Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy magyaràzzam el?

Timike26 kérdése:

Hogy magyaràzzam el?

Figyelt kérdés

5 illetve 8 èves fiamimnak kène elkezdjem a katolikus oktatàst.viszont ebbe a tèmàban nem vagyok jo/hmmm talàn ateista vagyok/.de akkor hogy csinàljam?

mièrt?:mert olaszorszàgban èlek,ès minimum megkène keresztelkedniuk.....

2012. szept. 6. 12:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
miért kell megkeresztelkedni?
2012. szept. 6. 13:05
 2/13 A kérdező kommentje:
sajnos a kozossègi èlet rèsze....a gyerekek az iskolàbol oda mennek,beszèlgetnek meg jàtszanak.viszont ha nincs megkeresztelkedve akkor nem mehet.ok mèg nem èrtik,mièrt nem mehetnek a tobbiekkel jàtszani,a tobbi gyerek egy csapat,a fiaim meg" csak beszàllo vendègek"mivel veluk csak a suliba,oviba talàlkoznak.nem akarom hogy emiatt kikozositsèk oket,hàtrànyba legyenek mert nem birnak teljessen beilleszkedni a suliba se.
2012. szept. 6. 13:17
 3/13 A kérdező kommentje:

annyira zàrkozott vagyok ezen a tèren...baromi nehèz lenne elmagyaràzni nekik hogy kell imàdkozni stb....

nem hiszem hogy menne...esetleg valami online video a yutubon?

2012. szept. 6. 13:19
 4/13 anonim ***** válasza:

Hát, én tuti nem keresztelném meg őket, ha én sem hiszek, sőt, templomba sem járok. Ennél nagyobb álszentséget nem annyira tudok elképzelni.

nem tudom, mit csinálj amúgy. vidd el őket hittanra.

2012. szept. 6. 13:22
 5/13 A kérdező kommentje:
èn szerintem ugy lenne tisztesèges ha ok vàlasztanànak hitet maguknak amikor eljon az ideje.viszont nem az àlszentsèggel van a baj,èn felveszem a fapofàt ha kell.viszont ok lehetnek jo keresztènyek is hs akarnak.csak nem tudom èn hogy tudnèk ebben segiteni nekik.
2012. szept. 6. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:
értem... hát, nehéz dilemma, pláne, ha te nem vagy vallásos. kérdezz meg ott egy papot, hogy van-e hittan, és járjanak oda.
2012. szept. 6. 13:32
 7/13 A kérdező kommentje:

hàt ez az...ez egy igen kicsi falu,a novèr/apàca meg azt hiszi itt csak mèlyen hivo keresztènyek laknak... azt hiszi megvagyok keresztelve meg minden.eddig erossen kerultem a templomot a misèket,elzàrkoztam ahàzszentelèstol vagy megàldàstol meg minden.

viszont tudom hogy a fiuk meg ezèrt vannak kikozositve,vagyis ezèrt nem talàlnak baràtokat csak aktuàlis jàtszotàrsakat/akik persze nyàron ràjuk se nèznek,nem jàrnak egyutt biciglizni stb/,mert nem jàrnak abba a szerencsètlen csoportba....a fiaim,foleg a nagy nem èrti mi a hiba..most mondjam azt anyàd nem volt elèggè okos hogy megkeresztelt volna csecsemokorban....?

minnèl jobban ràgom a dolgot annàl jobban utàlom ezt az egèszet.

2012. szept. 6. 13:41
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
költözzetek el. nagyvárosban a kutyát sem érdekli.
2012. szept. 6. 13:45
 9/13 anonim ***** válasza:

szerintem legyél nyitott a vallás felé, s ha nem tetszik, akkor joggal formálsz róla véleményt. Nem ismered az ottani híveket, lehet, hogy jól kijönnél velük, még akkor is, ha nem vagy hívő.

A fiaidat pedig vidd el hittanra, szerintem ha őszintén elmondod a papnak, amit itt leírtál, nem fog elküldeni. Ha pedig igen, akkor menjetek máshova.

Ha most megkeresztelteted a fiaidat, később még akkor is tudnak úgy dönteni, hogy más vallást választanak. Vallásszabadság van.:)

Viszont most abban a közösségben érdemes lenne nekik is megismerkedniük vele és barátokat szerezniük.

Szerintem...

2012. szept. 6. 14:16
 10/13 A kérdező kommentje:
igen èn akàr nyitott is lehetnèk ezekre a dolgokra...ès igen,pont azèrt csinàlnàm,kèrdeztem hogy a fiuknak segitsek.nekik szuksèguk van a kozossègre,a baràtokra.nehèz dolog de majd meglàtom hogy àll a dolgokhoz a pap.
2012. szept. 6. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!