Ismertek Őskeresztény vallású embereket? ha igen, mi a véleményetek? Várom mindenki válaszát te milyen vallásban vagy? és mit jelent számodra? Igazságot?
"nem fogadják el csak azt ami
nekik jó miért van a Mózesi
törvény átírva? erre lennék a
legjobban kíváncsi várom a
válaszokat"
Tehát te betartod?
Tehát te betartod?
válaszom !
igen nincs bálvány imádás ,és aztán meg ott van Jézus törvénye is .
Köszönöm az eddigi választ .
próbáljunk veszekedés nélkül írni véleményt .
Ne tartozom a Jehova tanúi közzé de miért kell őket ennyire meg vetni ?
Mit gondoltok a te vagy más vallása mivel különb ?
ahol lélek nincs ott Isten nincs !
tehát testi a beszéd .
Mi a véleményetek arról most Magyarországon ki vannak a legjobban elhitetve ? melyik az a felekezet ami ténylegesen kerülni kell ( Katolikus és a Jehova tanúit kivéve ,őket már megbeszéltünk )
a válaszokat mindenkitől várom attól el tekintve mi a vallása ,köszönöm
A 2-es válaszoló vagyok.
Szerintem az őskeresztények nagy szeretetben éltek, határtalanul bíztak Istenben, gyakran dicsőítették Istent, használták a Szentlélek karizmáit, igyekeztek egymást támogatni lelkileg/anyagilag, jótékonykodtak, ha lehetett igyekeztek Isten igéjét hirdetni. Nagyon tisztelték a Szűzanyát mint Jézus anyját, és naponta vettek részt Jézus áldozatának ünnepén.
Erre törekszem én is hogy mindezt így csináljam.
"A szombat napot is betartod?"
Igen de nem szombaton hanem vasárnap.
A szombat napot is betartod?
Válaszom rá : a szombatot napot Jézus megáldotta tehát gyógyított szombaton ,aztán ellene is fordultak a papok .
Jézus nem a nap szombatról beszél ,nem ő már nem tehát számomra a szombat szombat ennyi ! sokan Adventista vallás nem szereti amikor ezt mondom ,én azt hiszem a mózesi törvény ki lett Jézussal egészítve hisz ő maga mondta nem azért jöttem hogy a törvényt eltöröljem ha nem betöltsem .
a második válaszolónak üzenem az őskeresztényen nem imádják Máriát ,és nem úgy hívják őt hogy szűzanya nincs megírva ,senkit nem ír szentnek a biblia Mária egy asszony aki egy csodálatos dologra lett elhívatva ,Jézus maga is asszonynak hívta őt és nem anyának ,Mária pedig uram szólította őt .Tehát ez mindent meg magyarázz
Sajnos sokan tévednek szegény Mária mi is szólna ehhez ,ha látná hogy ő hozzá imádkoznak amikor Mária is utálta a bálvány imádást .Tudjátok jó beszélgetni veletek remélem senkit nem sértek meg ,de ha szeretnétek le veszem a kérdést .
Ezt írtad:
"nem fogadják el csak azt ami nekik jó miért van a Mózesi törvény átírva? erre lennék a legjobban kíváncsi várom a válaszokat"
Erre kérdeztem ezt: "Tehát te betartod?"
Ezt írtad: "igen nincs bálvány imádás ,és aztán meg ott van Jézus törvénye is ."
Megjegyzem, Jézus ezt mondta:
Jn 14,15 Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok.
Jn 14,21 A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem;
Nem egy parancsolatról beszél!
Te a tízparancsolatból idéztél, mely nem a Mózesi törvény. Ezért kérdeztem ezt: "A szombat napot is betartod?"
Erre te azt írod, hogy a szombat nap az neked nem más, csak szombat, semmit nem jelent.
Nézd csak meg, hogy honnan indult ki a beszélgetésünk!
Egyszer arra vársz választ, hogy miért változtatják meg a törvényt, majd azt írod, hogy a törvény ez meg az nem vonatkozik rád.
Rm 3,31 A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.
Nem szelektáljuk, hanem teljességében erősítjük! Ez nem lehetséges Krisztus nélkül. A zsidóság nem figyelt valamire. A hit által igazul meg az ember, és teszi erőssé a törvényt, és nem a törvény által nyer hitet. De ez nem azt jelenti, hogy hiábavaló és eltöröltetett lenne bármi törvény, mely Isten szájából hangzott el.
Vannak, kik Istenként álnak Isten templomában Isten gyanánt mutogatván magukat, felemelve magukat Isten fölé. Isten kegyes és hosszútűrő. Mindannyian bűnösek vagyunk, de attól, hogy a bűn megsokasodásával megnő a kegyesség, nem azt jelenti, hogy a bűnt sokasítsuk meg, hogy sokasodjon a kegyesség. A bűn a törvény által lesz nyílvánvaló. Attól, hogy a törvényt semmissé tesszük, nem leszünk bűntelenek. Ha nincs törvény, nincs bűn. Ha nincs bűn, Istent hazugnak mondjuk.
Nem egy parancsolatról beszél!
Te a tízparancsolatból idéztél, mely nem a Mózesi törvény. Ezért kérdeztem ezt: "A szombat napot is betartod?"
vallásban vagy ,most tehát a szombat az egy nap ,emlit a biblia szombatot de nem azt a napot ( csak az én értelmezésem szerint írom)
Na már most a szombat megáldta Jézus azt a napot és bizony gyógyítót is .
és igen több törvényt adott Jézus ,sokan aszt hiszik elég jónak lenni és szeretni de nem .
Máté.5,17-20
Jézus mondta:
Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.
Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.
ezt akartam előzőleg leírni nektek .
II. Mózes 20, 2-17. /a Károli biblia alapján/
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem !
Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak !
Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr, a te
Istened féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem
az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen,
akik engem gyűlölnek !
De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal,
akik szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják!
Az Úrnak, a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd, mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az Ő nevét hiába felveszi !
Megemlékezzél a szombat napról, hogy megszenteljed azt !
Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ád tenéked !
Ne ölj !
Ne paráználkodjál !
Ne lopj !
Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot !
Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, se semmit, ami a te felebarátodé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!