Hogyan lehet az ember szeretetre törekvő, Jézus tanitásait követő ember a mai világban?
" Egyébként itt és helyben is kideríthető, csupán őszinte akarat kérdése, nyitottságé és teljes elfogulatlanságé."
Mégis hogyan? Kinyirom magam és akkor kiderül?
"Mégis hogyan? Kinyirom magam és akkor kiderül?"
Mint említettem, nem szükséges ahhoz meghalnod fizikailag, hogy megtudhasd. A megoldást is leírtam, lehet átsiklottál felette. Egyetlen dolog pusztulására van szükséged az Igazság megismeréséhez, és az kicsinyes önmagad pusztulása, ami önző, ami fél, ami elfogult és sorolhatnám...ha ez "meghal", attól Te még élni fogsz.
üdv
27/F
LastOne.Left
Te most az EGO-ról beszélsz.Feladom a büszkeségem, nem érdekes ha negyed város szivat és ugrat.Értem én mit mondasz, de azt hiszem ilyesmire sose leszek hajlandó, mint 99.9 százaléka az embereknek.Emlékszem mikor 20 éves voltam, próbáltam úgy élni, hogy alázatos vagyok, meg kedves.Úgy megkaptam a t*ketlen, b*zigyerek, szolgalélek jelzőket, hogy azóta nem felejtettem el.Mikor ifibe jártam a templom keretén belül, nem voltak ők se különbek, sőt volt EGO bőségesen.Nem emlékszem olyan személyre közüllük, aki annyira élte volna a Jézus tanitásait.Az egyik misszionárus pap pedofil volt és kisrácokat rontott meg, a többi ifis társak meg úgyanolyan arrogánsak voltak, mint bármilyen fiatal.Azt mondanám, hogy a Biblia témák mentek orrba szájba reggeltől estig, de a szeretet, alázat meg egyébb "luxuscikkek" hült helyét se lehetett találni.
Sokszor azt hiszem egy pszihologus jobban tud szeretni, mint egy hivő.Volt egy ilyen ismerősöm és mikor bunkókról meséltem, annyit mondott minden embernek van rossz periódusa, amikor lent van erkölcsileg, emberileg de ez még nem ok hogy utáljuk, haragudjunk rá.Mi egy pszihológus előnye? Sok esetben az, hogy vette a fáradtságot, szakmai döntéséből adódóan és megismerte önmagát.Aki tisztában van önmagával, aki tudatosan éli meg a mindennapjait, könnyebben megtalálja hogyan reagáljon ezekre a próblémákra...
Kedves válaszoló, te feladtad a büszkeséged és alázatós életed van?
Akkor tehát csak provokáltál.
Tisztelem töftöftöf-öt azért, mert ő még a legdurvább kérdésre is képes higgadtan válaszolni, szeretném én is ezt megtanulni. Ez különbözteti meg az ateistát egy kereszténytől. Ők (mi) nem másnak tartozunk számadással, hanem Istennek, nem másokat nézünk és nem másban keressük a hibát.
A pedofil pap undorító. Ha a keresztény táborban VALÓBAN nem keresztény módjára viselkedtek a gyerekek, az sem szép, de ott van az a verzió is, hogy valamiért túlérzékeny vagy, szeretetre vágysz és nem kapod meg azoktól, akiktől kéne.
Van, aki 70 éves korában érti ezt meg, remélem, hogy a lelki békéd hamar megjön és nem szenvedsz tovább azoktól, akik azért bántják a másikat, hogy a saját gyengeségeiket elrejtsék.
"Azt mondanám, hogy a Biblia témák mentek orrba szájba reggeltől estig, de a szeretet, alázat meg egyébb "luxuscikkek" hült helyét se lehetett találni. "
Válaszom:
(Ez az a mag) "Amely pedig a tövisek közé esett, ez az, aki hallja az ígét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az ígét, és gyümölcsöt nem terem."
"Sokszor azt hiszem egy pszihologus jobban tud szeretni, mint egy hivő."
Tehát a hivők rosszabbak, mint a nem hívők? (kivétel nélkül?)
Tulajdonképpen most mi a problémád kedves kérdező?
" Ha a keresztény táborban VALÓBAN nem keresztény módjára viselkedtek a gyerekek, az sem szép, de ott van az a verzió is, hogy valamiért túlérzékeny vagy, szeretetre vágysz és nem kapod meg azoktól, akiktől kéne. "
Nem gyerekekről van szó, hanem 20-30 közötti emberkékről.Igazad van, sajnos mindig érzékeny lélek voltam, nem feltétlenül szeretetre vágyok, de azért az ellentétének az állandó jelenlétét se viselem túl jól.Köszönöm amúgy a jókivánságod, szerintem a lelki béke, olyan mint egy kert, amit naponta gondozni kell, nem pedig egyszer megszerezted és mindig ott van.
Provokálni nem szoktam, inkább félreértés volt.Na most ez a dolog az atteista és hivő kedves válaszadása provokáló kérdésekre szerintem egyáltalán nem korrekt, nem attól függ.
Látom nagyon könnyü félreértéstbe esni, én azt mondtam (...nyirjam ki magam), hogy nincs bizonyiték, mindenki csak odaát tudja majd meg mi is a valóság.
Egyáltalán nem provokálok senkit.Én leirtam a tapasztalataimat éspedig azt hogy nem ismertem még ilyen alázatos embert, mint amiről Jézus beszél, hogy legyünk.Kivétel van, én sajnos nem nagyon tapasztaltam eddig, de ez még nem zárja ki azt hogy nincsenek.
Mit is akarok? Választ a fenti kérdésemre, konkrét válaszokat, olyan emberektől akik úgy érzik Jézus megfogta annyira őket, hogy átlátják ezeket a próblémákat.
Valóban nehéz a pontos jelentést közvetíteni írásban, ha bántó voltam, akkor bocsánatodat kérem.
Képzeld el, hogy Isten a te édesapád. Akit a világon legjobban szeretsz, mert ő adta az életet. Bár szerényen éltek, mégis az ő társasága mindent pótol. Amit mond az igaz, ha bánat ér, akkor vigasztal, bajban futhatsz hozzá.
Minden este beszélgettek, felolvas neked a könyvéből, amit írt és téged ez nagyon jó érzéssel tölt el. Életedet tanácsaival vezeti, amik könnyebbé teszik az utat.
A környéketeken mindenki tiszteli és szereti, mert példamutató személy.
Egyszer idegen társasága kerülsz, ahol beszélsz édesapádról. Arról, amit jelent neked, amiket tanít, de az idegen társaság kineveti és kigúnyolja, ráadásul amit és ahogy tesznek, az mind azzal ellentétes, amit édesapád tanított, ráadásul romboló.
Mit érzel? Szerintem a szereteted nem múlik apád felé, a többieket pedig sajnálni kell, mert nem hajlandóak meghallgatni a te jótanácsaidat, hogy hogyan lehetnének boldog emberek és nem hiszem, hogy bármelyikük szava eltántoríthatna édesapád szavaitól.
Érted mit akarok? Igen, vannak gonosz emberek, akik akkorát tudnak beléd rúgni, amekkorát te sosem tennél még képzeletben sem, mert nem vagy olyan, mint ők.
Így kell ezt felfogni. Ők nem konkrétan téged bántanak, hanem csak úgy bántóak, mert ezt tanulták, vagy a saját önzésük ezt diktálja. Mindenképpen sajnálatra méltóak.
Vagy még egy példa:
te kerek formájú kereket raksz az autósra és így eljutsz A-ból B-be.
Mások kocka formájút raknak rá és se előre, se hátra. Te igyekszel segíteni, de kiröhögnek, pedig látják, hogy te haladsz.
Mit gondolnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!