Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy nem zsidó származású...

Egy nem zsidó származású embert befogadnának egy zsidó közösségbe?

Figyelt kérdés
Voltak zsidó rokonaim de én nem vagyok az. Elfogadnának, vagy mindig kivülálló maradnék?

2012. okt. 13. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Ne gondold hogy pénzt adnak majd neked mer zsidó akarsz lenni.
2012. okt. 13. 16:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Mármint a zsidó népbe vagy az izraelita vallásba akarsz bekerülni? Ha a vallás érdekel akkor nem kell zsidó származásúnak lenned, ha a nép akkor nem árt ha vannak rokonok.
2012. okt. 13. 16:11
 3/11 Hazardteam ***** válasza:
Nagyszülői szintig elfogadják a származásod, de egyesek szemében mindig lesz egy láthatatlan határvonal, amit sosem leszel képes átlépni. De ez kit izgat nem? Az élet tele van ilyenekkel, még zsidónak sem kell leni hozzá. A normális ott is normális a hülye meg ott is hülye:)
2012. okt. 13. 17:27
 4/11 anonim ***** válasza:
emberfüggő, hogy mennyire befogadók és mennyire tudsz alkalmazkodni. de vallásilag is be lehet térni a zsidók közé. persze szerintem te sokkal homogéánebbnek hiszed őket, mint amilyenek valójában.
2012. okt. 13. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Valamennyire mindig kívülálló maradnál, hacsak nem derülne ki, hogy igenis voltak zsidó őseid. Tessék csak utánajárni a dolgoknak, valószínű, hogy tudsz találni valakit.
2012. okt. 13. 18:59
 6/11 izidorkata ***** válasza:
54%

1. gondolom hogy szimpatikusnak találnák a zsidók hogy fel akarod venni a vallásukat, és az ő közösségük tagjaként akarsz élni. Ezt biztos becsülnék.

2. Természetesen te te vagy és hiába akrsz más lenni mint ami vagy: nem lehetsz. Ha jól érzed magad egy vallási vagy kúltűrális közösségbe akkor legyél annak a tagja, de az már nagy baj ha nem becsülöd saját magad, saját hagyományaidat.

3. Szerintem minden embert akkor fogadnak el legjobban ha saját magát adja, megbecsüli magát és hagyományait, nem akar másokat majmolni.

2012. okt. 13. 22:18
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
nem feltétlenül tartják szimpatikusnak. sőt, a zsidó vallás nem térítő, valószínűleg legalább egyszer el is fogják utasítani.
2012. okt. 14. 08:47
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha a kerdes mogott az van, hogy Izraelben talalhatsz-e olyan tarsasagot (haverokat) akik befogadnak, akar zsido vagy, akar nem - akkor a valasz az, hogy EGESZ BIZTOSAN. Az izraeli roppant joindulatu es befogado nepseg.
2012. okt. 14. 14:40
 9/11 anonim ***** válasza:
6%

"...Az izraeli roppant joindulatu es befogado nepseg...."

Ekkora hazugságot rég hallottam!

A zsidó a legkirekesztőbb népség!

Még a saját testvéreiket is kitaszítják!

[link]

2012. okt. 18. 21:29
 10/11 Hazardteam ***** válasza:
Az utolsó kettő baromi szépen fémjelzi a 2 szélsőséget:D
2012. okt. 19. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!