Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol lehet Budapesten kipát venni?

Hol lehet Budapesten kipát venni?

Figyelt kérdés
Gondolom valami kegytárgyboltban, de konkrétan hol van ilyen Budapesten?

2012. okt. 3. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
konkrétan nem tudok, de a Dohány utcai zsinagóga környékén kell lennie olyan boltnak, ami árul.
2012. okt. 3. 18:42
 2/11 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Bibliai galéria VII. Wesselényi u. 13. T: (36-1) 784-1047 F: 354-1561 E-mail: makkabi@upcmail.hu

Kabbala könyvesbolt: XIII. Hollán u. 25. T: 786-6196 F: 354-1561 E-mail: kabbala@kabbala.hu

2012. okt. 3. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:

"Hol lehet Budapesten kipát venni?"

Ajánlom a vaterát, vagy ha szemellenzős is jó, akkor bárhol találsz "simléderes kipát" azaz, simléderes sapkát. :D

2012. okt. 4. 17:14
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Bemegy az arab a zsidó boltjába és fekete melltartót kér. A zsidó, mint afféle jó kereskedő, mindjárt spekulál és közli az arabbal, hogy a fekete melltartó ritkaság, nehéz kapni és a nagykereskedő nem adja olcsóbban mint $50.00 darabja. Az arab kér egy fél tucatot és szó nélkül kiperkálja az árát.

Pár nap múlva visszajön az arab és rendel egy tucatot. A zsidó közli vele, hogy az ellátója most már csak $60.00-ért hajlandó adni darabját. Az arabot nem rázza meg az ügy, szó nélkül fizet.

Egy hónap múlva a fekete melltartó már $75.00-ba kerül de az arab így is felvásárolja a zsidó egész készletét.

Szörnyen piszkálja a zsidót, hogy mi a frásznak kell az arabnak ennyi fekete melltartó ráadásul ilyen sűrűn és még csak nem is alkuszik. Következő alkalommal aztán rá is kérdez. Mire az arab:

"Félbevágom őket, levágom a pántokat és eladom a zsidóknak, darabját $100.00-ért..."

2012. okt. 4. 17:15
 5/11 A kérdező kommentje:
vaterán lehet kapni 1 db használtat, a simléderes sapka meg nem éppen zsinagógába illő...
2012. okt. 4. 17:16
 6/11 anonim ***** válasza:

régen nagyon sok volt a vaterán.

Úgy látszik nem volt rá kereslet.

Amúgy ez a kérdés már egyszer ki lett írva:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

"A Dohány utcai zsinagóga környékén nézdd meg. Én nem vagyok pest, így az utcákat nem ismerem, de a zsinagóga melletti utcában van egy kis bolt, ahol ilyesmiket lehet kapni."

2012. okt. 4. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Zsinagógában vagy bárhol, mindegy, hogy mi van a fejeden, csak legyen valami fejfedô. Sapka ( bármilyen ), kalap is tökéletes. A kipa egyszerûen csak kényelmesebb.

Egyébként tegnap ( 10-03 ) 20:46 válasz tökéletes, azonkívül Károly krt 20.

2012. okt. 4. 23:33
 8/11 anonim ***** válasza:
2012. okt. 9. 14:47
 9/11 anonim válasza:
Én azt hittem minden zsidónak van, születésük óta :D
2013. márc. 17. 21:23
 10/11 Kissné Ágota válasza:
igen, csak időnként elhasználódik, én egyébként foglalkozom kipa készítéssel
2018. jan. 26. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!