Mennyire hitelesek a baptisták?
Édesanyám mesélte hogy egyszer bement egy boltba ahol baptisták voltak. Az egyik nő ránézett és azt mondta: "Magában megvan a Szentlélek." És tényleg édesanyám abban az időben már megkapta a Szentlélek-keresztséget. Annak a baptista nőnek megvolt a lélekbe látás karizmája. Szóval valamit tudnak az biztos :)
Negatív dolgokat meg most nem akarok írni :) de azért hozzáteszem hogy én katolikus vagyok és nyilván nem lennék az ha a baptista hitet tartanám a legjobbnak.
Szia!
Szerintem sem felekezetfüggő a hitelesség. Sokkal inkább attól függ, hogy az adott ember miyen kapcsolatban van az Istennel, és mennyire gyümölcstermő életet él (Lásd Lélek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség). Ezek a jellemtulajdonságok tesznek egy keresztény embert hitelessé.
Üdv. Péter
Szerintem pár ismerős alapján nem lehet megítélni ezt, de akiket én ismerek, igaz hitű, kedves emberek. Szerintem a "legbiblikusabb" felekezet. Nem találtak ki mindenféle mondvacsinált szertartást maguknak, hogy egy szintre emeljék ezeket az emberi "csinálmányokat" az Isten igéjével.
Egy igaz forrásunk van, és ez a Biblia. A Szentlélek is ezen keresztül tud velünk kommunikálni a legtisztábban.
Én nem gondolom, hogy egyik felekezet rosszabb lenne a másiknál, de azért azt szeretem megemlíteni, hogy a kedves katolikus testvéreink is a reformációnak köszönhetik, hogy kezükbe vehetik a Bibliát. Ha a katolikus egyházon múlt volna, ez sosem történik meg.
én egyébként református vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!