Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1 kérdés muszlim nőkhöz -...

1 kérdés muszlim nőkhöz - Kilátszódhat a haj a kendő alól, vagy teljesen el kell takarni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 22:57
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Hát te sem!
2012. okt. 1. 22:52
 32/53 anonim válasza:

Szia en egy 21 eves magyar muszlim lany vagyok,tudnod kell hogy az iszlamban a mervado a koran Allah szava mert aszerint elunk .

1. A nő ne mutassa a szépségét, díszeit idegeneknek.

2. A fejet úgy kell betakarni, hogy a haj, a nyak, a mell takarva legyen.

Erre szolgál az ún. khimár (ez egy olyan ruhadarab, amivel a fejet és a mellkast lehet befedni). Ezt Isten írta elő a hívő nők számára azért, hogy ezáltal is különbözzenek a pogány kor asszonyaitól, akik nyíltan mutogatták a mellüket, a nyakukat és a hajfürtjeiket. Ezzel szemben az arc eltakarása nem kötelező, ugyanakkor nagyon ajánlott.

Az a muszlim nő, aki kendőt visel, valójában vallomást tesz önmagáról a nyilvánosság előtt. Bárki, aki látja őt, tudni fogja, hogy muszlim és erkölcsi tartása van. Ő egy szemérmes, erkölcsös, tiszta nő, aki a legkisebb mértékben sem akarja a férfiak figyelmét felkelteni.

Legfontosabb koran idezet errol :Allah megparancsolta: „Ó Próféta! Mondd a feleségeidnek, a lányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy vonják magukra lepleiket! Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek, és ne legyenek zaklatva. Allah megbocsátó és könyörületes.” (Korán 33:59)

Tehat a kendo kotelezo nem csak a hajat kell befedje,de azt is. Javaslom a kovetkezo oldalt a temaval kapcsolatban: [link]

Remelem kielegito a valasz.

2012. okt. 2. 14:33
 33/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznos válasz! :)
2012. okt. 2. 20:07
 34/53 anonim ***** válasza:
54%

Én sem vagyok muszlim, de nagyon érdekel a vallás, és a vallások általában is. Amúgy keresztény vagyok, hívőnek is és vallásosnak is tartom magam. Viszont pl. ez a rész, hogy eltakarjuk a dolgokat a testünkön nekem mindig tök szimpatikus volt, és én pl nagyon szívesen hordok kendőt, csak sajnos le kell vennem, ha bemegyek valahova, pl boltba, mert ez azért Magyarországon nem szokás. Ebből a szempontból nagyon szerettem Amerikában élni korábban, mert akárhogy öltözhettem, senki nem gondolt semmit, természetes volt, hogy kendőt viselek, ahol csak akarok.

Szerintem amúgy számodra vagy az lesz, hogy mindenki megbámul majd, hogy van rajtad kendő (amennyiben itthon élsz a későbbiekben), vagy elmégy oda, ahol senkit nem érdekel, hogy mit viselsz.

Meg másik észrevételem is van még. Szerintem, persze lehet, hogy nem jól értelmezem a Koránt, de szerintem a Korán önmagában nem erőszakos. Itt az értelmezésével vannak gondok, sajnos, de hát egy 600 éve még a keresztények is elég durván erőszakosak voltak. Szerintem az iszlám is 600 év múlva oda fejlődik a gyakorlati életben, hogy nem lesznek terroristák ott sem. Hát a keresztes háborúk is ha úgy vesszük lehetnének terrorista hadjáratok. Na ez már persze régen a múlté, és a valódi mondanivalóra kell koncentrálni, ahogy egy hozzászóló írta, hogy úgy szeressük egymást, ahogy Jézus is szeret minket, nagy hangsúly van a szerető magához hívó Istenen a Bibliában. Úgy gondolom, hogy a Korán ebből a szempontból hasonló egy kicsit a Bibliához.

Azon túl pedig talán a muszlim hitgyakorlat szempontjából is tanácsos lenne, ha nyugodtabb tudsz maradni, mikor nem muszlim érdeklődők szólnak hozzá a kérdésedhez. Bár nem őket szólítottad meg, de a válaszuk arra utal, hogy érdeklődnek a kérdésed iránt. Így ugyan a válaszukat csak megköszönni tudod, és engedni, hogy a később megszólaló válaszadók válaszán keresztül ők is többet tudjanak, de...

2012. okt. 3. 08:37
 35/53 anonim ***** válasza:

... de ha rögtön dühösen szólsz feléjük, azonnal ellenérzést váltasz ki mind magad iránt, mind a vallásod iránt. Szerintem ha hithű muszlim akarsz lenni, akkor arra is érdemes ügyelned, hogy a viselkedésed milyen fényt vet a vallásodra. Ne az erőszakosságot sugallja a válaszod, miért is ne sugallhatnád inkább a szeretetet, türelmet. Amit annyit hangsúlyoz a Korán is ?

Ezt csak azért írom, mert szerintem lehetséges mindnyájunknak tolerálni egymást, és miért is ne lehetne békességben egymás mellett élni. A vallási hovatartozás önmagában olyan kis különbség az emberek között, hogy ezért nem érdemes sem összeveszni, pláne nem ölni egymást.

2012. okt. 3. 08:40
 36/53 A kérdező kommentje:
Én nem szóltam senkihez sem dühösen, először is annyit írtam, hogy a kérdés muszlim nőkhöz szólt! Erre nézd csak meg a következő választ. Onnantól kezdődött. A másik, meg hogyha már megkérem, hogy ki írjon akkor ne más írjon, mert nem olyantól akarom várni a választ. Amint látod, kaptam olyantól is nagyon rendes érthető választ akiktől kértem, mégsem kellett éveket várni. Ja amúgy meg ennyi erővel ha már nem őket szólítottam meg de ők csak érdeklődnek a kérdésem után, akkor ennyi erővel te kezdj csak el imádkozni Istenhez, de ha majd a sátán válaszol neked akkor légy vele kedves mert ő csak érdeklődik az imád után! És az sem érdekel, hogy ki fog engem megbámulni az utcán vagy a boltban. Ez is csak az én dolgom nem azoké akik néznek. Ha valakinek nem tetszik nem néz rám. Ennyi! Ha kendőben kell járni én abban fogok, sőt már nagyon várom!
2012. okt. 3. 15:14
 37/53 anonim ***** válasza:
89%
Reménytelen eset vagy, pedig szerintem teljesen normális hangnemben kértek már a végén, hogy ne így reagálj, és azt is elmagyarázták, hogy miért. De te még arra is ráförmedtél, aki megemlítette (szerintem tök kedvesen), hogy esetleg meg fognak nézni.
2012. okt. 3. 21:35
 38/53 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy én az utolsó hozzászólónak nem normális hangnemben szántam? Talán hallod a hangom? Nem tudnátok már békén hagyni?? Menjetek máshová kötekedni!
2012. okt. 3. 21:47
 39/53 anonim ***** válasza:
Allah, Allah...
2012. okt. 3. 22:12
 40/53 Gazsga válasza:

Szia!

Én keresztény férfi vagyok,de simán mondhatnám azt is,hogy egy 24 éves muszlim nő. Innentől kezdve -mivel az oldalon senki neve,de még csak a hovatartozása sem leellenőrizhető- inkább át kellene gondolnod,hogy mennyire bízol meg a válaszolókban,és azokkal,akik bevallottan nem muszlimok (de segíteni akarnak neked) nem kéne gorombának lenned.Legalább is szerintem.

2012. okt. 4. 19:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!