Halalom utan ha udvozolni fogok Isten kegyelmebol, s a mennybe kerulok, mi erteke es/vagy ertelme van a feltamadasnak, a feltamadas remenysegenek? Nemde jo helyre kerulok a menybe?
Sziasztok,
kissé oolvasott vagyok a témában.
A mennyország az a közép és felső mentális síkra tehető, onnan mindenki kénytelen újraszületni ha akar hanem, ezt nem hívhatjuk igazán feltámadásnak.
(A poklol a mentális sík alatti asztrális világnak az alsó 1-2 alsíkja ahol tényleg borzalom van, azt azért nem könnyű kiérdemelni: gyilkosok és öngyilkosok (vigyázat sok fajtája van!) világa főleg. Az átlag ember az aszrális világ közepén ébred mely asztrális világot a keresztények purgatóriumnak hívnak.)
Ami igazán értékes lenne az a megszabadulás az újraszületések kényszerétől. Ahhoz nem elég üdvözülni de szentté kell válnod. Hétköznapi módon ez nem történik meg csak rengeteg tudatos munkával akár sok életen keresztül.
De a munkát el kell és érdemes elkezdeni mert nincs rövidebb út.
T :)
Elnezest 11-es,
de nem gondolod, hogy a Bibliara jobban kellene figyelni , mint mas konyvekre?
"Megis a jo emberek is mentik az eletuket, amennyire csak tudjak!"
Mentik persze mert az embernek ez a dolga ez nem baj. Csak azt akartam mondani hogy a szentek között sokan vannak akik annyira szeretik Istent hogy emiatt a szeretet miatt már nagyon vágynak Isten jelenlétére és ez az érzés sokkal erősebb lehet mint a haláltól való félelem. Biztos vagyok benne hogy ez volt az oka annak is hogy az apostolok szinte mind vállalták a vértanuhalált.
11-esnek: ez itt a vallás téma amiről te írsz az pedig erősen ezoterikus hangvételű. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy ne írj ide csak azt hogy amiről írsz az távol áll a keresztény tanítástól.
Igen, mentem, ami menthető.
Nagyon igyekszem, hogy a Biblia tanítása szerint éljek, hogy ne kövessem a rosszat, hogy ha belenézek a szívembe, akkor elmondhassam, hogy igen, igyekszem. De nem vagyok szent és tökéletes, bűnös vagyok, amiért keservesen megbűnhődök és csak reménykedni tudok abban, hogy bűnbánatom és igyekezetem a jóra üdvözüléshez vezet majd.
Nem olvastam el az előző hszeket a kérdésre, de én szerintem max. a lelkünk kerül a mennybe, a testünk nem, a feltámadás pedig a testünk feltámadásáról szól.
De én igazából abban sem vagyok teljesen biztos, hogy feltámadásig, ha meghalunk egyből a mennybe kerülünk...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!