidókhoz írott levél harmadik részét, és helyettesítsd be a Krisztus (és esetleg a Szentlélek) szót az Őrtorony Társasággal.
Aztán olvasd el a következő oldalt, ha tudsz angolul (ha nem, írj privit, szívesen lefordítom): [link] .
Ezután, ha megvan olvasd el a „Jelenések nagyszerű csúcspontja közel“ c. JT kiadványt és vesd össze ezzel: [link]
Aztán mindehhez tedd hozzá a szabadkőművességet és az Új Világrendet. Már nem is mondom, hogy vesd össze a Russel-ről (JT vallás alapítója) szóló infókkal... :
Először ijesztő. Aztán szomorú... főleg, ha van JT ismerősöd.
Jelenések 11: 18- nem a Földet pusztítja el, hanem a gonosz, Földet pusztító embereket. A túlélésre pedig bárkinek lehetősége van. János 17:3-"az jelenti az örök életet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
Jehova Tanúi nem készülnek semmiféle globális terrorcselekményre. Ember ehhez kevés. (Amúgy nem szekta, hanem vallás. A Föld 236 országában ismertek és több mint 7 millióan vannak.) Az ítélet Istené (Jehováé). Egyes egyedül ő képes arra hogy ezt a sok kárt amit emberek okoztak, helyreállítsa és Paradicsommá alakítsa a Földet, ahogy az az eredeti szándéka is volt. És Ő nem változik.
JT a Jelenések könyvére (7,4) hivatkozva azt tartják, hogy csak 144.000 ember jut el a mennyei boldogságra, további "nagy sokaság" (Jel 7,9) valamiféle földi boldogságra jut, de ezek közé csakis JT kerülhetnek, mindenki más a "második halál" áldozata lesz, vagyis elpusztul.
Ez a tanítás az üdvösség-üzenet teljes eltorzítása. 1 Tim. 2,4 szerint "Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére jusson". A "második halál" Szent Jánosnál a kárhozat. Hitünk szerint nincs "két osztályos" üdvösség (hogy egyesek teljesen céIbaérnek, mások csak részben). A feltámadás mindannyiunk végső sorsa, csak egyesek számára az élet feltámadása, mások számára az ítélet feltámadása lesz (vö. Jn 5,29).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!