Vannak itt buddhisták? Ha igen, ti honnan szerzitek meg a szent iratokat, hogyan tanulmányozzátok?
Szeretném végigolvasni a Tripitakát, de semmi használható forrást nem találtam. Könyvesboltokban nincs, neten sem tudom letölteni, mindenféle buddhista mese meg egyéb könyvek vannak, csak pont a lényeg nincs. Ez szerintem szégyen, ahhoz képest, hogy egy világvallásról beszélünk. Még angol változatban sem találtam semmit.
Biztos én voltam ügyetlen, kérlek, segítsetek, ha nektek vannak forrásaitok.
Én a helyedben ezekkel kezdeném:
A Buddha első tanítóbeszéde: [link]
A 2. beszéd: [link]
A 3. beszéd: [link]
Az egyik legfontosabb tanítóbeszéd a meditációról: [link]
Tanítás a szenvedés okairól: [link]
Tanítás a helyes beszédről: [link]
A világiak helyes életmódja: [link]
Aztán, persze, úgy csinálod, ahogy akarod. :)
Én leginkább arra lettem volna kíváncsi, ami a buddhizmus alapelveit foglalja össze, és ez hitelesíthető, hogy Buddha szájából hangzott el.
Az olyasmi, ahol esetleg megismétlik ezeket, vagy Buddha életszerű példái ezekre, vagy egyéb "valahonnan hallottuk" mondák már kevésbé érdekelnek.
De ha szerinted ezek a legfontosabbak, ezekkel kezdem. Köszönöm.
Rendben, akkor elolvasom az ott leírtak szerint sorrendben, aztán ezeket kiegészítem a többi forrással, amint végeztem.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!