Téged hogyan kényszerítettek, hogy elsőáldozó legyél?
Most hallom a környezetemben senki nem önszántából lett az.
A húgom nagyon tiltakozott ellene, de hát gyerek, csak rávették a habos ruhácskával, szép cipővel, némi pénzzel és ajándékokkal.
Velem is ezt játszották gyerekkoromban, csak sikertelenül, mert én sose vettem volna fel szoknyát, kifejezetten rondának tartom az ilyen habosbabos minimenyasszonyi ruhákat.
A bátyámat, 2 barátnőmet, osztálytársamat is pénzzel és ajándékokkal vették rá. Amúgy ők is ellene voltak.
Van egyáltalán olyan aki önszántából vállalta? És miért olyan fontos ez hogy kényszerítik rá a gyerekeket? Ez normális? Szerintem nagyon gáz. Téged hogyan vettek rá?
Hugomat, hogy kapnak kalácsot -.-"
Elég volt ennyi, akkoriban nem kaptunk édességet.
Engem sehogy.
Nekem konfirmálni kellet. Reformátusnak kereszteltek, református iskolába jártam, és azzal kényszerítettek, hogy ha nem járok KÁTÉ-ra (2! éven keresztül) kirúgnak az iskolából. Azt meg nem akartam.
De végül is annyira nem volt rossz, mert kaptam sok ajándékot, meg nem kevés pénzt. Az öcsém már csak ezért csinálta.
Egyébként azóta egyszer jártam templomban, az unokatestvérem esküvőjén :D Ezt sikerült elérniük, az erőltetéssel.
Off: Nekem még egyszer olyan volt, hogy a munkáltatóm rá akart kényszeríteni, hogy az adóm 1 százalékát adjam az egyháznak. Én meg mondtam neki, rúgjon ki xD Beteg gyerekek, illetve állatmenhely jöhet helyette.
De ez már tényleg nagyon durva volt, gondolom, mert pentagram volt a nyakamban, kiváncsi volt hogy reagálok erre:S
Engem nem kényszerítettek, sőt sokan csodálkoztak, hogy minek akarok az lenni.
Azzal a véleménnyel, hogy a gyereket ne kereszteljük meg és ne járassuk hittanra, teljesen egyetértek. A gyerekeimet sose fürdetem meg, sőt a fogukat se mossuk. Zöldséget, gyümölcsöt nem is láttak. Majd felnőttként eldöntik, akarnak-e egészségesek lenni...
Engem hittannal győztek meg és örülök neki hogy megtették mert ma is úgy gondolom hogy ez az igaz hit.
Az úttörőség viszont kötelező lett volna, ha nem leszek pont rosszul a fogadalomtételkor :).
Nem kényszerítettek. Magamtól tettem, büszke voltam és vagyok rá és boldog voltam/vagyok, hogy megtettem.
A fiam velem jár templomba, hittanra jár, szereti. Én tudom, hogy Isten nekem mi mindent adott (nem anyagi adományokra gondolok), szeretném ezt neki is megmutatni. Biztos vagyok benne, hogy ezáltal boldogabb ember lesz. Ha később nem akarja, nem csinálja, nem fogom kényszeríteni, ahogy most sem kényszerítem.
Nem érdekel, hogy a fiam professzor lesz, vagy gyári munkás, egy dolog fontos számomra: boldog ember legyen. És hiszem, hogy ehhez Isten szeretete fogja hozzásegíteni, ezért megismertetem vele. A többi rajta áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!