Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha már vettem magamhoz ostyát...

Ha már vettem magamhoz ostyát és nem vagyok elsőáldozó. De az szeretnék lenni, akkor már nem lehetek az, mert már ettem ostyát, vagy attól még lehetek elsőáldozó?

Figyelt kérdés
2011. márc. 6. 18:44
 1/3 yuda ***** válasza:
0%

Szerinted van bárhol ilyesmi a bibliában?

szerinted ez nem katolikus hagyomány csupán ?

Egy hagyomány valóban olyan erős,mint Isten beszéde? :)

Katolikusok, katolikusok... nem tudom mi lesz veletek, de jobban tennétek, ha inkább a bibliát olvasnátok, mint holt cselekedetek által akartok Istennek tetszeni.

Liturgiákkal Istenre semmilyen benyomást nem tudtok tenni, kizárólag hit által lehet üdvözülni - ez pedig Isten ígéjéből nő ki (biblia), ostyaevés ide, vagy oda- nem fog számítani.

2011. márc. 6. 18:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Ünnepélyes elsőáldozásod csak akkor lehet, ha még nem vagy megkeresztelve, mert akkor minden eddigi áldozásod, gyónásod érvénytelen.
2011. márc. 6. 19:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehetsz első áldozó! Ha jársz hittanra, tudod:-) Elsőáldozás előtt van az első gyónás, ahol ezt is meggyónhatott. Mond azt, hogy szükséged volt a szentlélek erejére:-)
2011. márc. 6. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!