Hogyan lehet az ember szeretetre törekvő, Jézus tanitásait követő ember a mai világban?
Mit gondolnák?
Életem története.Én sokra vittem, mert fektettem bele idot, múnkát.Az utca sarkán időt pocsékoló bunkók azt hiszik ők találták fel a spanyol viaszt.Ha látták, hogy jobban megy nekem(kerek a kerekem es hamarabb eljutok A-tól B-be) mindent kitalálnak, hogy befeketitsenek, lealacsonyitsanak.Sajnos életem során rengeteg irigy emberrel találkoztam és sokat fékeztek az életben.
A példád szerintem nagyon jó, csakhogy nekem mindig egy gondom volt az egésszel.Hogy legyél valamibe annyira biztos és beszélj róla mikor "sose láttad Apádat".Sajnos ez a kétkedés mindig bennem volt.A 90% hit mellett mindig ott van az a 10%, hogy mi van ha mégse igaz, én is csak olvastam róla.
Na de elnézéseteket, letértem a témáról.Köszi a válaszokat.
Ha példát mutatsz, akkor nem tudnak fogást találni rajtad. Ezt sose feledd. Egyetlen hibát is fel tudnak használni ellened.
És mindenhol ilyenek vannak, ezektől kell különválni.
Én meg azt bánom, hogy ilyen emberrel én nem találkozom mint te vagy.
Az a furcsa, hogy Isten "emberei" elszórtan élnek a világban, mint a gyertya a nappaliban, nehezen lehet észrevenni őket. Képviselik a fényt. Minek oda több fény, ahol már fénylik valami? Ezért a sötétségbe helyez egy-egy gyertyát.
Ugyanebben a cipőben járok én is, de rólam lepereg ha gúnyolódnak rajtam. Az igazságot képviselni jó, szeretetet adni jó, beszélni Istenről jó. Még a saját szüleim is kételkednek és az sem zavar.
Istenről nem mondok le soha. Gondolj arra, mit átélt Jézus gúnyok és kínok közepette? Nem-e dicsőség gúnyok között szenvedésében osztozni?
Válaszom példája tetszik.
Imádkozzon Istenhez az, aki kételkedik. Néha bennem is van ilyen gondolat, ilyenkor rögtön imádkozom Istenhez, és a gondolat elszáll pár perc után. Ilyenkor emlékeztetem magam hogy Isten léte számomra tapasztalható és logikus.
Az ilyen embereket kerüld el. Vagy esetleg ha nem bunkók csak viccelődnek akkor tedd te is ezt. Mi is sokat viccelődünk, sértegetünk poénból, nagyképűsködünk poénból de tudjuk, hogy ez csak vicc, nem komoly. Kívülről néha úgy tűnhet hogy valóban így gondoljuk a dolgokat. Lehet, hogy azon emberek egy részével is így van, akikről te beszélsz. Ha mégsem, akkor ne vegyél róla tudomást, tudd hogy Istennek kell megfelelni, nem az embereknek. Ilyen helyzetekben azt gondolom magamban: Isten segít, ha ő velem, ki ellenem?
" Ha mégsem, akkor ne vegyél róla tudomást, tudd hogy Istennek kell megfelelni, nem az embereknek. "
Azt hiszem ennél többet kell tegyek.Meg kell tanuljam, hogy kiálljak magamért, civilizáltan.Elkényeztett fiatal beszól a 30asnak, mert elkényeztetett, nem jól nevelt, bunkó beszól idegennek, hogy barátnője, haverja elött bizonyitsa macsóságát, fellegekbe járó akár 10-15 évvel is fiatalabb csaj beszól idegen pasasnak, mert az nem reagál az ő kötekedésére.Szerintem itt már ki kell álljon a pasas magáért, mert a világ beteg és túl sokat enged meg magának.Ahogy szokás mondani, azzal csinálják akivel lehet, aki hagyja magát.A kérdés az, hogyan legyen az ember Jézus követője, de szilárd, szigorú is, nem egy lágy alak.
Kerüld el az embereket!
Az utolsó időkben csukjatok be minden ajtót és ablakot!
Így szólt az Isten.
Ez utalhat arra, hogy ne találkozz senkivel, mert rossz lett a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!