Ha Isten egyik fő erénye a teljes megbocsátás, akkor miért nem mehetünk vissza a paradicsomba?
mehetünk...
erről szól a megtestesült Isten tanítása..
de egy szóval nem mondja senki sehol, hogy ez könnyű, hogy ez egy menetrendszerinti járattal történik,
hogy valakinek bérlete van erre
mondja viszont Jézus,a Krisztus: "Kövessetek engem"
"Senki sem mehet oda, csak énáltalam"
"Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatosszívű"
--------------------------
Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.
Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
-----------------
(Fil 2,4-8)
Istennek három fontos tulajdonsága: az irgalmasság, a szeretet és az igazságosság.
1) Szerető: Isten minden embert egyformán szeret, mindegy mit tett
2) Igazságosság: Isten a bűnt nem tűri meg, nem teheti meg azt, hogy mindent besöpör a szőnyeg alá.
Na ugye a kettő üti egy mást.
Erre megoldás a:
3)Irgalamsság: Szeret minket, nem szeretné, ha bárki is elkárhozna, de bűnt sem tűri meg. Ezért megoldást készített arra, hogy a a bűnök ne álljanak közé és az ember közé. Ugye elküldte Jézust, aki mindenki bűnéért meghalt.
Megbocsájtás pedig annak jár, aki őszintén megbánta a bűneit, és nem követné el őket újra. Ők mehetnek be a mennybe
Remélem érthető voltam :)
Wass Albertnek vagy kinek volt ez az idézete hogy
"Isten megbocsátja tetteinket, de meg nem történtté nem teheti őket."
Tehát az ember maga "választotta" a bűnt...
amúgy meg inkább az lenne a kérdés:
Visszaengedne-e minket, ha többé nem bűnöznénk, és ő is megbizonyosodna erről? (mármint Isten)
13:58 azt biztos!
azt csak az ördög nem tudja megbocsátani! - azért is kisért, ha érez valami halvány szándékot, még el nem követettet
Mivel mindent Isten teremtett, így a bűn is az ő keze munkájának hozadéka. Ha neki derogál a bűn, miért nem tesz ellene? Olyanért büntetni az embereket, amiről tulajdonképpen nem tehetnek (nem ők kértek életet, esendő testet és szabályokat), üti Isten mindhárom fő tulajdonságát. Szóval erről ennyit.
Ő elvárja követőitől, hogy annak is bocsássanak meg, aki vétkezett ellenük, de nem bánja meg, az ellenségeiknek is bocsássanak meg és úgy egyáltalán mindenkinek, akár kell a megbocsátás az illetőnek, akár nem - csak sajt maga nem gyakorolja ezt a nagy kegyet...
ó, ma 15:51... ismered ezt a versrészletet?
Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség.
Weöres Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!