Ismertek Őskeresztény vallású embereket? ha igen, mi a véleményetek? Várom mindenki válaszát te milyen vallásban vagy? és mit jelent számodra? Igazságot?
"a második válaszolónak üzenem az őskeresztényen nem imádják Máriát"
Én se írtam olyan hogy imádom Máriát. Szűzanyának pedig azért nevezzük:
Iz. 7. 14. Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el.
Azt is írtad Katolikus vagy ,tudni illik Máriához ők imádkoznak ,az is imádat ,elítéli Isten sőt utálja .
én nagyon sokk Máriás imát látok hallottam már ,pedig nincs közben járó Jézuson kívül .
sokan a papot Pápát is tisztelik mondják ,,,nem imádják ,akkor miért hajolnak meg előtte és kezet csókolnak vagy hazugság ami írnak róla a pápa a földi elöljáró na már most ,már akinek
sokk törvény adatott minden időben talált az ember bálványt magának és azt meg is védi ,ezzel szemben Pétert és a többieket ki végezték Jézus nevéért mert ők tudták hogy Jézus él és mindenható !
ezért akkor és mindig mindent elkövettek annak érdekében hogy 1 vallás maradjon az embereknek ,emlékezz írva van az is
amikor a király sidrák és még 2 embert a kemencébe bobat mert nem hajolnak meg a bálvány előtt ,de semmiképp ne vita ,csak beszélgetés a lényeg itt mi közöttünk .
"Elnézést kérek ha értelmetlen
volt a kérdésem ,de nem a
szombat a kérdés ."
Nem, valóban nem, de ha követed a beszélgetés struktúráját, észrevehetted, hogy az őskeresztények miatt eljutottunk a törvényig, és logikusan a szombatig. Megjegyzem, hogy ezt a röppályát te igazgattad ide, nem én. Persze ha kellemetlen neked a saját ellentmondásodra tett kérdésemre válaszolnod, elfogadom. De itt jegyzem meg, hogy magad írod, hogy nem vitatkozni akarsz, hanem beszélgetni. Ha elolvasod csak az első kommentjeidet, nem úgy tűnik, hogy beszélgetni szeretnél.
Az második válaszoló katolikus volt. Csipőből beképzeltnek bálványimádónak nevezted. Majd süt a kommentjeidből az okos vagyok és nagyon tudok kritizálni stílus. Nem mondom, hogy ez vagy, de rossz a stílus ahhoz, hogy beszélgetni lehessen. Legalábbis szerintem és nekem.
További jó beszélgetést.
Szia
okos vagyok és nagyon tudok kritizálni stílus. Nem mondom, hogy ez vagy, de rossz a stílus ahhoz, hogy beszélgetni lehessen. Legalábbis szerintem és nekem.
igen ezt szoktam kapni sok mindenkitől tényleg ott kötőtűn ki a törvény ,de nem adtál választ nekem ,sajnálom ha megbántottalak nem ez a célom ,kritika mindenkitől jöhet hisz ez a lényeg ki mit tart helyesnek kérlek ne haragudj rám ha bántó vagyok ne szándékos ,a bib liát én is értelmezem és az embereket is ,tehát csak a tapasztalataimat írom le ,egyébként ember szerető vagyok ,vannak dolgok amiket nem fogadok el de ezzel mindenki igy van szeretettel ,beszélgetek veled az utolsó levélre válaszom
ne vegyél mindent magadra ,a kor nem fog működni . szia
2-es vagyok.
"Miért etalon az őskereszténység? Krisztust kell követni, vagy olyan csoportot, kikről nem is tudunk túl sokat?"
Az ókeresztény írók írásait szerintem nagyon hasznos olvasni.
Ezek közül sok írást akár a Bibliába is nyugodtan bele lehetett volna venni.
Galátziabeliekhez írt levél 2. rész
12. Mert mielőtt némelyek oda jöttek Jakabtól, a pogányokkal együtt evett; mikor pedig oda jöttek, félrevonult és elkülönítette magát, félvén a körülmetélkedésből valóktól.
13. És vele képmutatóskodtak a többi zsidók is, úgy hogy Barnabás szintén elcsábíttatott az ő tettetésök által.
14. De mikor láttam, hogy nem egyenesen járnak az evangyéliom igazságához képest, mondék Péternek mindnyájok előtt: Ha te zsidó létedre pogány módra élsz és nem zsidó módra, miként kényszeríted a pogányokat, hogy zsidó módra éljenek?
Jel.2.fejezet
4. De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad.
5. Emlékezzél meg azért honnét estél ki, és térj meg, és az előbbi cselekedeteket cselekedd; ha pedig nem, hamar eljövök ellened, és a te gyertyatartódat kimozdítom helyéből, ha meg nem térsz.
Ezt a favorizált "őskeresztény" egyházakhoz intézte.
Olvassátok el a Korintusi leveleket például.
Csak egy idézet támpontként:
" Mit mondjak néktek? Dícsérjelek-é titeket ebben? Nem dícsérlek."
Ilyenek miatt kérdeztem, hogy miért is akarjátok az őskeresztényeket követni? Nem Krisztust kell követni? Mit tudtok az őskeresztényekről? Szerintem nem sokat ahhoz, hogy követni lehessen őket. Krisztusról illetve annak intelmeiről és beszédéről inkább lehet tudni. Nem írtam olyat, hogy az általuk írt írások haszontalank lennének, de az őskeresztények közül néhány ember írt olyat, mely ránk is maradt. Viszont az őskeresztények sok ezren lehettek. Mindegyiket ismeritek, hogy követni akarjátok őket?
Az őskeresztények elsősorban zsidók voltak.
Jézus Tiberius császár idején született és tőbb császár váltotta magát, mire Judeát elpusztították a rómaiak.
Caligula, Claudius, Néro, Vespasianus, Titus. Néro és Vespasianus között volt más, kérészéletű uralkodó is.
Vespasianus és Titus idején történt a zsidó szabadságharc leverése. Szétvitték őket a birodalom területén és még sokáig nem volt közöttük más keresztény, csak zsidó származású.
Krisztus halála után kb. 150-200 évvel kezdtek más népeket befogadni az alexandriai zsidók, akiknél a kereszténység több eszméje kialakult. Eleinte sok zsidó szokást, törvényt is betartottak. Kr.u. 300 körül volt nagyjából egyenlő a zsidók és a másfajta népek aránya, amely ettől kezdve változott rohamosan és ettől a zsidó szokások is jórészt lekoptak a keresztényekről.
Mindebből láthatod, hogy a korai időkben nagy változások voltak, időnként jelentős fordulatokkal.
Az Őskereszténység még csak egységes sem volt, mert a hatalmas birodalom területén másképpen fejlődött egyes helyeken, később kompromisszumok voltak szükségesek, vagy hatalmi szóval döntötték el a különbségekből mi épüljön be a tanokba. A görökkeletiek számos értelmezése innen ered és ez nyert megerősítést, mikor kettészakadt a birodalom és vele a kereszténység.
A sorra megjelenő új írások tükrözték a változásokat, időnként olyanok kavartak nagy vihart, ami ma nem is része a Bibliának.
Az igazság ez, ha gondolkodsz, magad is belátod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!