Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baptisták! A megtérést követőe...

Baptisták! A megtérést követően mennyi idővel történt meg a bemerítkezésetek? Addig milyen út vezetett? A bemerítéskor mit mondtatok (képeken láttam, hogy mikrofonnal beszédet mond a bemerítkezett)?

Figyelt kérdés
2012. jún. 26. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Miután tudattam a lelkésszel, hogy szeretnék bemerítkezni, kb 1-2 hónap. Elmentem heti egyszer a lelkésszel beszélgetni, csak hogy tisztában legyek alapvető dolgokkal a kereszténységben. A bemerítéskor elmeséltem a megtérésem, és hogy mi vezetett a bemerítésemig. De semmi ilyesmi kötelező dolog vagy bizonyságtétel nincs, a lényeg az őszinte szándék a bemerítésre.
2012. jún. 26. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:

hogy mennyi idővel ez sok mindentől függ.

van aki megtér és évekkel azután merítkezik be.van aki hamarosan.a bemerítkezés a keresztség,ami szent,de a Baptista egyház kifejezetten a figyelmet a megtérésre szereti irányítani mert az a lényeg elsősorban

2012. júl. 1. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sok mindentől függ. Pl. nálam a megtérésem (pontosabban a megtérési folyamatom kezdete, [de ez bonyolult...])és a bemerítkezésem között 4 év telt el. De több, mint 3 évig senkinek sem beszéltem róla. Végül 2009 őszén kezdtem el törekvők órájára (van, ahol barátkozók órája) járni, és általában a mi gyülekezetünkben az őszi törekvők advent környékén merítkeznek be, de abban az évben túl sok program volt, szóval végül március végén volt a bemerítés.

Röviden a válaszom talán 1 év, vagy vmivel kevesebb.

A bemerítésen mondott beszéd az inkább tényleg a jelenlévőkhöz szól, hogy ők is tudják, hogy miért vagy ott, és miért teszed, amit.

De ezt megelőzi általában egy vezetőség előtti meghallgatás, amikor nagyon részletesen belekérdezhetnek az előéletedbe (főleg, ha nem hívő környezetből jöttél.) Aztán, ha ők úgy gondolják javasolják a gyülekezetnek a tagfelvételt. És utána a gyülekezet előtti meghallgatáson a gyülekezetnek kell elmesélni a történetedet, és ők ha alkalmasnak találnak rá (miért ne találnának arra...) akkor megszavazzák neked a gyülekezeti tagságot és a vele járó jogokat és kötelezettséget. Majd a bemerítéskor tényleg nem kell részletesen a megtérésedet ecsetelned, hanem főleg a kívülállóknak bizonyságot tenni.

A mi bemerítésünk csak azért is más volt, már egy hamarabbi alkalmon megvolt a biz.tétel, és ott már csak vmivel szolgálni kellett (vers, ének, zene, biz.tétel). Én akkor is beszéltem, és a lelkész arra kért, hagy mondjam el hogy éltem meg a hitemet az egyházi iskolán belül. Milyen hatással volt rám.

Amúgy te hogy tértél meg? Mikor? És hova jársz gyülibe?

(megírhatod privátban is)

Ja, a legfontosabb: NE IZGULJ!!! Inkább élvezd minden percét! :D

2012. júl. 23. 19:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit másképpen megy, mint átlag baptista gyülekezetben.

Ha megtér valaki és be akar merítkezni, akkor a vezetők beszélgetnek vele. Ha úgy látjuk, hogy az illető életében valóságos változást okozott megtérés, látszanak a gyümölcsei, akkor bemerítjük8. Ez pár hét, vagy hónap, attól függően, hogy mikor kínálkozik rá jó lehetőség.

Valójában a Bibliában a keresztség egyenértékű volt a hitvallással. Azaz, rögtön megtéréskor bemerítették az embereket. Ezzel vallották meg a hitüket.

Az én megtérésem és bemerítésem között kb. 8-9 hónap telt el. A bemerítéskor elmondtam egy verset, ami nagyon kifejezte, mit is jelent nekem a megtérés.

De nem kötelező a vers. A lényeg, hogy elmondd, mire is alapozod, hogy bemerítkezel.

Elmondod, hogy hogyan tértél meg, vagy hogy mit okozott az életedben. Hogy hiszel Krisztusban és az érted elvégzett váltságában.

Nem az a lényeg, hogy levizsgáztassanak, csak egyszerűen azért kell, hogy világos legyen mindenki számára, hogy ennek a döntésednek van alapja. Hogy magadtól hoztad meg és saját akaratodból. Mert újjászülettél.

2012. júl. 24. 10:16
 5/9 A kérdező kommentje:
melyik volt ez a vers?
2012. júl. 24. 10:32
 6/9 anonim ***** válasza:

A vers?

Bódás János vers volt, nem találom azóta sem, de nagyon megjegyeztem pár sort belőle, valami ilyesmire emlékszem:

Csak útszéli mécses a földön életem

fényt árasztó mécsként tett ide Istenem,

hogy aki eltévedt, a fény mellett járva,

az Élet ösvényét ismét megtalálja.

Világítson mécsem éjben, bűn-viharban,

az Életút szélén azt el ne takarjam,

.......

.......

Mondhassam szelíden, mély alázattal én:

üres mécses voltam Életút peremén,

Az Úr öntött abba szent olajat, lángot,

az Ő érdeme, ha mindvégig világolt.

Valami ilyesmi, de nem tudom pontosan, sajnos... Azóta is keresem ezt a verset.

Egyébként a Bódás János versek nagyon, nagyon jók!

Érdekes vers, mert ez a vers olyan nekem, mint egy prófécia a következő időkre nézve. A szolgálat, amit végzek és az értékrend, ami kialakult bennem, a látásmód, teljesen megegyezik ennek a versnek a szellemiségével! :)

2012. júl. 25. 11:33
 7/9 A kérdező kommentje:

Megtaláltam Neked:

Csak útszéli mécses e földön életem.

Fényt árasztó mécsként tett ide Istenem.

Hogy aki eltévedt, e fény mellett járva

az élet ösvényét ismét megtalálja.

Világosítson mécsem éjben bűn-viharban,

az életút szélén azt el ne takarjam.

Éjben fényt árasszak, amíg szívem dobban,

világosítson mécsem, amíg végsőt lobban !

S ha ítéletnapján megkérdezik tőlem,

világítottam-e a bűn éjjelében,

mondhassam szerényen, mély alázattal én:

Üres mécses voltam életút peremén.

Isten adott abba szent olajat, lángot,

az Ő érdeme, ha mindvégig világolt !

2012. júl. 25. 12:46
 8/9 A kérdező kommentje:
2012. júl. 25. 12:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Kösz!:D
2012. júl. 25. 16:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!