Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Arra gondoltam írjunk egy...

Zsizsik666 kérdése:

Arra gondoltam írjunk egy szent könyvet, ki/mi legyen az isten benne?

Figyelt kérdés

A múltban kezdenénk, majd 90 évesen írnám le az eseményket egy prófétikus álomban, a világban történtek alapján. Úgy gondolom, valaki folytathatná, ha meghalok, sőt egyik ősöm nevében is írok a múltról egy szent könyvet, mintha akkor íródott volna, onnan folytatom.

az utókor meg majd csodálkozik, mennyi minden beteljesült, meg ez isten szava. Merthogy bizonyítva lesz, hogy léteztünk, meg a városok is, amik ma vannak, meg a faluk, az Orbán Viktor, meg mindenki szerepelne benne, a kutya sem fogja tudni, hogy kicsit később írom bele a próféciákat, mikor már megtörténtek.

Leírnánk, pl. hogy kell élni, irányíthatjuk az utókort, a frászt hoznánk rájuk.

Ötletek kellenének, hogy kezdjük, ki/mi legyen az isten xD

2012. nov. 9. 19:05
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Voltam pszichiáternél, de elküldött minket parapszichológushoz. Azért itt a tehetség, na!:D LEsz még itt olyan vallási irat a jövőben, hogy csak na! xD
2012. nov. 9. 20:20
 12/38 anonim ***** válasza:
10%

Látom, megint túlságosan unatkozol, Zsizsik. :P

"Esetleg valamit javítsunk rajta?"

A nyelvhelyességet és a helyesírást mindenképp; és stilisztikailag is bőven van rajta csiszolnivaló.

Majd szerezz egy jó lektort, mert én kijavítom ezt a pár sort, ha már elolvastam; de többet nem vállalok, mert a "műved" jócskán az igényszintem alatt van, mondanám zagyvaság...

Tehát:

Kezdetben vala a diszharmóniában úszó mana.

--> Ha az utolsó szó tulajdonnév akar lenni, akkor nagy kezdőbetű. Ha nem tulajdonnév, akkor célszerű pontosan megjelölni, mi az.

Megszülé a mindig lévő női pólus a fényt, Lufiferit.

Eljő a fény általa a tűz, a hideg által a víz, hogy szét ne essen a világ, megjelenik a levegő.

--> Eljő a fény által a tűz, ...

Lufiferi formálá a föld elemet, majd az összesből alakíták a női istenséggel, az örök sötétséggel az éjt s a nappalt, a jót meg a rosszat, stb....

--> ... a föld elemeit...

--> A stb. előtt nem kell a vessző, utána pedig csak három pont kell, nem négy. Továbbá ezt a szót a felsorolás végére szokás írni, nem a közepére.

--> Az "összesből" szó olyan pongyola, fogalmazd át a mondatot. :)

a fákat és a füveket, a születést és a pusztulást.

--> Tehát ezek után kellene a "stb."

Fejlődé a természet, ahogy tud, majd megtermékenyíté az első kezdetleges földi nőt Lufiferi és az általa teremtett kisebb Lufiferik, isteni génekkel. Így lőn ember a Fődeken.

--> Fejlőde..., mivel itt alanyi ragozás szükséges, nem tárgyas.

--> Az alanyt általában célszerűbb a (tag)mondat elejére tenni.

--> Konkrétan meg kellene nevezni, mi az a "Fődek", pl. "... a Fődek bolygón". A mondat jelen állapotában a Föld bolygóra asszociál az ember, így meg a név olyan parasztosan hangzik.

További jó szórakozást, ha már nem találtál magadnak hasznosabb elfoglaltságot így péntek estére.. :D

2012. nov. 9. 20:21
 13/38 A kérdező kommentje:
mana= varázserő, ez csillagozva lenne lábjegyzetként. Én meg ilyen buta írástudatlanként írnám, hogy hitelesebb legyen, mint aki a világ végéről jött, mégis tudja ezeket. De lehet hogy kijavítjuk, ez még kezdetleges.
2012. nov. 9. 20:28
 14/38 A kérdező kommentje:
Fődek nem bolygó, hanem összevissza a földön xD
2012. nov. 9. 20:29
 15/38 anonim ***** válasza:
2012. nov. 9. 20:56
 16/38 anonim ***** válasza:
Neked el ment az eszed, Zsizsik :D
2012. nov. 9. 22:35
 17/38 A kérdező kommentje:
De miért? van egy csomó jó ötletem. :D
2012. nov. 9. 22:39
 18/38 anonim ***** válasza:

Van egy olyan mondás, hogy ami egyszer felkerül az internetre, az 100 év múlva is fent lesz :)

Úgyhogy, csak az az egy probléma van az elméleteddel, hogy bizonyítékot hagytál itt magad után...

Üdv.

2012. nov. 9. 22:41
 19/38 A kérdező kommentje:

S teremté a magyart így-e Babba istennő, és Aranyatyácska egyesülése, násza. Babba istennő Boldogasszony vala, míg nem egy napon látá, hogy népi gyermekei idegen fura istent imádnak. Férfijak a korcsmában lerészegedvén majd hazamenvén nagyképűen asszonyt verének, nincs többé kultusza az istennőnek, sem a nőiségnek dicsőítése. Leh.lyézvén a női nemet, felfuvalkodottan éltek a magyar házipálinkán és boron, az okoska férfiak, mígnem már azt sem tudták, ki ellen menjenek. Férfi az asszony, férfi a férfi, asszony az asszony ellen megyen azóta, mijóta. És itt jön a lényeg XD Mikor a táltos embereket és asszonyokat kiiktatának, s elterjede a turáni átok. Aranyatyácska így szóla: " s míg nem tanulod meg tisztelni te népedből szomszédaid, kiknek fája ága átlóg a kertbűl, még az almán veszekedvén, meg pereskedvén élve, összeveszve, nagy világi felsőbbrendűségtudattal rendelkezvén, s nem tiszteléd bennem az eredeti pogány istent, meg az eredeti boldogasszonyt, addig ímé táltosajim turáni átka legyen véled, nem vonám én vissza. Bár mit is várok én, mikor saját néped írigye, haragosa lettél, borodból, pálinkádból literszámra ne vedejjél, mert bizony mondom néked, így is kötekedő lettél"

Elméne akkor az Aranyatyácska meg Babba, beleköltözé a napba és a holdba. Azóta is áskálódik a magyar, az átoknak soha vége nem szakad. Szegénység jön, de, aki szívében, visszatér a pogány hire, az szerencsés lesz. Nem tépi szét a perlekedő testvére pitbullja sem. XD

Mikor nemmegy tezsvír a tezsvír ellen, akkor pogány hit lészen majd, csak arra várván visszatérésüket a napból, s a holdból sohanapján sajnos.

2012. nov. 9. 23:08
 20/38 A kérdező kommentje:
Semmi baj véle, majd megmondom, hogy kopizott a könyvből, ami már kész volt ugye 15 éve.-
2012. nov. 9. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!