Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Lucifer rossz és gonosz...

Ha Lucifer rossz és gonosz volt, miért Fényhozó a neve?

Figyelt kérdés
Ugye Lucifer egy rossz & gonosz angyal. Akkor viszont miért fényhozó a neve ? Elhozta a tudást az embereknek, nélküle tudatlanságba élnénk ! Na, erre mit lépsz ?
2012. okt. 24. 16:02
1 2 3 4 5
 21/42 Tonny88 válasza:
41%

Ezt a sok Biblia-fanatikust... Nézzünk egy másik megvilágítást.

Kezdjük az alapoknál. Az Esthajnalcsillag elnevezés, Lucifer másik bibliai neve (ahogy a köztudatban elterjedt), eredetileg egy európai "pogány" (utálom ezt a szót) vallásból származik, ahol istenség volt és innen ültették át a kereszténységbe, mint ahogy sok mást is. Én olyat még sehol nem olvastam, hogy ő hozta volna el a tudást az embernek, pedig nem keveset olvasgattam már a témában. Ha a bibliát nézzük, akkor sem nevezhető gonosznak, csak mert nem volt hajlandó az úgynevezett isten akaratának alávetni magát. És a démonok, akiket tőle származtatnak sem tőle származnak, hanem Lilith-től, Ádám első feleségétől. Isten őt is sárból teremtette, mint Ádámot, később teremtette csak Évát Ádám bordájából. Lilithnek is az volt a bűne, mint Lucifernek, nem vetette magát alá Ádámnak, ezért kiűzetett az Édenből. Később az ő gyermekei voltak azok a lények, akiket ma démonként ismerünk. Ha azt is veszem, hogy létezik Lucifer, akkor se mondanám gonosznak, mert saját akarata van és döntései.

2014. jan. 7. 22:07
 22/42 Semmi, szinte por.. válasza:
47%
Két fényhozó van, két kígyó van, két tudás van. 6 és 9.
2016. febr. 27. 09:36
 23/42 Nikola24 válasza:
Egyrészt ha életemben csináltam már jót attól lehetek gonosz! Másrészt a hatalom vágy az folyton nő! Sokan vannak akik nem akarnak efogadni parancsot vagy fejebbvalót és ők akarnak parancsolni és legfelül lenni! Na most például csak a föld maradt osztályrészül! Hogy parancsolja? " Tudják meg az emberek mi a jó és a rossz" vágyakozzanak többre jobbra! Akkor avval az igérettel, hogy én biztosítom a többet a jót talán követnek! Ja akkor már én vagyok a főnök! A hatalom szerzés mindig a sereg gyűjtésével kezdődik! Na szóval a tudás vágyaikat jár és a vágyak tetteket ösztönöznek! Ez az értelme a tudás adásnak!
2016. márc. 7. 20:14
 24/42 Jarry válasza:
62%
Azért Fényhozó mivel Lucifer Esthajnalcsillag volt a legfényesebb angyal mind közül! Ő állt Isten jobbján! Azt mind tudjuk ugye hogy bukott angyal és arra kárhoztatták hogy az örök idők végezetéig a pokolban uralkodjon! Ezzel hozta el a szabad akaratot nem pedig a tudást mivel megkísérti az embereket és így választhatnak Isten és közte! Ugyanakkor Lucifer nem gonosz! Szeretjük azt feltételezni hogy az Ördög minden gonoszság okozója és megtestesítője viszont mi cselekszünk helytelenül! Lucifer pedig megbünteti a gonosz lelkeket a pokolban :)
2016. ápr. 28. 17:36
 25/42 anonim ***** válasza:
79%

Jó régi probléma... egyidős az emberrel.

Világosság, igen, de nem a Világ világossága, nme az, amiről Jézus Krisztus 3x magáról mondja, 2x hogy bennünk van. A világ világossága az értelem, az érzés, az akarat világossága.

Luciferé egy reflektor, amivel ha szemedbe vakít, akkor -jó, felébredsz-, de elvakulsz és a környezetet nem is látod, csak a reflektor fantasztikumát!

- próbáld ki, ha kívülről reflektorral szemedbe vakítanak mit látsz a gyönyörű világból?

A világ világossága, ami bennünk van, és ami értelmet ad a dolgoknak - enélkül a háttértől sem tudnád elválasztani a tárgyat, hogy maradjunk a konkrét látási példánál, vagy beszélni emberi nyelven sem tudnál, hisz az a Logosz világosságából nyeri értelmét.

Lucifer prométeuszi titáni deviáció ( a görög megfelelője)

"ki ellopta soktudó tüzed" - írja a Leláncolt Prométeuszban, Aiszkülosz

2016. ápr. 28. 19:24
 26/42 anonim ***** válasza:
31%

Lucifer sosem volt gonosz!

Ő a fényhozó! jól írta előző!, de nem büntet, nem ítélkezik mások felett, nem szegi meg az alap szabályokat! Ő maga sérthetetlen, mert könnyen kicsúszik ez alól, szavaival, félre értéseket szór szét, hogy ne szeghessen meg semmit! Az ő szava sosem hazug! Csak jól beszéli, forgatja a szavakat, hogy azt higgyék majd, hogy hazudott... :)

2016. aug. 24. 12:55
 27/42 anonim ***** válasza:
16%
Az én célom,hogy felfedjem az igazságot! Hiszek az álmokban,én ezt követem! Lucifer a fényhozó,többször is megjelent álmomban,s rádöbbentem,hogy sosem volt gonosz,csupán bűnbaknak tekintették,legyen ki a bűnt cipeli ártatlanul! Azért kapta a pokol-úr szót,mert herceg származék.Nem sok helyen írják,de talán ez vezet el az igazsághoz! Lucifer szabadon dönthet,mert fel lázadt! Azt tehet amit jónak lát! Miért is ártana másoknak? Hisz makacs,de nem akarta soha a hírnevét bemocskolni! Lucifer jelentése! : A Fényhozó! Lux-Ferre és Hajnal csillag(értsd reggel csillagnak) Morningstar! Nem véletlenül! Mikor róla álmodtam sötét vörös árnyékos megjelenése volt ami azt tükrözi,hogy fénye törhetetlen! Ő a tisztító tűzhozója! A fény analógja a Tűz! Sose hagyjon el titeket a remény! Mindig van kiút! Ne feledd bármit hiszel is,te is Isten teremtménye vagy! Nem pusztítót jelent az isten,hanem teremtőt! Létre hozót!!!!! :) És Igaz a szó! :) köszönöm
2016. aug. 24. 13:00
 28/42 anonim ***** válasza:
Rémültnek és zaklatottnak tűnsz #27-es. Nyugi.
2016. aug. 24. 14:49
 29/42 anonim ***** válasza:
Te meg értetlennek tűnsz... :D
2016. aug. 28. 16:23
 30/42 anonim ***** válasza:
Ez aztán a válasz a kérdésre... :D Ezt szeretem bennetek. Ha valaki válaszol egy kérdésre, azonnal bele szóltok,más válaszába,de a kérdésre válaszolni, már nem megy...,kezdem azt hinni, csak veszekedni akarsz, ezzel a hülye megjegyzéssel... Legközelebb válaszolj a kérdésre, saját szavaiddal,ahogy te akarsz,és ne szólj bele más megjegyzésébe... ,ha beszélgetni akarsz menj egy -"chat" szobába,máshol... :) Üdv! [Dr.L.M]
2016. aug. 28. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!