Keresztény házaspárok! Kaptatok házasság előtt valamiféle megerősítést Istentől, hogy áldását adja a kapcsolatra, és hogy valóban egymásnak szánt benneteket?
"Én pedig most nagyon tanácstalan vagyok."
A boldogság titka a hálaadás, vagyis ha minél gyakrabban mindenért hálát adsz Istennek akkor egy idő után érezni fogod hogy jó úton jársz és nagy örömet kapsz Istentől. Ezt lehet erőltetni is. Nem baj ha eleinte kicsit nehezen megy, a lényeg hogy nem szabad feladni, később már természetessé válik amikor az érzelmek követik az akarati döntést.
Ó, szegénykém. :(
Tudom, most nehéz elhinni, de a fájdalom idővel egyre csökkenni fog, idővel pedig teljesen elmúlik. Szerintem imádkozz, kérd Istent, hogy segítsen ebben a nehéz szituban; és hogy Ő gyógyítsa be a sebeidet. :)
Ha neked segíteni szokott a figyelemelterelés, akkor foglald el magad valamivel; ha beszélgetős vagy, akkor oszd meg az érzéseidet egy megbízható és tapasztalt emberrel. Nem kell vidámságot és boldogságot hazudnod sem magadnak, sem másoknak; teljesen természetes, hogy az érzelmeid ilyenkor nincsenek topon.
Egyébként én így kívülről azt gondolom, hogy jól döntöttetek, hiszen egyikőtöknek sem volt békessége ebben a dologban. Márpedig ezt is jó mutatónak szokták tartani.
-------
@ 12:
Nem kellene párhuzamot vonnod a szerelem és a szeretet között ilyen módon. A szeretet nem pusztán egy érzelem; és arról szó sincs a Bibliában, hogy a szereteten uralkodni kellene.
Ez meg egyenesen butaság, már ne is haragudj: "Ha szerelemes vagy belé ő az igazi, ha nem vagy az nem ő." Ha ez így lenne, akkor nem történnének olyan esetek, mint az egyik példámban, amit írtam; azaz nem lennének a "reménytelen" és a "beteljesületlen" szerelmek.
Továbbá sok embernek sok-sok "igazi" lenne, mivel az emberek többsége több szerelmet is átél élete folyamán; márpedig ez egyértelműen abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!