Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Halalom utan ha udvozolni...

Halalom utan ha udvozolni fogok Isten kegyelmebol, s a mennybe kerulok, mi erteke es/vagy ertelme van a feltamadasnak, a feltamadas remenysegenek? Nemde jo helyre kerulok a menybe?

Figyelt kérdés

2012. nov. 6. 07:47
1 2
 11/18 Skywalker33 ***** válasza:
0%

Sziasztok,

kissé oolvasott vagyok a témában.

A mennyország az a közép és felső mentális síkra tehető, onnan mindenki kénytelen újraszületni ha akar hanem, ezt nem hívhatjuk igazán feltámadásnak.

(A poklol a mentális sík alatti asztrális világnak az alsó 1-2 alsíkja ahol tényleg borzalom van, azt azért nem könnyű kiérdemelni: gyilkosok és öngyilkosok (vigyázat sok fajtája van!) világa főleg. Az átlag ember az aszrális világ közepén ébred mely asztrális világot a keresztények purgatóriumnak hívnak.)

Ami igazán értékes lenne az a megszabadulás az újraszületések kényszerétől. Ahhoz nem elég üdvözülni de szentté kell válnod. Hétköznapi módon ez nem történik meg csak rengeteg tudatos munkával akár sok életen keresztül.

De a munkát el kell és érdemes elkezdeni mert nincs rövidebb út.

T :)

2012. nov. 7. 21:34
 12/18 A kérdező kommentje:

Elnezest 11-es,

de nem gondolod, hogy a Bibliara jobban kellene figyelni , mint mas konyvekre?

2012. nov. 7. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:

"Megis a jo emberek is mentik az eletuket, amennyire csak tudjak!"

Mentik persze mert az embernek ez a dolga ez nem baj. Csak azt akartam mondani hogy a szentek között sokan vannak akik annyira szeretik Istent hogy emiatt a szeretet miatt már nagyon vágynak Isten jelenlétére és ez az érzés sokkal erősebb lehet mint a haláltól való félelem. Biztos vagyok benne hogy ez volt az oka annak is hogy az apostolok szinte mind vállalták a vértanuhalált.

11-esnek: ez itt a vallás téma amiről te írsz az pedig erősen ezoterikus hangvételű. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy ne írj ide csak azt hogy amiről írsz az távol áll a keresztény tanítástól.

2012. nov. 8. 09:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Az apostolokrol hol olvashatunk a Bibliaban, hogy azert valaltak szivesen a halalt, mert vagytak Istenhez kerulni? Vagy, hogy azert vagytak a halalra, mert untak a szenvedest, belefaradtak a munkajukba, s ... Sehol nem olvastam semmi ilyet, sem ehez hasonlot! Viszont olyat olvastam Pal apostolrol a Cselekedetek konyveben, hogy kesz volt meghalni az igazsagert, Krisztu tanitasaert, a jo hir predikalasaert... Szerintem nagyon nem mindegy, hogy ezert, vagy azert!
2012. nov. 8. 10:45
 15/18 lsandor ***** válasza:
A valóságban az a tanítás, miszerint minden jó ember az égbe megy kizárja a feltámadás reménységét, hisz így nem lenne rá szükség, DE a Bibliából kiderül, hogy általánosságban véve az emberek a Földön fognak örökké élni, oda fognak feltámadni. A 2. században amikor a kereszténységbe kezdtek beszivárogni a pogány tanítások, nos ekkor került be a minden jó ember az égbe megy gondolat.
2012. nov. 11. 08:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, mentem, ami menthető.

Nagyon igyekszem, hogy a Biblia tanítása szerint éljek, hogy ne kövessem a rosszat, hogy ha belenézek a szívembe, akkor elmondhassam, hogy igen, igyekszem. De nem vagyok szent és tökéletes, bűnös vagyok, amiért keservesen megbűnhődök és csak reménykedni tudok abban, hogy bűnbánatom és igyekezetem a jóra üdvözüléshez vezet majd.

2012. nov. 19. 12:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az előző hszeket a kérdésre, de én szerintem max. a lelkünk kerül a mennybe, a testünk nem, a feltámadás pedig a testünk feltámadásáról szól.

De én igazából abban sem vagyok teljesen biztos, hogy feltámadásig, ha meghalunk egyből a mennybe kerülünk...!

2013. jún. 4. 23:08
 18/18 világvége1 ***** válasza:
Feltámadás nem lesz, de üdvözülni csak az fog, akinek nem kell kegyelmezni.
2020. jún. 27. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!