Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus vagyok megkeresztelt...

Katolikus vagyok megkereszteltek, elsőáldozó is voltam bérmálkoztam is. De nekem a református vallás sokkal jobban tettszik, több igazságot találok benne. Hogy tudnék áttérni?

Figyelt kérdés
Azt most ne írja légyszi senki, hogy talán velem van baj, nem a katolikusokkal. Nem egy papot ismertem, jártam hozzá, de nekem az ő szerepük és létük inkább akadályt jelentett számomra, hogy közelebb kerüljek az Úrhoz. Nem éreztem őket közvetítőnek, hanem inkább akadálynak.
2012. márc. 30. 14:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A keresztelő leveled ki kellett volna adni a szüleidnek, a kereszteléskor. Ha utólag kéred ki, nem kell indokolnod hogy miért. Az 1%-al ne foglalkozz, az nem nyilvános, nem tudhatják meg, kinek adományoztad. És ha mégis, akkor mi van? A kérdésed indokolásával teljesen egyet értek.
2012. márc. 31. 11:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Oké, értem, hogy még kicsi voltál, de a szentség a katolikus hit szerint eltörölhetetlen jel. Ezt nem bántásból akarom mondani.
2012. márc. 31. 15:22
 13/13 A kérdező kommentje:

Semmi baj, nem bántottál meg :)

De én nem szeretnék tovább a katolikus hit szerint élni. Sőt már nem élek úgy. És gondolom a hajdani reformátorok is katolikusként kezdtek (Luther ugye maga is, ha nem tévedek), aztán viszont váltottak, mert azt nem érezték jónak.

2012. márc. 31. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!