Katolikus vagyok megkereszteltek, elsőáldozó is voltam bérmálkoztam is. De nekem a református vallás sokkal jobban tettszik, több igazságot találok benne. Hogy tudnék áttérni?
Hát néha én is így érzek...Azt azért nem mondanám, hogy akadályok. Csak emberek.
Semmit nem kell tenned végülis.
Mostantól nem jársz katolikus misére, ha nem tetszik és élsz úgy, mint egy jó református.
nekem a keresztapám felesége református,és apukám is .
a faluban ahol laktunk nincs is református templom.
ők egyszerűen csak jöttek velünk a katolikus misére,keresztapámék ott is házasodtak,a gyerekük is ott lett keresztelve.
nem mindegy, hogy református vagy katolikus vagy? végül is ugyanazt az Istent szeretik nem? Mármint úgy értem, hogy a református neked jobban fekszik, de attól miért gond, hogy a katolikusok kereszteltek meg?
Abba a templomba mész be amelyikbe szeretnél, hisz elvileg mindegyikben az Urat dicsérik nem?
A legfontosabb, hogy ne embereket kövess, hanem Istent!
Tanulmányozd sokat a Bibliát, az alapján keress vallást, ami egyezik a Bibliával.
Köszönöm a válaszokat! Hát nem igazán saját akaratomból lettem tag, 13 éves voltam, azt sem tudtam, hogy mit és miért csinálok. Bérmálkoztam, mert az osztálytársaim is. Szóval úgy érzem, hogy most lettem elég "okos" és mostanra tanulmányoztam át ezt az egész dolgot és most idősebb koromban tudom igazán eldönteni, hogy mit is akarok.
Amúgy nem bánom ha a katolikusok hivatalosan számolnak velem, de nem tudom, hogy nem e lesz szükségem arra, hogy a papunktól elkérjem a keresztelő levelem és egyéb bizonylatokat? Másrészt meg nem füzetem oda az évi járulékot és gondolom akkor már nem is számolnak majd be olyan bőszen a közösségbe. (nálunk sajnos nagyon néznek minden pénzre, ha valaki akárcsak egy évig nem fizette a hitközséget nem lesz eltemetve...stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!