A jelenkori Európában a vallásosak vagy az ateisták vannak többen?
Pontosan! Ezek a statisztikák semmit sem érnek, mert azt veszik figyelembe például a kereszténységnél, hogy megkereszteltek-e. A legtöbb ember megvan keresztelve, mert ez már szinte népszokássá vált, de semmi közük az embereknek ettől még ehhez valláshoz. Szóval bőven több ateista él, mint amit a statisztikák írnak.
De szerintem azok vannak a legtöbben, akik nem tudják eldönteni, hogy hova tartoznak. Ateistának nem tartják magukat, de közben vallásokhoz se akarnak tartozni, mert nem értenek maradéktalanul egyet a tanításokkal.
Kedves Kérdező!
Attól mert valaki vallásos, nem biztos hogy hisz Istenben, és Jézus Krisztusban. Én pl. nem vagyok egyik egyháznál,/felekezetnél sem megkeresztelve, de mégis hiszek Istenben, és Jézus Krisztusban. Most akkor aki nincs megkeresztelve, egyik bejegyzett egyháznál/felekezetnél sem, akkor ateistának minősül?!?!!
Szóval keresztelés nélkül, az ember hite semmit sem ér??
Itt találsz pár érdekes videót!
http://www.youtube.com/user/RevealHiddenReality?feature=g-al..
Üdv.!
Tudsz mutatni egy igazi vallásost?
Olyat, aki el is hiszi a vallását, nem csak takaródzik vele?
Nem válik el a párjától, nem megy abortuszra, tényleg szereti a másik embert és odatartja a másik arcát is?
Vagy csak nem zabál?
Talán Amerikában van néhány ilyen még - fanatikus szektákban. De ott is nagyon sok az erőszak.
Márpedig a többi ember - a langyos cefeteria-keresztények - nem igazán hisznek istenben. Ha hinnének benne, akkor nem így élnének.
Viszont igazi ateista is nagyon kevés van.
Ahhoz pedig gondolkodni kellene megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!