Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki prostituált az automatikus...

Aki prostituált az automatikusan a pokolba kerül?

Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 23:04
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
15%
Nem kerül oda mert nincs pokol meg menny se. Sőt még purgatórium se XD
2012. okt. 10. 01:32
 12/34 anonim ***** válasza:
27%
Nincs pokol. De ha tévedek és mégis van, akkor az tele van papokkal, úgyhogy nem kell félni :)
2012. okt. 10. 08:42
 13/34 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Mindenki, aki meghal a pokolba jut a Biblia szerint, mert a pokol (seol, hádész) és a sír

váltófogalmak a Bibliában. A jó hír az, hogy mindenki feltámad egyszer a pokolból (sírból), a nagy kérdés, hogy az életre, vagy a halálra.

A prostituált is feltámadhat az életre, ha elfogadja Isten szabadítását, és örökké élhet. Ha nem akar örökké élni, hanem megmarad a bűnös életmódja mellett, Isten nem fogja rákényszeríteni.

A Biblia szerint minden ember bűnös. A valódi kérdés az, hogy felismeri a bűneit, és meg akar-e szabadulni azoktól. Nagyon sok prostituált tért meg és változtatta meg az életét Isten szabadítása által.

Üdv. Péter

2012. okt. 10. 08:58
 14/34 anonim ***** válasza:

A gyónás nem old fel a bűnök alól?

Ha igen akkor gáz van, mert mindegy, hogy mit csinálsz, elmondsz két miatyánkot , nyolc hiszekegyet, és meg van oldva minden!

2012. okt. 10. 11:02
 15/34 anonim ***** válasza:
39%

A kérdésre válaszolva: nem biztos, csak Isten tudja hogy ki hova kerül. De a prostitúció nagyon súlyos bűn ezért nagyon valószínű hogy aki ilyesmit tesz az elkárhozik. Hozzáteszem hogy aki igénybeveszi a szolgáltatást az szerintem még gonoszabb bűnt követ el.

Utolsónak: A gyónásnak nézz utána mert a lényegét nem érted. A gyónás során Jézus vére mossa le a bűnöket, nem a 3 miatyánk.

Tisztítótűz a Bibliában:

1Kor 3,15 - De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által.

2012. okt. 10. 11:08
 16/34 Hazardteam ***** válasza:
52%

Pokol van:

"Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván: És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit. Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához; Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad"

Tisztítótűz nincs, csak kitéptél egy igét a szövegkörnyezetéből és megerőszakoltad azt nemtudom hányas:

"Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. Az Istennek nékem adott kegyelme szerint, mint bölcs építőmester, fundamentomot vetettem, de más épít reá. Kiki azonban meglássa mimódon épít reá. Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus. Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentomra; Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minémű legyen, azt a tűz próbálja meg. Ha valakinek a munkája, a melyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi. Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül. Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek? Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Isten. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti"

Egyébként meg.. prostik? A prostik ugyanabban a zenekarban vokáloznak, amiben ti gitároztok és Isten a szíveket vizsgálja, nem emberek gondolatai az ő gondolatai, ahogy az "útjai" sem.

"Az Úr letekintett a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső? Mindnyájan elhajlottak; egyetemben elromlottak, nincs, a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy sem"

"Jövének pedig ugyanazon időben némelyek, kik néki hírt mondának a Galileabeliek felől, kiknek vérét Pilátus az ő áldozatukkal elegyítette. És felelvén Jézus, monda nékik: Gondoljátok-é, hogy ezek a Galileabeliek bűnösebbek voltak valamennyi Galileabelinél, mivelhogy ezeket szenvedték? Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan, hasonlóképen elvesztek. Vagy az a tizennyolcz, a kire rászakadt a torony Siloámban, és megölte őket, gondoljátok-é, hogy bűnösebb volt minden más Jeruzsálemben lakó embernél? Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképen elvesztek.

És ezt a példázatot mondá: Vala egy embernek egy fügefája szőlejébe ültetve; és elméne, hogy azon gyümölcsöt keressen, és nem talála. És monda a vinczellérnek: Ímé három esztendeje járok gyümölcsöt keresni e fügefán, és nem találok: vágd ki azt; miért foglalja a földet is hiába? Az pedig felelvén, monda néki: Uram, hagyj békét néki még ez esztendőben, míg köröskörül megkapálom és megtrágyázom: És ha gyümölcsöt terem, jó; ha pedig nem, azután vágd ki azt"

"Mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, mindenki a maga útjára tért; és az Úr őrá rakta mindnyájunk bűnét. Megkínozták, és ő alázatos volt, nem nyitotta ki száját; mint a bárány, melyet leölésre visznek"

"Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága, a melyről tanúbizonyságot tesznek a törvény és a próféták; Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, a kik hisznek. Mert nincs különbség, mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül. Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által, Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt, az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, a ki a Jézus hitéből való. Hol van tehát a dicsekedés? Kirekesztetett. Mely törvény által? A cselekedeteké által? Nem; hanem a hit törvénye által. Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül"

Persze ennél jóval bonyolultabb dologról van szó, de a lényeg: 1 kivétellel minden embert utolért a bűn és a halál. Nincs kivétel. Ez olyan, mint egy fertőzés, nem az a lényeg, hogy kicsit vagy Aidses, vagy nagyon. Ha Aidses vagy, sovány vígasz, hogy "a másik" még betegebb. És az által az 1 által, Jézus Krisztus, a második Ádám, a megváltó által kaptunk "menekülési útvonalat". Úgy értem mindenki. Aki nem él vele és nem veszi a fáradságot arra sem, hogy megismerje, hogy hihessen benne, az nem csak azért ítéltetik el, mert lop, öl, vagy mert "prosti". Azért kerül oda, ahová, AMI: A természete miatt, amit hordoz. Azért, mert eleve nincs benne élet: halott. Nem testileg, hanem a szelleme. AZ, aki az ember, AZ, aki Ő. Ilyen értelemben kár is másra mutogatni, vagy emberi okoskodás alapján különbségeket tenni, határokat húzni, hogy én jófió vagyok, mert nem vagyok olyan, mint adolf hitler, meg a prostinál is jobb gyerek vagyok, én csak ezt meg ezt csináltam, meg ilyen és ilyen vagyok.

2012. okt. 10. 12:16
 17/34 anonim ***** válasza:

Megnéztem még néhány fordítást angolból itt:

[link]

Szerintem az amiből Te idéztél, nem jó.

A helyes szöveg: tűz által menekül meg. Szerinted ez hogyan történik ez a tűz által való megmenekülés?

2012. okt. 10. 12:54
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudok annál betegebb lelkületet elképzelni, mint amikor valaki pokollal, meg egyéb "félelmetes" dolgokkal próbál másokat ijesztgetni. Az ilyen embernek kéne nagyon mélyen saját magába néznie, mert ami saját magában van, azt vetíti ki másokra.

Arról meg tényleg nem nyitok vitát, hogy nincs bűn sőt bűnös ember sincs. Csak dolgok vannak, amelyeket mi emberek címkézünk fel jónak, rossznak, esetleg bűnnek.

Ebből következik a prostituált sem bűnös. Sőt én nagy részüket sokkal különbnek tartom, mint a "normális" nők nagy részét.

2012. okt. 10. 13:08
 19/34 anonim ***** válasza:
28%
A világ nagy része prostituált! Hisz,majd nem mindenki pénzért arulja a testét csak mindenki más célra! :-D
2012. okt. 10. 13:16
 20/34 Hazardteam ***** válasza:
100%

Próbáld értelmezni a szöveget. Pál és Apollós, mint "építőmester" és "Isten munkatársai". Krisztus, a kőszikla talapzat/alapzat. A hívők akik építenek is, meg fel is épülnek" és kinek kinek saját felelőssége, mit épít az alapzatra. Ha építettél már házat, tudod, hogy először az alapzatot kell kiönteni, utána kerülnek csak rá a téglák, a tető, a vakolat stb. végül maga, aki benne lakik a "kincseivel". Itt Pál arról beszél, hogy Isten meg fogja ítélni minden hívő "munkáját" vagyis életét és ez ahhoz hasonló lesz, mintha átvonulna rajta a tűz. Az éghető, értéktelen dolgok, mint a pozdorja, szalma, fa és hasonlók, vagyis a látszat, vagy nem hitből, az örökkévalóságnak "épített" dolgok, cselekedetek "megégnek" vagyis elégnek, eltűnnek, mintha sosem lettek volna. A drágakövek, ezüst stb, a "nem éghető" kategória megmarad, ezek azok a hitből való cselekedetek, amiket Istennek engedelmeskedve tett az illető. Mivel ez "jutalmazó" ítélet, nem kárhoztató ítélet, ezért Pál itt azt mondja, hogy az illető megmenekül, de ha semmi értékes dolgot nem hozott össze, akkor ahhoz hasonlóan, mint amikor valakinek leég az egész háza és odavész minden vagyona: Ő maga túléli, megmenekül, de minden, amit tett, amire büszke volt stb stb odavész.

A bibliát nem angolul írták, sőt.. az angol nyelv elég "újkeletű". Egy ma élő brit állampolgár, legyen akármilyen művelt, ha visszamenne pár évszázadot, alig értené meg, mit mondanak az akkori emberek angolul. És ez csak a "köznyelv". Sokan még ma is a leghitelesebb angol fordításnak a King James féle fordítást tartják, az eredeti szöveghez képest és azt használják inkább, annak ellenére, hogy nehézkes és régies nyelvezetű. Mi ugyanezért használjuk a Károli fordítást. Az eredeti nyelvet és szófordulatokat kell alapul venni és a fordításokat az eredetinek alárendelni, nem pedig fordítva. Persze ma már elég kevesen beszélnek ógörögül, de kellő türelemmel nem lehetetlen utána nézni az eredeti görög szavak pontos jelentéseknek- VAGY: Értelmezed a szöveget. Ott nincs szó sem pokolról, sem utalás purgatóriumra, épülethez hasonlítja az ember életét, amit Isten meg fog ítélni. Pál és a többi apostol erről több ízben beszél, de "tisztítótűzről" nem esik szó sehol a bibliában". Eleve ellentétes a szellemiségével, logikai felépítményével és hogy mást ne mondjak: Jézus tanításaival.

2012. okt. 10. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!