Megbocsátás? De hogyan?
Te meg tudnál magadnak bocsátani, ha:
valakinek valaha rosszat kívántál és az később meg is történt?
Ha rossz történt, az nem azért történt, mert te azt kívántad. Max valaki el akarja veled hitetni.
Képzeld csak el, ha mindenki kívánsága teljesülne. Lenne it sírás és fog csikorgatás...
Sajnálom nagyon, ha rossz dolog történt. Nem hiszem, hogy komolyan gondoltad a dolgot. Ha igen, akkor biztos meg volt rá az okod abban a pillanatban, hogy így érezted.
A múlton már nem változtathatsz sajnos...
De látom, sajnálod azt a valakit, akivel rossz történt.
Ebből is látszik, hogy nem vagy te egy féreg.
Isten megbocsát, ha megbántad. Te is bocsáss meg magadnak!
És mégegyszer: Nem te voltál! Így valószínűleg csak a fájdalom szólt belőled.
Igen. Levezekelném mindenképp. De utána meg kell bocsájtanom magamnak is.
Minden nap vezekelni egy bűnömért nagyobb teher mint az öngyilkosság.
Szerintem az ilyen esetek többnyire véletlen egybeesések, ezért nem gondolom, hogy kárhoztatni kellene saját magadat. De mindenképp bocsáss meg magadnak.
Ennél már csak az rosszabb, amikor elvileg jót kívánsz valakinek, aztán furcsa kimenetele lesz a dolognak; na, ilyesmitől már néhányszor ledöbbentem... De itt is érvényes: valószínűleg véletlen egybeesés.
Üdv. :)
Köszönöm a válaszokat.
Nos, eddig egy valakinek mondtam el azt, hogy miről van szó konkrétan, és ő is azt mondta, hogy butaság magamat hibáztatni. De ennek már hét éve. Általában nem agyalok ezen minden nap, de úgy érzem, részben emiatt vagyok olyan, amilyen. ÉS leginkább az fáj, hogy miért pont nekik kívántam rosszat, mert pont nekik nem kellett volna.
A megbocsátás akarati kérdés. Akarsz megbocsátani, vagy sem. Eldöntöd.
Akaratlagosan megbocsáthatsz magadnak, vagy másoknak és akkor megkönnyebbülsz, vagy ennek ellentétét:
-fogcsikorgatva ragaszkodsz a megbocsátatlansághoz és egész életedben ezen kínlódsz. Nem kell ezt túlspirázni, ahogy teszed.
Döntsd el, akarod, vagy sem és vedd komolyan. Függetlenül attól, hogy te okoztál kárt, vagy véletlen egybeesés. A lényeg, hogy milyen lesz az ezutáni életed. Rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!