Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Arra gondoltam írjunk egy...

Zsizsik666 kérdése:

Arra gondoltam írjunk egy szent könyvet, ki/mi legyen az isten benne?

Figyelt kérdés

A múltban kezdenénk, majd 90 évesen írnám le az eseményket egy prófétikus álomban, a világban történtek alapján. Úgy gondolom, valaki folytathatná, ha meghalok, sőt egyik ősöm nevében is írok a múltról egy szent könyvet, mintha akkor íródott volna, onnan folytatom.

az utókor meg majd csodálkozik, mennyi minden beteljesült, meg ez isten szava. Merthogy bizonyítva lesz, hogy léteztünk, meg a városok is, amik ma vannak, meg a faluk, az Orbán Viktor, meg mindenki szerepelne benne, a kutya sem fogja tudni, hogy kicsit később írom bele a próféciákat, mikor már megtörténtek.

Leírnánk, pl. hogy kell élni, irányíthatjuk az utókort, a frászt hoznánk rájuk.

Ötletek kellenének, hogy kezdjük, ki/mi legyen az isten xD

2012. nov. 9. 19:05
1 2 3 4
 21/38 Ozmium42 ***** válasza:

3 dologra hívnám fel a szíves figyelmedet, Zsizsik

1. A magyaroknak már van saját hitvilága, nem kell neked gyártanod, és nem is tartunk rá igényt, mert jó az előző. Hiteles, autentikus, bár manapság hamisítják.

2. A kereszténység egy külön téma, ebbe is belemartál, de azzal, hogy kiparodizálod, még nem cáfoltad meg, és nem is állítottál elő valami azonos értékű dolgot. Amit leírtál, az legjobb esetben is a Károli Biblia, amiben kicseréltél szavakat.

3. Azt sugallod, hogy a vallásokat ugyanolyan indíttatásból hozták létre, és írták meg a szent könyveket, mint te most. Csakhogy téged már létező vallások ihlettek, akik pedig az ilyeneket először írták, azokat nem ihlette semmi ilyesmi. Nem származott semmi hasznuk abból, hogy marhaságokat írjanak le. A látszat ellenére neked származhat, ha valakit meg tudsz győzni. De arra apellálni, hogy valaki így akar hatalomhoz jutni, elég nevetséges. A bibliai prófétákat például kivégezték általában. Vagy amit leírtak, azt nem is saját magukról írták le, hanem csak a megfigyelő szemszögéből. Mi értelme jóslatokat hamisítani a késő utókor számára? Miért hasznos az nekem, hogy becsapok, beugratok olyan embereket, akik több száz évvel a halálom után fognak élni? Én abból már nem profitálok, az biztos.

2012. nov. 9. 23:45
 22/38 A kérdező kommentje:

Ugyanaz értelme lehetett jóslatokat írni, pl, védeni a saját istenképét, hisz úgyis igazi, befolyásolni az utókort, jó útra téríteni, istenhívővé tenni. Magyarok hitvilága pogány volt, ha tetszik ha nem. Itt megint befigyel, amit én is leírok, a túlzott magyarságtudat, mintha mi mindig keresztényke lettünk volna. Nem vagyunk szent nép, sajnálom.

Jézus sem volt magyar.

2012. nov. 9. 23:50
 23/38 A kérdező kommentje:

Nem! A károli biblia lopta az én történetem, ez hanarabb keletkezett, csak még nem írta le senki!

Nyilván az lophat a másiktól, aki később találéta, tehát ők lopták az enyémet. Ha hasonlít. Nekem nem tűnt fel, de majd beperelem őket xD

2012. nov. 9. 23:52
 24/38 A kérdező kommentje:
Amúgy is az egész jövőt meg fogom álmodni, le lesz írva benne, azt majdcsak ráhúzzák valamire. xD
2012. nov. 9. 23:55
 25/38 A kérdező kommentje:

hogy kell beszámozni, hogy ne olyan legyen, mint a biblia, pl ne úgy legyen benne, hogy zsizsik evangéliuma 12:23 az túl gagyi lenne,

+ mi legyen a neve.

2012. nov. 10. 00:25
 26/38 Ozmium42 ***** válasza:

"Magyarok hitvilága pogány volt"

Valamikor biztos, de erre mondtam, hogy neked ezzel nem kell foglalkoznod, ugyanúgy, mint ahogyan a kereszténységgel sem kellene.

"írjunk egy szent könyvet"

Tehát nem létezik, mivel most kezdted el írni. Egy könyv onnantól létezik, hogy leírják. A Károli Bibliát pedig garantáltan korábban írták le.

2012. nov. 10. 13:03
 27/38 A kérdező kommentje:

Kell vele foglalkoznom, honnan tudod, hogy nem? Neked nem kell ezek szerint, de nekem igen.

A könyv már előtte is megvolt gondolati síkon. Most hívom le. Szóval. Ilyen lesz, lehet majd kritizálni, ha elkészül.

2012. nov. 10. 14:15
 28/38 Ozmium42 ***** válasza:
Most akkor elkészült, vagy nem? :D
2012. nov. 10. 15:45
 29/38 A kérdező kommentje:
El. Gondolati síkon már megvolt hamarabb is. Én csak lehívom. xD
2012. nov. 10. 15:51
 30/38 Ozmium42 ***** válasza:
Akkor hagy kritizáljam már...
2012. nov. 10. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!