Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik a pokol orok tuzeben...

Akik a pokol orok tuzeben hisztek! Mit szoltok?

Figyelt kérdés

Kik kerulnek a pokolba, s a mennybe? Akik Satant szolgaljak, vagyis rosszat tesznek, gonoszok azok a pokolba, s akik Istent szolgaljak, jo embrek azok a mennybe?

Mi tortenik veluk? Akik a pokolba jutnak, azt Satan orokke kinozza? Nem logika hianyos ez? Egesz eleteben Satannak szolgal, s aztan a tulvilagon orokke kinozza Satan a szolgalata fizetsegekent?

2012. okt. 30. 19:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%

A Biblia mindenhol azt írja, hogy úgy leszel ítélve ahogy ítélsz, úgy mérnek majd neked, ahogy te mérsz másoknak.

Több helyen lehet olvasni. Azt is, hogy a hit cselekedet nélkül halott.

Írok néhány példát:

Máté 7:

"

1

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

2

Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

"

Itt a #6 -os választ olvasd el, amit a kérdező írt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Istenben nem hinni kell, hanem bízni. Aki hisz benne, az cselekszi az akaratát!

Aki nincs ellenünk, az velünk van!

A Miatyánk imában is azt kérjük az Istentől, hogy úgy bocsásson meg nekünk, ahogy mi másoknak. Példabeszéd is van ezzel kapcsolatban, hogy Isten úgy fog megbocsátani, ahogy mi másoknak.

Máté 18:

"

Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?

22

Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.

23

Annakokáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, aki számot akar vala vetni az ő szolgáival.

24

Mikor pedig számot kezde vetni, hozának eléje egyet, aki tízezer tálentommal vala adós.

25

Nem tudván pedig fizetni, parancsolá annak ura, hogy adják el azt, és a feleségét és gyermekeit, és mindenét, amije vala, és fizessenek.

26

Leborulván azért a szolga előtte, könyörög vala néki, mondván: Uram, légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.

27

Az úr pedig megszánván azt a szolgát, elbocsátá őt, és az adósságot is elengedé néki.

28

Kimenvén pedig az a szolga, találkozék egygyel az ő szolgatársai közül, aki száz dénárral vala néki adós; és megragadván azt, fojtogatja vala, mondván: Fizesd meg nékem, amivel tartozol.

29

Leborulván azért az ő szolgatársa az ő lábai elé, könyörög vala néki, mondván: Légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.

30

De ő nem akará; hanem elmenvén, börtönbe veté őt, mígnem megfizeti, amivel tartozik.

31

Látván pedig az ő szolgatársai, amik történtek vala, felettébb megszomorodának; és elmenvén, mindent megjelentének az ő uroknak, amik történtek vala.

32

Akkor előhivatván őt az ő ura, monda néki: Gonosz szolga, minden adósságodat elengedtem néked, mivelhogy könyörögtél nékem:

33

Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, amiképpen én is könyörültem te rajtad?

34

És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, amivel tartozik.

35

Ekképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szivetekből meg nem bocsátjátok, kiki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.

"

Sok van még. De szerintem egyértelmű, hogy a cselekedet számít és az, hogy te másoknak mennyire vagy hajlandó megbocsátani. Sőt a bűnbánat fontos még!

Nekem nem célom bebizonyítani, hogy létezik-e a pokol és milyen ha létezik, s mire van.

Én csak arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy a tetteidért te felelsz és annak következménye van.

Lezárásnak egy kedvenc:

János 3

"

20

Mert minden, aki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek;

21

Aki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.

"

Lukács 12

"

2

Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék.

3. Annakokáért a mit a sötétben mondtatok, a világosságban fog meghallatszani; és a mit fülbe sugtatok a rejtekházakban, azt a házak tetején fogják hirdetni.

"

Ajánlott olvasmány:

[link]

2012. okt. 30. 21:14
 12/28 yuda ***** válasza:
88%

Helyszűke miatt csak röviden, de keresd ki a leírt verseket és olvasd el a szövegkörnyezetükben.

Ján.3.5."Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába."

Itt Jézus az újjászületés bibliai elvárásait fogalmazza meg elég határozottan. Ehhez képest kevés vallás veszi komolyan. Érdekes!

Van több közösség, ahol még a bibliai vízkeresztséget sem tartják be, szabadon választják a saját rituáléjukat, a Szentlélek keresztségről nem is beszélve, mégis szeretnének mennybe kerülni?!

Hívők nem olvassák a bibliát, így bármit beetetnek nekik.

János evangélium elején(1.12) van, hogy ha valaki befogadja Jézust a szívébe, az egyfajta hatalmat kap arra, hogy Isten fiává váljon.

Épp ma beszéltem egy emberrel, aki magát hívőnek vallja és azt mondta nekem, minden emberben benne van Isten.

Ezzel szemben a biblia azt állítja, hogy minden ember a bűn hatalmában áll, így jön eleve a világra az Ádámi leszármazottság miatt, és ha befogadja Jézust a szívébe és megteszi az újjászületés lépéseit, akkor, és csak akkor mehet be Isten országába. Ezt nem én találtam ki, Jézustól idéztem. Kizárt dolognak tartom, hogy Jézus tévedett volna, vagy félre akarna vezetni bárkit is. Ha Ő ezt mondta, akkor érdemes lenne komolyan venni.

Másik oldalra pedig, a kárhozat helyére ezek kerülnek...

1.kor.6.9

Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.

Valóban, valaki írta, hogy eredetileg a gyehenna sátának és angyalainak készült, de azok, akik készakarva elutasítják Istent, pedig tudnák mit kell tenniük, ugyanazt a sorsot kapják.

Mindjárt jön a záró idézetem, de röviden összefoglalom: sátán, pokol és halál bekerülnek ebbe a tűznek tavába, de utolsó versből kiderül, hogy még sokan mások is,aki nincsenek az élet könyvébe beírva. Jöjjön az idézet:

Jel.20.10-

És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

2012. okt. 30. 21:27
 13/28 anonim ***** válasza:
42%

A pokol nem olyan, hogy ott a tűzben sütögetik az ördögök a gonosz lelkeket, sőt, a pokol nem is egy hely, hanem egy állapot.

A pokol Istennek, azaz a szeretetnek, a létteljességnek a hiánya. Pokolra azok kerülnek, akik még az utolsó pillanatban is eltaszítják maguktól Isten szeretetét, kegyelmét. Akkor már csak ő van és Isten, tehát mi emberek nem ítélhetjük meg, hogy ki hova kerül. Akár egy volt sorozatgyilkos is kerülhet a mennybe, vagy aki a "Sátánt szolgálta". Az utolsó pillanatban még mindenki megtérhet.

2012. okt. 30. 21:56
 14/28 lsandor ***** válasza:
0%

A pokol tanítása pogány eredetű és már évszázadok óta arra szolgál, hogy félelemben tartsa az embereket. Elég ha arra gondoltok, hogy ha Isten a pokolban bünteti a rosszakat, amely felett Sátán tevékenykedik, akkor nem arról van szó, hogy Isten és Sátán azok szövetségesek egymással?

Vagy melyikőtök az a szülő, aki ha a gyereke rosszat csinál tűzbe tartja a kezét?

1János 4: 8 szerint Isten maga a szeretet, tehát a fenti gondolatok teljes mértékben összeegyeztethetetlenek a személyiségével

2012. okt. 31. 07:09
 15/28 A kérdező kommentje:

" Ha azt mondjuk, hogy pokol letezik, akkor ezzel azt mondjuk , hogy Isten igazsagtalan... Mit mondott Isten, mi fog történni Ádámmal, ha eszik a tiltott gyümölcsből? "MEGHALTOK"

Ádám bűne miatt minden ember bűnösként születik. * Annak ellenére, hogy ilyen súlyos következménye lett a bűnének, mondott-e Isten bármit is arról, hogy ezért tüzes pokolban kell bűnhődnie?

Ha Ádámra és Évára örök gyötrelem várt, nem kellett volna egy szerető és igazságos Istennek közölnie ezt velük?

Azt is érdemes megfigyelni, hogy mit mondott Isten Ádámnak és Évának, miután vétkeztek „Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

Mit mondott Isten, hová kerül Ádám a halála után? A porba tér vissza. Csak oda tudunk visszatérni, ahol korábban már voltunk. És hol volt Ádám, mielőtt Isten megteremtette? Nem létezett. amikor Isten ítéletet mondott felette, nem tett említést tüzes pokolról. Vajon igazságosan járt volna el Isten, ha azt mondja Ádámnak, hogy a földbe tér vissza, amelyből megalkotta, ha közben tüzes pokolba kerül? "

MIT SZOLTOK MEGALLJA-E A HELYET EZ AZ ERV?

2012. okt. 31. 08:03
 16/28 anonim ***** válasza:

Mivel kevés az időm, rövid leszek...

Hol mondta Isten, hogy bárki fel fog támadni?

Ádámmal és Évával mi lesz?

És azokkal akik régen nem hallottak Jézusról?

Mi lesz azokkal, akik hallottak, de nem fogadták el?

Miért igazságos, ha elalszik egy brutális tömeggyilkos, aki gyerekeket csonkolt? Mondjuk ember nem tud életet elvenni. Ha így fogjuk fel, hogy az élet egy próba és csak az lehet Istennel, aki alkalmas rá, akkor ok.

Egy a lényeg. Amit tettél és nem bántál meg szívből Isten nevében, az le lesz rajtad verve.

Egyébként ez a téma már nagyon bonyolult. Mi a lélek, test és szellem közötti különbség? Mindegyik halandó?

Egyáltalán mi azok vagyunk, akinek hisszük magunkat?

Halál után létezik az idő? Vagy minden örök csak változik?

Isten mondta az embernek, hogy szenvedni fog?

Ha a tested por lesz, a lelkeddel mi lesz?

A végzet ott van ahol a kezdet. Te az élettel foglalkozz és az élőkkel....

2012. okt. 31. 11:08
 17/28 anonim ***** válasza:

Szia!

A pokol tanítását leginkább támogató katolikus egyház sem ért mindenbe egyet ezzel kapcsolatban. Jelenleg is vitatott:

- kínzás mibenléte, hogyan zajlik.

- hogy az "örökké kínzás" valójában milyen hosszúságra utal/ tudom, ennek így nincsen sok értelme/

- Isten irgalmával hogyan egyeztethető össze

Végül a konzekvencia:"Maga a dogma és a benne rejlő kinyilatkoztatás nem akarja ezt a nemtudásunkat megoldani." ( magyar katolikus lexikon/pokol)

Leegyszerűsítve: megérteni nem lehet, ha elhiszed amit mondanak akkor jó, ha nem akkor a pokolra kerülsz.

Ennek fényében döntsd el mit gondolsz.

Én nem tudok benne hinni.

2012. okt. 31. 15:08
 18/28 anonim ***** válasza:

"Vajon igazságosan járt volna el Isten, ha azt mondja Ádámnak, hogy a földbe tér vissza, amelyből megalkotta, ha közben tüzes pokolba kerül?

MIT SZOLTOK MEGALLJA-E A HELYET EZ AZ ERV?"

Szia!

Ki mondta hogy a pokol nem a földben van? :-)

Most nem azt állítom hogy szerintem Ádám a pokolban van. Hiszen az ő idejében elkezdték segítségül hívni az Úr nevét, vagyis szerintem helyreállt a kapcsolata Istennel.

A Biblia szerint van egy ország a lábunk alatt, a halottak országa, ahonnan a végső és örök ítéletre fognak majd csak feltámadni, ami a tüzes gyehenna lesz.

Olvastam egy hozzászólásban hogy valaki azért tartja babonaságnak a pokolt mert Isten és a sátán nem lehet szövetséges egymással. (Merthogy a sátán kínozhatja az embert a pokolban.)

Ha valakit megcsal a felesége, és mindenképp egy másik férfi karjaiban akar lenni, akkor fel szokták bontani a házasságot és elbocsátják az asszonyt hadd legyen az a másik férfi tekintélye alatt. Istennek is a valóságban egy idő után lejár a hosszútűrése és elfogy a türelme konkrét személyekkel kapcsolatban, és teljesen kiszolgáltatja az önfejűsége és makacssága miatt az illetőt annak akit szolgál. Ez a pokol. Az a hely, ahol a sátán és szolgái (úgy gondolom bizonyos korlátok között mivel Jézusé a hatalom a föld alatt is) uralkodnak az embereken. A sátánról pedig úgy beszélt Jézus hogy 'emberölő'.

2012. nov. 1. 11:38
 19/28 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as

Egeszen erdekes dolgokat irtal le. Elgondolkodtato! De ha nem vagyok tulzottan indiszkret, hol ovastad te ezt?

Nem tudom, hogy mennyi idos vagy, de ha van gyermeked akkor konnyebben megerted! Egy ember megtanitja a fianak, hogy mit tegyen, s mit ne, azert , hogy jol menjen az egesz csalad dolga. Erre egy idegen rosszindulatu ember rabeszeli a fiut, hogy tegyen valami nagyon rossz dolgot. Nagyon nagy kart okoz ugy anyagilag, mint erzelmileg a fiucska tette.

Ha te lennel az apa a tortenetbol, a rosszindulati idegen emberre biznad a fiad bunteteset?

Ha Isten ezt tenne IRGALMAS lenne-e???

2012. nov. 1. 12:44
 20/28 anonim ***** válasza:

Hagyjuk a kisgyerek-apa hasonlatot mert az sántít.

Az ember a bűn miatt nem tartozik Isten családjához, csak teremtménnyé fokozódott le.

Inkább beszélek a fönti kérdésedről:

"Kik kerulnek a pokolba, s a mennybe?"

Mivel a pokolról már beszéltem, a második felére szeretnék csak válaszolni, arra hogy hogyan lehet mennybe kerülni.

A menny Isten országa, az a hely ahol nincs bűn, sem annak a következményei: betegség, halál, fájdalom, gyász, és semmi átkozott dolog. Először is, ebbe az országba láthatatlan módon lehet bejutni. Jézus erről beszélt Nikodémusnak a János evangélium 3. fejezetében.(Ajánlom olvasásra az egész evangéliumot)

Jézus arról beszélt Nikodémusnak, hogy ahhoz hogy megláthassa Istennek ezt az eljövendő és egyedül és örökké megmaradó országát, meg kell születnie mégegyszer.

Vagyis Isten országába (ÉS CSALÁDJÁBA), csak újjászületés által lehet bejutni.

Aki újjászületett, az már érzékelheti, megtapasztalhatja Isten jelenlétét. De Nikodémus nem értette hogy mit jelent az hogy újra megszületni, ezért Jézus hangsúlyozta hogy van biológiai születés: 'ami testtől született az test', és van szellemi (felülről való) születés: 'ami szellemtől született szellem az'.

Az újjászületés egy láthatatlan esemény, érzékekkel nem tapasztalható, csak a következményei. Ezt is lefestette Jézus Nikodémusnak, hogy a szél nem látható, csak a mozgásának a következményei. Vagyis Isten nem javítgatni akarja az ember természetét, hanem kicserélni és újjat adni, egy romolhatatlant ad az újjászülés által, azért hogy bekerülhessünk az örök országába. Így válik csak képessé az ember a bűn helyett az Igazság szolgálatára, és ez a legfőbb kívülről is látható következménye az újjászületésnek, hogy elhagyja az ember a bűnös cselekedeteit. Aki megtapasztalja, afölött nincs hatalma a halálnak és a pokolnak. Istennel kerül közösségbe, mert romolhatatlan életet kap:

Ef 2:1 Titeket is megelevenített, akik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt,

Nem azért beszél Pál apostol a halálról az efezusi gyülekezetnek mert a temetőből szedte ki őket Isten, hanem mert a szellemük halott volt a vétkek miatt.

1Pét 1:3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan(újra) szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,

Az újjászületéshez tehát kell:

1: Isten irgalma,

2: egy tőlünk független történelmi eseményben való hit: Jézus Krisztus feltámadása a halálból.

3: Ez másik versben van(Róma 10:9), a megvallása, kimondása annak, hogy Jézus Krisztus Úr,

4: Külső cselekedetekkel való kifejezése az újjászületésnek, ami a vízkeresztség.

2012. nov. 1. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!