Eredeti, szó szerinti biblia fordítás?
Keresnék az interneten olyan biblia fordítást, melyet szó szerint az ógörögből, vagy héberből fordítottak le úgy, hogy mellette ott van az eredeti szöveg, esetleg még latin betűkkel is.
Olyan fordításra gondolok, mint itt a tízparancsolat a cikk elején:
Szia!
Én az esword nevű programot ajánlom neked, nagyon jó, én ezt szoktam használni. Rengeteg fordítást le lehet tölteni, köztük az eredeti nyelveken is. Az eredeti nyelvű Bibliákon, meg még néhány másikon (pl van ilyen angol), hogyha rámész az egérrel egy szóra, akkor kiadja az eredeti szót és a jelentéseit, így gyakorlatilag szóról szóra meg tudod nézni a jelentést.
Ami e legjobb, hogy teljesen ingyenes, van hozzá rengeteg Biblia, kommentár, szótár.
Köszi, kérdező. :)
Lehetségesnek tartod, hogy más népek régi írásaiban is el van rejtve az a fajta igazság, amit keresel, és azért pont a Bibliára szakosodsz, mert annak a nyelvei viszonylag elérhetőbbek? Vagy más oka is van?
Tudom hogy más népek, más kultúrák szent írásai is tele vannak szimbolikus dolgokkal, de egy egyszerű spontán döntésnek köszönhető, hogy most éppen erre terelődött a figyelmem. Elsősorban az Ószövetségre.
és persze egyszerűen nem bírom figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy maga a Katolikus Egyház milyen szinten ellene megy az általa hirdetett tanoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!