A keresztény vallás szerint szabad meditálni?
Szia ma 14:53!
"Az olyan meditáció amelynek az a célja hogy a lelket nyitottá tegye a gonosz lelkek számára (pl. yoga vagy agykontroll) keresztények számára tilos."
Leírnád,hogy a joga vagy az agykontroll alkalmával hogyan nyílik meg a lélek a gonosz lelkek számára?
"Leírnád,hogy a joga vagy az agykontroll alkalmával hogyan nyílik meg a lélek a gonosz lelkek számára?"
Agykontrollnál egy "segítőt" hívnak vagyis segítőnek nevezik a gonosz lelket aki becsapja az agykontrollt gyakorlót:
Yoga:
A yogához csak angol nyelvű forrást találtam, szerintem elég jó cikk:
A lényeg hogy a meditáció során Brahmannal, a saját felsőbb tudatállapotukkal, Istennel vagy az univerzummal próbálnak egyesülni azok akik meditálnak. De mindezt a saját erejükben bízva, gyakorlással próbálják elérni (Istennel csak úgy lehet egyesülni ha azt Isten is akarja, a saját erőnkből ez nem lehetséges), a gyakorlatok pedig arra szolgálnak hogy a gonosz lelkeknek kaput nyissanak.
Már maguk a gyakorlatok is zűrösek, pl. sun salutation (nap tisztelgés) egy bizonyos nap istennő tiszteletét jelenti (ami bálványimádás).
Szia ma 10:29!
"Agykontrollnál egy "segítőt" hívnak vagyis segítőnek nevezik a gonosz lelket aki becsapja az agykontrollt gyakorlót:"
Bocs ez egy maflaság!Alfa állapotban sokkal éberebb vagy,mint egyébként,mert a gondolataid nem zavarnak össze az érzékelésben!Az,hogy úriember ingerülten reagált a felesége"ébresztésére",csak az önuralom hiányaként aposztrofálható!Gonosz lélekről szó sincs!
"Yoga:"
Meditáció=jelenlét!Semmi több,de ez maximálisan a helyzetre való koncentrációt jelenti,amely magába foglalja,hogy az elmém nem vándorol a múltba-jövőbe és cselekvés közben más gondolatokkal nem azonosulok!A cselekedeteiemet nem a kondícionált gondolatok befolyásoltsága alapján végzem,hanem az éppen elém táruló helyzetek elfogadásával!Ennyi!Nem kell lótuszülés és vizualizáció sem!Így válik a mosogatás,fürdés,gyereknevelés vagy akár autóvezetés,munka meditációvá!A joga ugyanez,csak testi gyakorlatokkal!
Buddha,mikor megvilágosodott egy karikacsapásra abbahagyta a lótuszüléses meditációt!Ráébredt,hogy nem a világból kell önmagunkat kivonni,hanem az énképünket a világ által visszatükrözött képektől kell mentessé tenni!Azoktól is amiket a világról gondolunk!A formával(gondolati,tárgyi)való azonosulás helyett egy illúzióktól mentes tudatot ismert fel!
A szakállas bácsi videóját megnézve az jutott eszembe,hogy szegényt nagyon csőbe húzták,de ilyen jelenség egyes,önmagukat kereszténynek valló felekezeteknél is előfordul!Gondolj csak a business szektákra!
Azt mondja a bácsi:"ha én nem tudok szenvedni,akkor én már szeretni sem tudok többé!"Gyakorlatilag az egós énképével való hibás önazonosítást és a legbelső tudatos én fel nem ismerését próbálja megmagyarázni!Miért ne tudna az ember önös érdek nélkül szeretni?
Persze megértem az ellenszenved,mert a szakrális gyakorlatoktól való félelem odáig vezetett egyes keresztény gyülekezeteket,hogy kiválogatták a számukra önigazolásul szolgáló defekt sztorikat és ezeket zászlóként hordják maguk előtt!De valójában ezek inkább tükrözik az egyén hibás értelmezését,mint a gyakorlatét!Egyébként Atman,Buddha,Krisztus egylényegű,ugyanaz!Személyes belső lényed,lényeged,aki hidd el,hogy önzetlenül is tud szeretni,"gonosz lelkek" nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!