Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek a halál utáni...

Ti hisztek a halál utáni életben? Mármint hogy egy lélek többször is újjászületik?

Figyelt kérdés
2012. okt. 1. 13:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

13:10-es válaszolónak:

Abban igazad van hogy a körülmények is számítanak, és Isten ezeket a körülményeket mind figyelembe is veszi amikor egy lélek elé kerül. De ezeket a körülményeket nem lehet kifogásként felhasználni, hanem mindenkinek vállalnia kell a tetteiért a következményeket. Választási lehetősége mindenkinek van jó és rossz között.

A tapasztalás helyett meg szerintem az a legfontosabb az életben hogy a lélek rátaláljon Istenre. Amig ez nem történik meg addig az embert nem hagyja nyugodni a természete (a lelke mélyén mindenki Istenre vágyik még ha ezt nem is ismeri el). Ha pedig megtalálta Istent akkor Isten megadja neki azt a lelki békét amiről tudja hogy ez a helyes út.

2012. okt. 2. 16:12
 12/29 anonim ***** válasza:
Nemtom. Én úgy képzelem el a halál utáni létet vagy magát az állapotot, mintha örökké aludnál és álmodnál úgy mint most élőként is vagyőedig újra leéled az életed és ezért fordulhat elő olyan véletlen mint amikor deja vu érzésed van vagy olyan dolgokat álmodsz amik később megtörténtek
2012. okt. 2. 20:35
 13/29 anonim ***** válasza:

A deja vu-t az okozza hogy az egyik agyféltekébe előbb jut el egy információ mint a másikba, az megjegyzi az emléket, és amikor a másik agyféltekébe is eljut az info akkor az meg csodálkozni kezd hogy jé én erre emlékszem ez már egyszer megtörtént :)

A mennyország meg nem olyan mint egy álom. Ebben egyezik a Biblia leírása és az összes halálközeli élményből visszatért ember beszámolója.

2012. okt. 3. 08:37
 14/29 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Első körben azt kellene tisztázni,hogy valóban él-e az ember vagy csak a gondolatait és érzelmeit éli meg különböző tudattalan szinteken!

Nem lehet,hogy a lélek újjászületése az egó halála utáni tudat felébresztése?

2012. okt. 3. 12:36
 15/29 anonim ***** válasza:

"Első körben azt kellene tisztázni,hogy valóban él-e az ember vagy csak a gondolatait és érzelmeit éli meg különböző tudattalan szinteken!"

Te a Mátrix-ban hiszel? :)

2012. okt. 4. 11:17
 16/29 Pietrosol ***** válasza:

Szia ma 11:17!

"Te a Mátrix-ban hiszel? :)"

Nem hiszek semmiben!

Azt viszont tudom,hogy az az ember,aki képes külső szemlélőként a gondolatainak és érzelmeinek és azok testi megnyilvánulásainak a megfigyelésére,az azok felett áll!Egyébként nem lenne erre képes!

2012. okt. 4. 11:35
 17/29 anonim ***** válasza:

"Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe,

Azon a napon elvesznek gondolatai." (Zsolt 146:4)

2012. okt. 13. 08:38
 18/29 anonim ***** válasza:

"Azt viszont tudom,hogy az az ember,aki képes külső szemlélőként a gondolatainak és érzelmeinek és azok testi megnyilvánulásainak a megfigyelésére,az azok felett áll!"

Szerintem meg az a lényeg hogy ne magunkra figyeljünk hanem másokra. Csak az lehet boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott aki így tesz.

2012. okt. 14. 11:39
 19/29 Pietrosol ***** válasza:

Szia ma 11:39!

Mindent az alapoknál kell kezdeni!A belső világ rendbetétele nélkül lehetetlen a külső világot rendbe tenni!

A háznak is az alapját építed meg először,csak ezt követően jönnek a falak!Egy társasházat is csak akkor mondhatsz tisztának,ha már mindenki kitakarította a saját lakását!Ezt mindenkinek magának kell elvégezni,mert minden ember lakása egyedi berendezésű!

2012. okt. 14. 11:58
 20/29 anonim ***** válasza:
Beszélnek furcsaságokról, hogy halála után kiszakadt a testéből és lebegett, több kilóméter távolságban történt dolgokat is tisztán látott, stb. De az a helyzet, hogy ez még mindig lehet az agy egyik képessége is. Én valahol a hiszek és nem hiszek közötti határon álldogálok. Túlzottan bizonytalan vagyok a halállal kapcsolatban. A tudósok és az orvosok nézőpontját is elfogadom, nagyon fejlett technológiák vannak már a mai világban, és kimutatták, hogy halála közben az embernek nagyon erős az agyi aktivitása. Majd ahogy elfogy az oxigén, szépen lassan leáll az agy, a szervek, és megszűnik a tudat. Vannak olyanok akiknek nagyon nehéz megbírkózniuk a gondolattal, hogy az életük véges. Megszűnnek létezni. Valahogy ez a lélek dolog is sántít kicsit. Akkor elvileg minden élőlénynek kell hogy legyen ilyenje, még a baktériumoknak is. Egy biztos, hogy semmi sem tart örökké, idővel mind megtudjuk mi van odaát.
2012. okt. 14. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!