Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus tényleg magyar volt?

Jézus tényleg magyar volt?

Figyelt kérdés

2012. nov. 23. 20:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
62%
és még a románokat röhögik körbe a dákoromán eredetmítoszukkal...
2012. nov. 23. 23:15
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

"Jézus létezésére más forrás is van, például Josephus Flavius, apokrif iratok stb."

és azokban mégis hol említenek egyetlen szót is Jézus magyar származásáról?

2012. nov. 23. 23:17
 13/31 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es az előtte lévő válaszra reagáltam, ha tudnál olvasni észrevetted volna. Én kérdeztem, nem állítottam semmit, ha szerinted nem magyar, akkor miért nem mondasz érveket, hogy mi bizonyítja, hogy zsidó, vagy hottentotta. Fölényeskedés persze könnyebb a te szellemi kvalitásaiddal.
2012. nov. 23. 23:34
 14/31 anonim ***** válasza:
76%

"Jézus létezésére más forrás is van, például Josephus Flavius"

Tulajdonképpen ő az egyetlen, aki Jézusról írt és nem apostol. Az összes többi író tőle vette át.

És ő is 100 évvel Jézus után élt.

Amúgy miért nem elég az, hogy akkor még nem is voltak magyarok?

2012. nov. 24. 00:08
 15/31 A kérdező kommentje:

"És ő is 100 évvel Jézus után élt"

Flavius Kr.u. 37-ben született, Jézus meg Kr.u. 30 körül halt meg, szóval kicsit azért túlzás ez a 100 év.

Egyébként semmi okunk azt hinni, hogy Jézus nem egy létező személy volt, akkor sem, ha nem hiszünk a Biblia egyéb dolgaiban.

Akik szerint Jézus magyar, ők sem úgy értik, hogy konkrétan magyar, hanem pártus származásúnak tartják, akik egy Jézus korában a mai Irán területén élő népcsoport volt. És azt tartják, hogy a pártusok a magyarok rokonai.

2012. nov. 24. 00:38
 16/31 A kérdező kommentje:

"Amúgy miért nem elég az, hogy akkor még nem is voltak magyarok?"

Hát ez még a hivatalos történettudomány szerint is hülyeség, hiszen a régi elmélet szerint i.e. 5. században, az újabb kutatások szerint meg a i.e. 12. században váltak el a magyarok az obi-ugoroktól, és indultak dél felé az ugor őshazából. Szóval még az elfogadott tudományos álláspont szerint is léteztek akkor magyarok.

Azért az vicces, hogy valakik hülyének néznek másokat, meg gúnyolódnak fölényesen, közben meg senki semmit nem tud a világról.

2012. nov. 24. 00:42
 17/31 anonim ***** válasza:
83%
hú ha kérdező veszélyes vagy :D
2012. nov. 24. 01:03
 18/31 anonim ***** válasza:
79%

Nem volt magyar :D

Viszont egyszer felszállt mögém a buszra néhány hapek, és elkezdtek beszélgetni. Na és az egyik elkezdte, hogy "na de azt tudtad, hogy Isten az cigáán vót?"

Szóval az embereknek néha érdekesek az elképzeléseik :D

2012. nov. 24. 11:03
 19/31 anonim ***** válasza:
71%
Nem Súr véletlennül a nickneved? Vagy nem vagytok véletlenül rokonok? Titeket össze kell ismertetni. Kíváncsi vagyok, melyikőtök nyerne egy vitában. XD
2012. nov. 24. 12:33
 20/31 anonim ***** válasza:
71%
A történelem és a vallás szerint is Betlehemben született..egyik megszólítása A zsidók királya. Jeruzsáleben élt..mi a frásztól lenne magyar?
2012. nov. 24. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!