Ha én békés ember vagyok de nem vagyok vallásból elkárhozhatok?
Azért kérdem mert egyik ismerősöm szerint itt nem számít a társadalmi normák betartsa, hanem Istenek kel megfelelni.
De akkor minek van az embernek szabad akarata, mert köszönöm szépen én nagyon jól elvagyok a társadalomban,nem ártok senkinek sem de nem kérek semmilyen vallásból. Akkor ez egy bűnös dolog ?
Vagy rosszat tennék vele hogy én boldog vagyok e nélkül. Mert köszönöm de én nem kérek se a menyből se a pokolból se egyéb verzióból. Boldog vagyok nélkülük, és lehet az én hibám de 2 dolog (meny és pokol) semmiképpen nem nevezhető választásnak. Viszont akkor meg "elvileg" elkárhozok ? Valaki felvilágosítana.
Ha jól értem az útorsót. akkor ha elméletileg megölök 1 milliárd embert de van hitem minden bizonnyal oké lesz minden. Ha ez tényleg így van csak gratulálni tok.
Szerintem az ember a tettitől lesz jó vagy rossz és nem a hit miatt. Ismerk nem egy embert akinek van hite de én nem tartanám még csak kedvesnek sem
Töfi ezt hogy érted?
"A katolikusok szerint így is lehetséges a mennybe jutni, de szinte lehetetlen"
Tudtommal még a ma született és meghalt csecsemők is a pokolra kerülnek ha előtte gyorsan nem keresztelik meg.
Én tudom rosszul?
kedves kérdező!
Ne izgulj, mert mi emberek ebben nem dönthetünk / szerintem sincs pokol, de hiszek a feltámadásban/, ebben csak Isten illetékes.
Most így hirtelen beugrott a lator Jézus mellet.
Nem keresztelkedett meg, valószínűleg okkal szegezték a fára - nem volt jó ember, Jézus mégis megbocsátott neki.
Jakab lev 4: 11,12
Netten is megtalálod.
Nyugi, nem kárhozol el. Önmagadnak felelj meg elsősorban és ne szekták elvárásainak.
Élvezd az életet!
Ha megölsz 1 milliárd embert:
Ha van hited, az kevés a katolikusok szerit. A hit cselekedetek nélkül halott. Tehát cselekedned kell a jót. Amit már írtam felsorolást, az csak a katolikus lista hogy hogyan élj, ebből szemezgettem. De két legfontosabb parancs van, a többi csak ezekből következik.
1. szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, lelkedből, elmédből és erődből.
2. szeresd felebarátodat, mint magadat.
Ha ezeket betartod, üdvözülsz. Ha megölsz 1 milliárd embert akkor nincs hited. Ha később lesz, felfogod tetteid súlyát és mélységesen megbánod őket (ami ezek után valószínűtlen akkor üdvözülhetsz.
Ha egy csecsemő meghal:
Hát erről vannak viták. Valószínűleg a reformátusok szerint elkárhozik. A katolikus egyház így nyilatkozott erről, nem szó szerint:
Kényes kérdés, a válasz rá nem egyértelmű, de hitünkkel az van leginkább összhangban, hogy nem kárhozik el hiszen nem volt lehetősége kellően megismerni és felfogni Istent, illetve ő, személy szerint még nem követett el bűnt.
Nem más téma. Ő sem beszélt rá senkit arra, hogy menjen át a szomszédba és ölje le az ott lakó zsidó családot.
Ő az összes olyan eszközt felhasználta, amitől a Biblia óv minket. Gyűlölet, rasszizmus, irigység, gőg, stb.
Kérdem én, ha nem jársz templomba, nem ismered a Bibliát, tehát nem ismered az elvárásokat, akkor honnan tudod, hogy valóban jó ember vagy?
Hitler is annak tartotta magát és a többi náci is, akik azt vallották, hogy hasznos amit tesznek.
Na asszem rohantul elkavarogtunk a tárgytól. Nem ismerem részletesebben a Hitleri ideológiát, de ez nem is az én dolgom faggass vele v mi történészt ö megmondja frankot. Nem hinném hogy azért mert nem járok templomba és nem olvasom a bibliát már minigyárt nácinak kéne ki kiállatni. Én soha nem öltem meg senkit és nem is akarok. Azért a gyilkosság még a normális társadalmakban elítélendő. Am meg az inkvizíció korában a katolikus egyház is azt hitte helyesen cselekszik és ölt meg rengeteg embert. Én még se kiáltok ki minden katolikust gyilkosnak és azért mert valaki nem hisz a bibliában nem biztos h náci.
Azért ezen gondolkozz el egy csöppet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!