Kik a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend? Mit csinálnak? Kik a tagjai? Vagy egyáltalán kik lehetnek a tagjaik?
Eredetileg az I. keresztes hadjárat idején alakult szerzetesrend, ami főképp lovagokat tömörített, más néven johanniták, vagy ispotályosok. Az ispotályos megnevezés onnan jön, hogy már akkor is kiemelt jelentőségű volt a rend életében a betegápolás.
A rend később Máltára költözött, innen a mai neve. Magyarországon a lovagrend egyik szervezeteként működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
"A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend független nemzetközi jogalany, független államnak tekinti magát, a világ 92 országával tart fenn diplomáciai kapcsolatot (1990 óta Magyarországgal is), saját útlevelet bocsát ki. Hivatalos küldöttségekkel képviselteti magát az UNESCO-nál, az ENSZ Genfben székelő szervezeteinél és az Európa Tanácsnál.
A rendnek világszerte mintegy 12 500 férfi és női tagja van, változatos társadalmi háttérrel. Öt kontinensen öt nagyperjelség, három alperjelség, csaknem negyven nemzeti szövetség működik. A rend a betegség, a szegénység, a társadalmi elszigeteltség, a türelmetlenség elleni harcot, a hit védelmét és előremozdítását tekinti fő feladatának."
Hát a google-t én is tudom használni, de köszönöm hogy legalább válaszoltál. :)
Igazából azért érdekelne, mert találkoztam eggyel és kíváncsi vagyok hogy választanak tagokat, vagy minek kell megfelelni.
Az útlevelen gondolkodtam még, akkor nekik van külön útlevelük vagy mi?
En is a maltai lovagrendhez tartozok de nem vagyok lovag az nagyon hoszu ido hogy valakibol az legyen .En a maltai lovagrenden belul gyerekekel szegeny gyerekekel foglkozok .
Sok elvaras van de egy kereszteny embernek nem igazan nagyok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!