Hogyan, lehet felvenni a zsidó hitet?
A Hit Gyülekezete egy cionista szekta, úgyhogy nem kell semmilyen "eredeti" hitre térni: a hitgyüliben megtalálsz mindent.
"Hogyan, lehet felvenni a zsidó hitet?"
Bicskával
Ha édesanyád zsidó, akkor formálisan nem kell betérned, mert a judaizmus szerint zsidó vagy.
Én azt tanácsolom, hogy tanulmányozd a judaizmust és annak irányzatait (neológ, ortodox...) és döntsd el melyiket szeretnéd követni. Vallást tudatosan válasszon az ember, mert fontos dolog és egész életünkre hatással lehet.
Ajánlom, hogy feltétlenül olvasd el
Hayim Halevy Donin: Zsidónak lenni című könyvét, amelyben a kiváló rabbi, jó áttekintést ad a tudnivalókról. Elektronikusan is elérheted:
Én mormon keresztény vagyok, mi is Izraelnek valljuk magunkat. Hisszük, hogy Izrael törzseinek összegyűjtése előbb-utóbb a mi egyházunkban (Sion cövekeiben) történik meg. Ha úgy érzed inkább mormon (vagy mormon zsidó) szeretnél lenni, mi is szeretettel látunk:
www.jezuskrisztusegyhaza.hu
Ha kérdésed van írj privátot!
Tegnap ( 10-21 ) 20:56 -nak teljesen igaza van.
Mindenesetre próbáljuk tisztázni, ami zavaros:
A HIT az benned van ( vagy nincs ), amit fel lehet venni, az a vallás.
Tegnap ( 10-21 ) 20:56 -t egészítsük ki azzal, hogy
betérésnek nevezik, ha egy nem zsidó felveszi a zsidó valást, ennek útja elég macerás, aminek végen - úgy mondjuk - a rabinikus bíróság betéríti az illetôt.
Mármost, ha anyukád zsidó, akkor Te is zsidó vagy a zsidó vallási közösség szerint, akkor is, ha közbe pl vallástalan voltál, mert a zsidóságot nem lehet "elveszteni". Így aztán nincs is olyan magára valamit adó rabbi, aki betérítsen, mert ugyan hova térítsen egy szüetett zsidót?
Szóval, ha komolyan gondolod, eyszerûen elmégy egy zsidó közösségbe, persze célszerû a rabbi segítségét kérni ahhoz, hogy megtanuld, amit a vallás gyakorlásához tudni kell. ( Nyugi, nem fognak levizsgáztatni :D )
Viszont az említett választ ki kell igazítanom azzal, hogy Izrael állam bevándorlási törvény szerint zsidó, akinek egy nagyszülôje zsidó, pontosabban a zsidóságot örökli a zsidó gyereke, unokája, gyerkének, unokájának házastársa, csakhogy KIVÉVE, ha önként megváltoztatta a vallását. Tehát, ha valamelyik felmenôd önként kikeresztelkedett, akkor Izrael állam nem tekint zsidónak, de a vallási közösség ettôl függetlenül igen.
A ma ( 10-22) 20:49 választ feljelentettem, de azok kedvéért, akik már megnézték a videót, ha esetleg nem vették volna le, az természetesen nem a keresztényeket vagy Jézust gúnyolja, hanem épp azokat a zsidókat, akik abban a tévedésben vannak, hogy a zsidó a keresztényekkel, vagy bárkivel-mivel SZEMBEN zsidó.
Mert NEM, ez butaság. A zsidó I-tenÉRT zsidó, azért, hogy a micvák ( I-ten parancsolatai ) teljesítésével, megtartásával emelje a Világot, nem pedig vki, v vmi ellen.
Az említett válasz - melyet remélem, törölni fognak - azt is írja, hogy a Talmudban "van néhány érdekes dolog elrejtve ami igencsak sétrő a gójokra nézve vagyis a nemzsidókra ." Errôl
1) A rosszindulatúan kiragadott idézetek értelme gyakran épp ellenkezôje az eredetinek.
2) A Talmud lényegénben azzal foglalkozik, mi következik a mindennapi élet különféle területeire a Tórából ( Mózes öt könyve ) illetve a Zsidó Biblia ( keresztények szerint Ószövetseg ) egyébb köyveibôl. A kereszténység némely alapvetô hitelve ellentétes a Tórával. Nem várható, hogy a Talmud ezeket dícsérje.
Ahogyan a katolikusok sem dícsérték a protestánsokat ( és akkor óvatosan fogalmaztam ), Kálvin megégettette Servet Mihályt, Erdélyben halálraítélték Dávid Ferencet.
A hitújítókat - legalábbis eleinte - nem szokták szeretni.
A keresztényektôl ( ideértve a mormonokat is ), muszlimoktól és másoktól eltérôen a zsidó vallás nem térít, tehát nem beszéllek se rá, se le, Neked kell döntened.
Ma/tegnap 20:30! Nem lehetsz ennyire tiszteletlen, kretén paraszt, hogy ezzel gúnyolódsz! Majd, ha a te édesanyádból csinálnak lámpabúrát és a te édesapádat dolgoztatják halálra, majd akkor tegyél ilyen megjegyzéseket, addig ne!
Ez Magyarország...
Tulajdonképp a legegyszerûbb válasz: igen, egyszerûen be kell sétálni a zsinagógába, és annyi. És persze ott azután kérdezni. :)
A tegnapelőtt ( 10-23) 20:48 választ feljelentettem, de azok kedvéért, akik már megnézték a videót megjegyzem, hogy az nem az ô állitását iazolja, hanem azt, amit errôl 10-22 22:47 -ben írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!