Hogy lehet megszabadulni az erőszakos pünkösdi-karizmatikus keresztényektől?
Először is, avval kezdeném, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Gondolom, nem kell ezt a mondatot magyarázni, hogy miért evvel kezdem :-)
Mésodszor: Hogyan rázhatnám le azokat az embereket, akik állandóan térítgetni akarnak erőszakosan. Lehülyéznek meg ilyenek? Nagyon unszimpatikusak ők is, meg a tanításuk is. Rémes egy banda.
Ne foglalkozz velük, ha menet közben vagy, egyszerűen tovább mész, és mondod, hogy nem érdekel, köszönöm. Ne állj meg. Ha otthon zaklatnak, akkor kimész, és megmondod, hogy nem érdekel, majd becsukod az ajtót. Ha nem állnak tovább, feljelentéssel is fenyegetheted őket :)
(Csak zárójelben: olyan szó nincs, hogy unszimpatikus, a szim- már eleve egy képző, az un- szintén, és kettőt nem rakunk egymás után. Antipatikus :))
Hazardteam:
Te sem vagy 100-as az biztos...
Jó is lenne, ha az úgy menne, hogy megmondom nekik. Heti rendszerességgel csöngetnek be hozzám. Már a kaputól 10 méterre közlöm, hogy ateista vagyok, nem akarok megtérni. Ó,- mi nem is azt akarjuk, csak kérdezni. Valahonnan elő varázsolnak egy Jézus képet, és megkérdik, mi a véleményem. Nem szoktam durva lenni, de már nagyon rezeg a léc. Egy templomba se megyek be ateizmusra téríteni. Se vitába nem szállok senkivel a keresztények rémtetteiről. Falra hányt borsó. A nácik és vörösök is tőlük tanulták az ideológiájukat. Most, hogy kötelezővé tették a hitoktatást, még mindig a teremtéselmélettel baromkodnak, ugyan mit lehet várni? A zaklatás bűncselekmény. A hittérítés szerintem már nem fog beletartozni.
1. hozzászóló, várom a gőgös kioktatást.
Bp-en mostanában ilyen aktív a szektaélet?
Mióta vidéken élek csak két eltévedt jehovával találkoztam.
Először is: nem kellene összekeverni a különböző csoportokat. A pünkösdi-karizmatikus felekezetek tagjai NEM járnak házról házra csengetve / kopogtatva; a Jehova Tanúi viszont igen; náluk ez szervezeti, intézményesített jellemző, hogy úgy mondjam.
A Tanúk esetében a megoldás: meg kell kérni őket, hogy írják fel az ún. területkártyájukra, hogy nem jöjjenek többet. (Ezen a kártyán szerepelnek a címek, amiket sorra látogatnak. Így ha másik tanú kapja később ugyanazt a területet, ő is látni fogja, hogy az adott címre ne menjen.)
Ha esetleg nem akarja ráírni, vagy ennek ellenére ismét zaklatnak valakit, akkor kilátásba kell helyezni a rendőrségi intézkedést.
A pünkösdiekre visszatérve: ha utcán vagy bárhol megszólítanak valakit, egyszerűen meg kell mondani, hogy nem érdekel a téma, és továbbmenni. Nem hiszem, hogy bárki után is utánarohannának. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!