Mikor, mennyi ido mulva szunik meg a szenvedes? Kb 2500 evvel ezelott azt iratta le Isten, hogy "keves ido meg". Nem keves telt el azota.
Én azt hiszem Márk. 13:32-ről, hogy ez azt jelenti, rajtunk múlik. Azon múlik milyen gyorsan készülünk fel és milyen gyorsan készítjük fel a Földet arra, hogy mennyei lények lakhelyévé válhasson. Senki sem tudja, mert az Atya fogja eldönteni, amikor eljön az ideje.
Egy mormon próféta (Joseph F Smith, aki 1901 és 1918 között vezette az egyházat) következőket írta erről:
JFS 394: "Az evangélium iránti engedelmesség meg fogja menteni a világot a bűntől, megszünteti a háborút, a harcot és a pereskedést, és bevezet a milleniumi uralomba. (…)Az evangélium megtanítja az embereket alázatosnak, hithűnek, őszintének és erényesnek lenni az Úr előtt és egymással szemben, s amilyen mértékben alapelveit megvalósítják, olyan mértékben terjed és alapozódik meg a béke és az erényesség a Földön, (…) és mindenfajta romlottság megszűnik létezni, s a föld megtisztul és alkalmassá válik arra, hogy mennyei lények lakhelyéül szolgáljon."
Nekem tetszik ez a prófécia, mert puszta várakozás helyett cselekvésre buzdít.
Szia!
Nem kell az órát nézni és várni valamire!A világ csak tőlünk változhat meg!
Csak rajtunk múlik,senki máson!Ha úgy érzed valamivel,valakinek szenvedést okozol,hagyd abba!Te ennyit tehetsz,de ezt mindenképp meg kell tenned!
Kedves HLevente
Valoban ugy erzed, ugy veszed eszre, hogy az emberek "tanulnak az evangeliumokbol"? Kerlek, nezz korul a vilagban... S kerek, ne haragudj, mert nem bantani szeretnelek. De a 14-es hozzaszolo megdicsert a mely bibliai hited miatt. Akkor illene arra alapozni, nem a mormon profetara. Mert ha mar profecia, akkor inkabb teljesedik a 2Timoteusz 3:1-5 ! De ez is majd 2000 eve volt megirva, viszont ugy kezdi, hogy "Azt peddig tudd meg, hogy az utolso napok..."
En meg ilyesmit nem hallottam 'egiek fogjak akni a foldet, s nekik kell elokesziteni' olyat viszont hallani, hogy 'az egiek keszitenek nekunk helyet,s mi fogunk ott lakni'
Erről egy régi vicc jutott az eszembe:
Az öreg rabbi nagy pénszűkébe kerül. Gondolkozik gondolkozik kihez is fordulhatna. De minduntalan csak az ő ura jut eszébe. Meg is kérdezi hát
-Ó uram mi neked ezer év?
Erre az úr
-Nekem az egy perc!
-Ó uram mi neked egy millió dollár?
-Nekem egy cent az!
-Ó jó uram akkor tudnál kölcsönözni nekem egy centet?
-Jó rendben adok neked csak várj egy percet!
A vicc jó volt, de térjünk vissza a kérdéshez
Szóval ez a szeretet és amegbocsátás!
Vérengzés és pusztítás!
Maga a Biblia is vértől mocskos.
Inkább a rettegés és félelem Istenének tűnik.
Köszi, nem kérek belőle...
Utolsonek!
Azert nem hiszel a Bibliaban, s Istenben, mert nem szimpatiku? Akkor meg, jo, hogy szamodra nem letezik gyilkos, sot semmilyen rossz ember :))
Neharagudj, de ez nevetseges!
Bűn és büntetés létezik.
Ma már a kulturált világban a halálbüntetést eltörölték.
Vannak más lehetőségek is a bűnözők ártalmatlanná tételére és megbüntetésére.
Az megeshet, hogy a törvények nem elég szigorúak, de mihez képest?
Vezessük be a körbácsolást?
Az ateista úgy gondolja, élet csak egy van, azt senki nem veheti el, sem az állam, sem az Isten.
Hja a vallásos képes máglyán elégetni, puszta jóságból, csak azért, hogy a lelkemet megmentse.
Várhatsz még azzal a "világvégével" jó sokáig, - akár az örökkévalóságig is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!