Hogy magyaràzzam el?
5 illetve 8 èves fiamimnak kène elkezdjem a katolikus oktatàst.viszont ebbe a tèmàban nem vagyok jo/hmmm talàn ateista vagyok/.de akkor hogy csinàljam?
mièrt?:mert olaszorszàgban èlek,ès minimum megkène keresztelkedniuk.....
annyira zàrkozott vagyok ezen a tèren...baromi nehèz lenne elmagyaràzni nekik hogy kell imàdkozni stb....
nem hiszem hogy menne...esetleg valami online video a yutubon?
Hát, én tuti nem keresztelném meg őket, ha én sem hiszek, sőt, templomba sem járok. Ennél nagyobb álszentséget nem annyira tudok elképzelni.
nem tudom, mit csinálj amúgy. vidd el őket hittanra.
hàt ez az...ez egy igen kicsi falu,a novèr/apàca meg azt hiszi itt csak mèlyen hivo keresztènyek laknak... azt hiszi megvagyok keresztelve meg minden.eddig erossen kerultem a templomot a misèket,elzàrkoztam ahàzszentelèstol vagy megàldàstol meg minden.
viszont tudom hogy a fiuk meg ezèrt vannak kikozositve,vagyis ezèrt nem talàlnak baràtokat csak aktuàlis jàtszotàrsakat/akik persze nyàron ràjuk se nèznek,nem jàrnak egyutt biciglizni stb/,mert nem jàrnak abba a szerencsètlen csoportba....a fiaim,foleg a nagy nem èrti mi a hiba..most mondjam azt anyàd nem volt elèggè okos hogy megkeresztelt volna csecsemokorban....?
minnèl jobban ràgom a dolgot annàl jobban utàlom ezt az egèszet.
szerintem legyél nyitott a vallás felé, s ha nem tetszik, akkor joggal formálsz róla véleményt. Nem ismered az ottani híveket, lehet, hogy jól kijönnél velük, még akkor is, ha nem vagy hívő.
A fiaidat pedig vidd el hittanra, szerintem ha őszintén elmondod a papnak, amit itt leírtál, nem fog elküldeni. Ha pedig igen, akkor menjetek máshova.
Ha most megkeresztelteted a fiaidat, később még akkor is tudnak úgy dönteni, hogy más vallást választanak. Vallásszabadság van.:)
Viszont most abban a közösségben érdemes lenne nekik is megismerkedniük vele és barátokat szerezniük.
Szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!