Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Függetlenül a vallásotoktól,...

Függetlenül a vallásotoktól, vagy hogy mennyire vagytok hívők, nálatok van otthon Biblia?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 18:27
1 2
 11/17 /Anita_'94/ ***** válasza:
Van itthon, de még a telcsimen is fent van.
2012. okt. 21. 21:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Római katolikus vallású vagyok, és van itthon képes Bibliánk, de az nem valami jó, most akarok beszerezni egy igazi Szentírást.

A neten olvasom a mai evangéliumot, és van egy "Mai ige" kis vallásos füzetecském, amiben nagyon jó dolgokat szoktak írni :)

Egyébként az egész családban szinte én vagyok a legvallásosabb, ami meglepő, mert csak 15/L vagyok...:D

2012. okt. 21. 21:38
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen van kb. 12 db, ebből, 6 Károli fordítású, melyből 2 arra vár, hogy valakinek odaajándékozzam. Van még újfordítású teljes, katolikus fordítású újszövetség, van Csia fordítású újszövetség, Jehova tanúi által fordított újszövetség, van egy Biblia hebreica héber ószövetség, és egy Nestle-Aland kiadású görög újszövetség.

Üdv. Péter

2012. okt. 21. 22:59
 14/17 kzs ***** válasza:

Igen, van 3, mégpedig Károli-fordítású.

Leggyakrabban Pált olvasom, de nagyon szeretem Ésaiást és a Zsoltárokat is.

2012. okt. 21. 23:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem vagyok keresztény (pogány vagyok), de van Biblia. Amikor hittanra jártam általánosban, akkor meg kellett venni.
2012. okt. 22. 12:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Nálunk többféle nyelven és magyarul többféle fordításban is van nyomtatott Biblia, de akinél internet van, szentírások is vannak:

Angolul:

[link]

Magyarul:

[link]

más szentírásgyűjtemények:

[link]

2012. okt. 22. 14:42
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Közben beszereztem magamnak egy sajátot, a gépen nem nagyon szeretek könyvet olvasni.
2012. okt. 25. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!