Jehova tanúi! Hogy értelmezitek Jézus felszólítását, miszerint "igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem! "?
már megbocsáss de de nem fogyasztunk vért semmilyen módon.
S ahogy az egyik válaszoló írta, ez jelkép, és nem is veheti mindenki magához, mert mint Pál is mondta, aki méltatlanul eszik vagy iszik, ebből a jelképből ítélet alá
kerül.
Kérem, hogy ne forgassuk ki a megváltó szavait!!!
"
Ha pedig valakinek tetszik VERSENGENI, NEKÜNK OLYAN SZOKÁSUNK NINCSEN, SEM AZ ISTEN GYÜLEKEZETEINEK.
Ezt pedig tudtotokra adván, NEM DÍCSÉRLEK, hogy nem haszonnal, hanem KÁRRAL GYŰLTÖK EGYBE.
Mert először is, mikor egybegyűltök a gyülekezetben, hallom, hogy SZAKADÁSOK VANNAK KÖZTETEK; és valami részben hiszem is.
"
"Mikor tehát egybegyűltök egyazon helyre, nincs úrvacsorájával való élés:"
Sokan itt szoktak leragadni, hogy úgy értelmezik az írást, hogy Pálnak az a baja, hogy nincs áldozás vagy nem mindenki szokott áldozni. De kiemeltem nektek néhány részt a szövegből, hogy érthetőbb legyen mi a gond.
"
Mert kiki az ő saját vacsoráját veszi elő az evésnél; és NÉMELY ÉHEZIK, némely pedig dőzsöl.
Hát nincsenek-é házaitok az evésre és ivásra? Avagy az ISTEN GYÜLEKEZETÉT VETÉTEK-É meg, és AZOKAT SZÉGYENÍTETITEK-É MEG, AKINEK NINCSEN? Mit mondjak néktek? Dícsérjelek-é titeket ebben? Nem dícsérlek.
"
Tehát azért nem dícséri őket Pál, mert nem úgy viselkednek, ahogy az a keresztényekhez illő.
A kilencedik válaszoló szerintem nagyon jó dolgokat/értelmezést írt.
A folytatásban Pál is megerősíti (MIT KELLENE TENNIÜK A KERESZTÉNYEKNEK?):
"
Mert én az Úrtól vettem, amit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,
És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én TESTEM, mely TI ÉRETTETEK MEGTÖRETIK; EZT CSELEKDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE.
Hasonlatosképpen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E POHÁR AMAZ ÚJ TESTAMENTOM AZ ÉN VÉREM ÁLTAL; EZT CSELEKEDJÉTEK, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.
"
Itt sem arról van szó, hogy mindenképpen ostyát kell enni, hanem arról, amit a kilencedik válaszoló írt.
Kedves tizes válaszolónak válaszolok:
"
Ha ez csak egy jelkép, akkor a jelkép hogyan okozhatja többek halálát? Egy jelképes cselekedetbe bele lehet halni?
Nem jobb magyarázat az hogy a kenyér valóban Jézus teste és aki ezt eszi halálos bűnben maradva, illetéktelenül, az ettől betegszik meg vagy hal meg?
"
Biztos vagyok benne, hogy sok képmutató és bűnös ember szokott áldozni. Ha nem jelképről lenne szó, akkor a következőt állítanád:
A hívek Jézus testével és vérével táplálkoznak. Aki pedig bűnösen kannibál, azt mondjuk elviszi az influenza.
Azért, mert jelképről van szó ez még nem zárja ki Jézus titokzatos testét vagy vérét.
De szerintem inkább az a mondanivaló lényege, hogy hiába eszel kenyeret, bort vagy ostyát, ha nem vagy jó ember és nem viselekedsz kereszténynek megfelelően. Ítéletet pedig emaitt fogsz kapni. Nem a méltatlan áldozásért, hanem a képmutató antikeresztény viselkedésért.
"
Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljövend.
Azért aki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.
Próbálja meg azért az ember magát, és úgy egyék abból a kenyérből, és úgy igyék abból a pohárból,
Mert aki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.
Ezért van ti köztetek sok erőtlen és beteg, és alusznak sokan.
Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el.
De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk.
AZÉRT atyámfiai, MIKOR EGYBEGYŰLTÖK az evésre, EGYMÁST MEGVÁRJÁTOK.
"
Ezt a részt is nehéz kicsit megérteni. De szintén az a mondanivaló, hogy legyünk méltóak Istenhez és a kötött szövetséget ne szegjük meg.
Nem azért leszünk ítélve, mert méltatlanul eszünk/iszunk, hanem mert méltatlanok vagyunk (hiába eszünk vagy iszunk).
"
Ha pedig valaki éhezik, otthon egyék, hogy ítéletre ne gyűljetek egybe. A többire nézve, majd ha hozzátok megyek, rendelkezem.
"
Ezt azért mondta Pál, hogy ne legyen veszekedés az evés és ivás miatt meg úgy egyáltalán. Másik értelmezés. Aki nem képes követni Krisztust, az ne nevezze magát Kereszténynek. Ne fosszák meg egymástól a kenyeret és a bort, ne veszekedjenek.
Az én külön véleményem pedig, hogy nem a test és a szertartások üdvözítenek, hanem a lélek.
És nem azon van a lényeg, hogy együnk/igyunk, hanem hogy jó emberek legynük.
Ha valamit elnéztem, akkor bocsánat. De én inkább Jézus párti vagyok, mint PÁL. (egyébként is PÁL-nál vannak szerintem a legtöbb fordítási és értelmezési hibák, de ezt csak úgy tippelés alapján mondom, nincs sok alapja).
Nem mondom, hogy rossz, mert nagyon sok értelmes, hasznos, értékes dolgot szokott írni. Csak jobban oda kell rá figyelni és később is élt, mint Jézus).
Nem volt célom bántani a katolikusok álláspontját, a tanukét meg nem is ismerem. Csak azért írtam, hogy leírjam, hogy nem kell ezeket a részeket szó szerint értelmezni. Tehát nem az a lényeg, hogy bort igyunk, kenyeret együnk. Nem is az, hogy Jézust lakmározzuk be.
Hanem amit a kilences válaszoló írt.
De írhatnám azt is, hogy legyen bennünk Jézus mi pedig ő benne. Fogadjuk el az IGÉ-t. Én szimbólum párti vagyok (de lehet nem ez a legjobb szó).
A jelkép hogyan okozza a halálát?
Hát egyszerű.
Jézus halála Istentől jövő megoldása az emberiségnek.
Ebben az elrendezésben úgy lehet hitet gyakorolni, hogy a Jézus által bevezetett ünnep, a pászka, és bor minden év niszán hó 14.-én fel legyen kínálva, s ezt addig kell amíg Jézus a földön is kiterjeszti az uralmát, ahogy az égben már uralkodik.
Vagy is elfogadják ezt az áldozatot.
aki pedig méltatlanul eszik ezekből a jelképekből, azok ítéletet esznek, mert csak 144 000 embert választ ki Jézus maga mellé a földről, a többiek maradnak a földön nem mennek sehova az eredeti akarat szerint.
(1Korintusz 11:27-29) 27 Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. 28 Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. 29 Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen, ha nem látja tisztán a testet.
de sajnos a rossz tanítás miatt az emberek többsége az égbe akar menni pedig a paradicsomi földön se lesz rossz, mert örök élet vár itt is az emberekre, sőt a halottaik ide fognak feltámadni
Majd keresik a rokonaikat és nem találták mert az égbe mentek, ne már.....hiszen Ők sem az égbe támadnak fel...
Ezt ajánlott nagyon elovasni mindenkinek (nem olyan hosszú):
Egyéb olvasmány:
János 13
13
Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok.
14
Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait.
15
Mert példát adtam néktek, hogy amiképpen én cselekedtem veletek, ti is akképpen cselekedjetek.
16
Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, aki azt küldte.
17
Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha cselekszitek ezeket.
Kedves 13-as!
Néhány verset szerintem kihagytál.
30. Ezért van ti köztetek sok
erőtlen és beteg, és alusznak sokan.
Ez hogyan lehetséges az általad tálalt magyarázatod szerint?
És ne felejtsük el azt, amit Pál az idézeted előtt mondott, amihez szorosan kapcsolódik a fejezet befejező sorai is.
33. Azért atyámfiai, mikor
egybegyűltök az evésre, egymást
megvárjátok.
34. Ha pedig valaki éhezik, otthon
egyék, hogy ítéletre ne gyűljetek
egybe. A többire nézve, majd ha
hozzátok megyek, rendelkezem.
Még valami! Ezt írod:
" azok
ítéletet esznek, mert csak 144 000
embert választ ki Jézus maga
mellé a földről"
Ez érdekes, mert az elmúlt csaknem 2000 évben sok-sok millióan, száz millióan vették magukhoz a jelképet. Ebből ezek szerint 144000-en oké, a többi a levesbe, mert meggondolatlanok voltak?
Sajnos ez a tanúi dogma a Jelenések könyvének hibás értelmezése miatt alakult ki. Pedig ha valaki ahhoz hozzá tesz vagy elvesz...
Igen?
szerinted miért vették magukhoz?
Mert a "vallásvezetőik" sem értik vagy tudják, és nem is tanítják ezt, hanem hogy mindenki az égbe megy?
Hát ezért vették magukhoz.
Ezért pontosan nagyobb büntetésre számíthatnak azok a keresztény vallások, akik félre vezették az embereket.
Hamisan értelmezett butaságaikkal a sötétségben tartják az embereket, meg félelemben, olyan tanításokkal, hogy mennek a pokolba, ha rosszak.
Igen mindenki pokolra jut, vagy is meghal, és nincs tovább.eltemetik, és kínozzák a tüzes helyeken ahol az ördög van, ez hazugság, és Jézus ezt mondta a farizeusoknak a hazug tanításaik miatt:
(János 8:44) 44 Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja.
év századok évezredek óta félre vezetik az embereket, ezért a Jelenések 18 részében komoly büntetésre számíthatnak nem sokára a politikai szeretőiktől.
Igen?
szerinted miért vették magukhoz?
Mert a "vallásvezetőik" sem értik vagy tudják, és nem is tanítják ezt, hanem hogy mindenki az égbe megy?
Hát ezért vették magukhoz.
Ezért pontosan nagyobb büntetésre számíthatnak azok a keresztény vallások, akik félre vezették az embereket.
Hamisan értelmezett butaságaikkal a sötétségben tartják az embereket, meg félelemben, olyan tanításokkal, hogy mennek a pokolba, ha rosszak.
Igen mindenki pokolra jut, vagy is meghal, és nincs tovább.eltemetik, és kínozzák a tüzes helyeken ahol az ördög van, ez hazugság, és Jézus ezt mondta a farizeusoknak a hazug tanításaik miatt:
(János 8:44) 44 Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja.
év századok évezredek óta félre vezetik az embereket, ezért a Jelenések 18. részében komoly büntetésre számíthatnak nem sokára a politikai szeretőiktől.
"komoly büntetésre számíthatnak nem sokára a politikai szeretőiktől"
Eddig azt gondoltam, hogy ha nem is értek egyet vele, de tudom követni a Tanúk gondolkodását. De most elakadtam. Milyen szeretők bűntetnek meg kit? És hogy jön ide a politika? És mi a csuda az a politikai szerető?
Aha. És a Jehova Tanú szervezet fennállása óta a száz egynéhány év alatt hányszor 144000-en vették magukhoz?
Különben is miért akarjátok, hogy a 144000 jöjjön ki, mert max 143989-nek kell kijönnie, mert ugye ott volt anno a 11 tanítvány! ;-)
Kedves Előtte, szóló,
Ha kiszámolod akkor mennyi jöhet ki szerinted:
Azt írja:
Elpecsételtek száma minden nemzetből:
12X12000=?
Nekem 144000 jön ki és a biblia is ennyit ír.
A 11 apostol pedig nem sokáig marad annyi, mert a leírás szerint Mátyásra esett a szellem választása, Ő lett Júdás helyett a 12.
(Cselekedetek 1:23-26) 23 Így hát jelöltek kettőt: Józsefet, akit Barsabásnak, vagy más néven Jusztusznak is hívtak, meg Mátyást. 24 És imádkoztak, ezt mondva: „Te, ó, Jehova, aki mindenkinek a szívét ismered, jelöld meg, e kettő közül melyiket választottad, 25 hogy átvegye ennek a szolgálatnak és apostolságnak azt a helyét, amelyet Júdás elhagyott, hogy a maga helyére menjen.” 26 Sorsot vetettek hát rájuk, és a sors Mátyásra esett; és a tizenegy apostolhoz tartozónak tekintették.
K.W.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!