Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdezem,...

Keresztényektől kérdezem, hogy nem fordult meg a fejetekben, hogy december 21. a végítélet napja?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy tudtommal a Biblia szerint is véget ér a világ egyszer, ami után következik a végítélet. Nem motoszkál bennetek, hogy mi van, ha ez az? Miért ne történhetne meg a dolog éppen a ti életetekben? Szerintem logikusnak tűnne, hogy más vallások is megsejtsék ezt a dolgok, ha küszöbön áll.

2012. nov. 19. 17:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem a mi dolgunk, hogy ismerjük az időpontokat, a végítélet napját meg egyedül csak az Atya ismeri.

Akár lehet dec. 21-én is, de ugyanannyi az esélye, mint annak, hogy holnap lesz, vagy holnapután, vagy jövő júliusban.

2012. nov. 19. 22:12
 12/22 anonim ***** válasza:
9-es: "A Maják egy dél-amerikai törzs voltak." Hat nem Del-Amerikai torzs volt, hanem Kozep-Amerikai indian nepcsoport. Tovabba tobb naptarat hasznaltak, amelyik kozul egyik most fog lejarni. A tobbi azt hiszem mar lejart. De mas nemzetekben is talalunk olyan naptarakat, amik mar lejartak, vagy le fognak jarni valamikor. Vilagvegerol szo sincs bennuk, nem tudom mibol kovetkeztetnek vilagvegere ezekbol a naptarakbol.
2012. nov. 20. 00:47
 13/22 anonim ***** válasza:

Na, meg egy rovidke olvasnivalo: [link]

Ajanlom ezt a reszt: "Az időszámlálást körülbelül 5125 évente újból kezdik és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet (új kor) 2012. december 22-én kezdődik a majáknál. A közkeletű állításokkal szemben nem az idő ér véget, hanem csak az időszámítás aktuális ciklusa."

2012. nov. 20. 00:55
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat az offért, a 10-esnek válaszolnék

1, (1Tesszalonika 5:3) 3 Amikor azt mondják: „Béke és biztonság!”, akkor hirtelen pusztulás jön rájuk egy szempillantás alatt, mint ahogy a gyötrő fájás a várandós asszonyra; és semmiképpen nem fognak megmenekülni.

az emberi uralmak úgy érzik megoldották a problémák nagy részét és ezért fogják ezt kimondani

2,(Jelenések 17:5, 6) 5 Homlokára egy név, egy rejtély volt írva: „Nagy Babilon, a szajháknak és a föld utálatosságainak anyja.” 6 És láttam, hogy az asszony részeg a szentek vérétől és Jézus tanúinak vérétől.. . .

(Jelenések 17:16, 17) 16 A tíz szarv pedig, melyet láttál, és a vadállat, ezek meg fogják gyűlölni a szajhát, s elhagyottá és mezítelenné teszik, és megeszik a húsát, és teljesen elégetik őt tűzzel. 17 Mert az Isten adta a szívükbe, hogy megvalósítsák gondolatát, igen, hogy egyazon gondolatukat megvalósítsák azáltal, hogy királyságukat a vadállatnak adják, míg be nem teljesülnek az Isten szavai.

(Jelenések 18:7, 8) 7 Amennyire dicsőítette magát, és szégyentelen fényűzésben élt, annyira adjatok neki kínt és kesergést. Mert folyton ezt mondja szívében: »Királynőként ülök, és nem vagyok özvegy, és kesergést soha nem fogok látni.« 8 Ezért jönnek el egyetlen napon a csapásai: halál, kesergés és éhínség, és teljesen elégetik őt tűzzel,. . .

A hamis vallás világ birodalmát, vagy is a vallásokat, a még szoros kapcsolatban levő politikai erők betiltják, és elveszik a vagyonukat.

3.(Ezékiel 38:15, 16) 15 Bizony eljössz majd helyedről, észak legtávolabbi részeiről sok nép kíséretében; mindnyájan lovon nyargalnak, nagy gyülekezet, népes hadsereg. 16 Rátörsz az én népemre, Izraelre, mint a felhők, hogy beborítsd azt a földet. A napok befejező részében következik ez be, én pedig elhozlak országom ellen, hogy megismerjenek engem a nemzetek, amikor megszentelem magamat rajtad a szemük láttára, ó, Góg!’«

Támadást indítanak Isten népe ellen, védtelennek tűnnek, már csak azért is mert nem tartoztak a világ vallásaihoz, és ezért nem tudták kifosztani, és békében élnek egymással

ezt a végső támadást maga Sátán indítja el.

4,(Jelenések 16:14) 14 Ezek valójában démonoktól ihletett kijelentések, amelyek jeleket tesznek, és elmennek az egész lakott föld királyaihoz, hogy egybegyűjtsék őket a mindenható Isten nagy napjának háborújára.

(Jelenések 16:16) 16 És egybegyűjtötték őket arra a helyre, melyet héberül Har-Magedonnak neveznek.

A 3. prófécia miatt a teremtő nem vár tovább, és a Népe érdekében közbe lép, és Jézus a fehér ló lovasával az élen véget vet a gonosz embereknek.

5,(Jelenések 20:1-3) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. 2 És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte. 3 És a mélységbe vetette, bezárta és lepecsételte azt fölötte, hogy ne vezesse félre többé a nemzeteket, míg véget nem ér az ezer év. Ezek után el kell hogy oldozzák egy kis időre.

azt hiszem ehhez nem kell külön magyarázat, eljön a várva várt ezer éves millenium Jézus királysága alatt.

2012. nov. 20. 08:46
 15/22 anonim ***** válasza:

Dehogynem fordult meg a fejemben... Ugyanis tele van a GYK ilyen kérdésekkel, nem lehet nem észrevenni őket. :D

Az utóbbi időben ugyan nem a maja naptárról írtak ki kérdéseket, hanem naponta többet is az állítólagos NASA-hírről, miszerint a Föld belép a nullsíkba, pár napig sötét lesz, blablablablabla...

Komolyan megdöbbentő, hogy az emberek mennyi h.lyeséget benyelnek csont nélkül ahelyett, hogy utánajárnának egy-egy "hír" igazságtartalmának. :(((

2012. nov. 21. 12:18
 16/22 A kérdező kommentje:
Berta Wooster: szerintem ennek a kérdésnek nem igazán lehet utánajárni. Szerintem ez nem egy olyasmi, amire tudományosan lehetne válaszolni. Ha tegyük föl tényleg itt lesz az ítélet napja, akkor nem hiszem, hogy ezt bármilyen tudós csoport előre meg tudná erősíteni, hogy igen jogosak a pletykák valóban :)
2012. nov. 21. 17:18
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, hisz ha a Fiú sem tudhatja az időpontot, hanem csakis Isten, akkor miért pont a maják orrára kötötte volna?
2012. nov. 21. 18:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Bocs, ha félreérthetően írtam, Okean. A nullsík-cuccokra gondoltam, hogy ellenőrizhetőek. Amit írtál, azzal teljes mértékben egyetértek. :)
2012. nov. 22. 00:18
 19/22 anonim ***** válasza:

A logikának egy kicsit ellentmond ez az 5. prófécia...

Ha ugyanis egy angyal itt röpködne és a tüzes ördögöt belevágja a Földbe és baromi lakattal lezárja, akkor hogy jönne el váratlanul Jézus?

Most kész, beadom a kulcsot.

Ha látok egy fényes angyalt, nem-e elkezdek hinni és akkor már nem ér váratlanul, lopva a világvége?

2012. nov. 22. 16:14
 20/22 anonim ***** válasza:

Amúgy én úgy érzem, hogy a jövő péntek lesz.

FÉLJETEK!!!

2012. nov. 22. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!