Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért csinálják ezt?

Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés

Egyik nap ültem a buszon és leült mellém egy néni. Egy idő után megszólalt, hogy meddig megyek a busszal, elmondtam neki és azt mondta, hogy "na addig van idő arra, hogy meséljek neked a Bibliáról". Nem veszik az ilyenek semmibe mások véleményét, hogy akarja e hallani vagy sem?

És nem csak velem csinálják ezt, mindig felszállnak a buszra és mennek vele egy darabig és piszkálják az embereket. Titeket az ilyesmi nem zavarna? Mert ha érdekel akkor azt mondod, hogy szívesen meghallgatod, de még azt sem kérdezte meg, csak mondta a magáét. Én nem vagyok vallásos, de azért bunkó sem, hogy elküldjem a fenébe. Szerintetek?

2012. nov. 24. 23:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%

Én ezért hallgatok zenét.

(Vagy ha nem is hallgatok, a fülhallgató bent van a fülemben.)

Így nem igazán szoktak megszólítani, tudom ajánlani.

2012. nov. 24. 23:46
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg zavaró lehet, de legalább nem unatkozol.

Keress ellentmondást abban, amit mond és kérdezz rá.

Állítólag gyakran előfordul, főleg, ha még térítget is, több a hazugság és az ellentmondás.

2012. nov. 24. 23:47
 3/16 A kérdező kommentje:
igen 1 darabig azért nem szólított meg mert zenét hallgattam és éppen váltottam azt meg észrevette...de megpróbálok az ilyenekre nem figyelni, nem értem, hogy miért kell hangoztatnia, higgyen valamiben ok, de azt ha lehet tartsa meg magának szerintem
2012. nov. 25. 00:00
 4/16 anonim ***** válasza:
Jártam már én is hasonlóképp. Megesett, hogy beszélgetésbe elegyedtem, de az estek nagyobb részében semmi kedvem nem volt. Vannak bevált "trükkök", amikkel le lehet rázni őket, bizonyára te is ismersz párat. Telefonálást imitáltam, alvást színleltem, vagy ha a füles a fülemben volt, akkor is úgy tettem, mintha nem hallanám, amikor váltott a zene. De volt, amikor nyiltan megmondtam, hogy ne haragudjon, de nagyon fáradt vagyok most a beszélgetéshez, szeretnék pihenni. Ezek után mindig nyugtom lett. Ha kultúráltan rázzuk le őket, nem találnak fogást rajtunk :)
2012. nov. 25. 00:15
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Tulajdonképpen mivel is van a problémád?

Azzal, hogy a néni beszélgetni kezdett veled vagy pedig a Biblia neked egyfajta tabu, amiről tilos beszélni?

Gondolom még nem vagy felnőtt. Pedig lassan már meg kellene tudnod oldani a problémáid.

Bármikor leülhet melléd bárki, bármilyen szándékkal, ami kommunikációval kezdődik.

Nagyon sokszor lehet olyan, hogy nincs kedved beszélni vagy nem szeretnél valamiről beszélni.

Vannak emberek akik ezt úgy közlik a másikkal, hogy elkezdenek ordítanai és verni a fejüket a falba.

Szerintem te inkább közöld a nénivel szépen és őszintén, az igazságot. Bár nem értem, hogy miért megterhelő meghallgatni.

Valaki írta, hogy ha nem tetszik, amit beszél neked, akkor cáfold meg vagy hagyd rá. Ha unod vagy valami, akkor közöld vele, hogy nincs kedved most erről beszélni (esetleg semmiről sincs).

Ő ha nem veszi figyelembe a véleményed, te miért tennéd?

Bár még mindig nem értelek. Ha Dawkins ülne mellém és szívesen vitatkoznék vele.

Egyedül a közveszélyes emberekkel nem szeretek kommunikálni.

2012. nov. 25. 00:59
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem, miért olyan nehéz meghallgatni egy nénit. Ennyi öröme van, szentelj rá 10 percet. Ha máskor is jön, akkor sem halsz bele a 10 percbe. Meghallgatod és többet úgysem találkozol vele, ha meg mégis nem értem, miért nehéz 10 percet rászánni a nénire.

Ha meg erőszakossá válna (amit kétlek de megeshet) akkor mondd meg kerek perec hogy nincs kedved erről beszélni. De először inkább hallgasd meg.

2012. nov. 25. 08:12
 7/16 anonim ***** válasza:

Tőlem Kelenföldön kérdezte egy olyan 30-40 közötti nő, hogy:

-Ne haragudj, kérdezhetek valamit?

-Persze.

-Hiszel Istenben?

Itt aztán eléggé lefagytam. Valami hülyeséget válaszoltam, annyira megdöbbentem. Aztán elég passzív voltam és hagyott. Sportolok, fiú vagyok, nem a leggyengébb típus, de ez rendesen megijesztett be kell valljam.

2012. nov. 25. 10:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Életem korai szakaszában kifejlesztettem az ignoráció falat. Ez egy erős védőpajzs, ami mögött úgy nézek ki, mintha figyelnék, aztán magyarázhat nekem. Ha jó hangulatban vagyok, ezt használom. Ha nem, akkor csak nyíltan és egyértelműen a tudomására hozom, hogy nem érdekel a téma, nem túlzásba víve a kedvességet, nehogy felbátorodjon.
2012. nov. 25. 13:32
 9/16 anonim ***** válasza:
56%
Ha valaki hozzád szól, meghallgatod és reagálsz, akkor is, ha nem érdekel az, amit mond - ezt hívják udvariasságnak. Az idősek gyakran egyedül érzik magukat, nincs kivel beszélgetniük, így megszólítanak egy idegen embert az utcán, és elkezdenek neki mesélni mindenféléről, ami az illetőt valószínűleg nem érdekli, de ha udvarias, akkor meghallgatja. Neked nem kerül semmibe, neki viszont lesz tőle egy jó napja. Ez igazán nem nagy áldozat, hogy azt a húsz percet-fél órát, vagy akármennyit, amíg a buszon ülsz, és amit egyébként azzal töltenél, hogy bámulsz magad elé, inkább azzal töltöd, hogy meghallgatsz valakit, akinek jólesik az, hogy te meghallgatod. Ennyit igazán megtehetsz.
2012. nov. 25. 17:00
 10/16 anonim ***** válasza:

Milyen vallású volt?

És legalább olvastál azóta Bibliát?:-)

2012. nov. 25. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!