1 kérdés muszlim nőkhöz - Kilátszódhat a haj a kendő alól, vagy teljesen el kell takarni?
Miért nem tőlük kérded?
vagyok ami vagyok. Mint írtam országfüggő, és irányzattfüggő. Törökországban nem kötelező, máshol meg csak burkában járhatsz . De ez nem kimondottan a vallás előírása inkább az ország, nép hagyománya. De vigyázz, ha csak színleg akarod a próféták pecsétjének (Allah áldja és adjon neki békét) üzeneteit és tanítását magadévá vallani, az nagyobb bűn mintha egyáltalán nem fogadod el. A kérdésed pedig ezt sejteti. Mintha válogatni akarnál a törvényben, mi felel meg neked, mi nem. Ha az Úr követe által mutatott utat akarod járni, akkor a Sahadáh kimondása után feltétel nélkül hinned kell minden szavában, nem kételkedehtsz és válogathatsz. Hinned kell az egyetlen Istenben, hinned kell Isten követeiben a prófétákban kezdve Ádámal és Ábrahámal, Mózesen és Jézuson keresztül egész a ´Muhammadig (Allah áldása és békéje mindjájukra), hinned kell a mennyei eredetű könyvekben eredeti formájukban az Ótestamentumtól a Koránig,feltétel nélkül hinned kell az angyalokban, mert a követnek is Dzsibril (Gábriel) angyal hozta az igazság tudását és aki nem hisz bennük az a kinyilatkoztatást is tgadja ez által, hinned kell a feltámadásban, ítéletnapban és felelőségrevonásban, hinned kell az eleve elrendelt jó és rosz sorsban, mert ez jelenti a bizalmadat Isten végtelen tudásában.
Ha minderre nem vagy képes, inkább hagyd az egészet, mert nem tehetsz különbséget a világi és vallási dolgokban, mert az Isteni bölcsességet osztályoznád egységes alkotása elemeiben. Ha nem tartod be a vallás szabályait, amik a próféta által jutottak az emberekhez Istentől, akkor a benemtartott szabályt nem tartod fontosnak, súlyát te tudatlanul méred és könnyíted, ezáltal saját tudatlanságoddal megkérdőjelezed Isten bölcsességét és végtelen tudását, ítélkezel kifürkészhetetlen szándékain.
Gondold meg tehát nagyon, hogy belemész e?
Gesztusból, esetleg azért, hogy ezzel bizonyítsd szerelmedet egy moszlim férfihoz, ne tedd. Hidd el jobban fog becsülni ha hithű maradsz eredeti vallásodban, mint ha nem őszintén és nem mély hittel veszed fel az Úr utolsó kinyitlatkoztatásának formáját az Iszlámmal. A hamisság a vallásban a legnagyobb és legmegvetendőbb bűn.
De ha valóban és őszintén meg vagy győződve mély hitedben Allahban és a próféta tanításában, akkor ne habozz.
ma 20:22
ma 20:55
ma 21:51
Nagyon köszönöm a válaszokat! Csak kíváncsiságból tettem föl ezt a kérdést. Természetesen nem bizonyításból akarom fölvenni a vallást, hanem magam miatt. Ha muszáj takarni hát muszáj, nem probléma. Csak nagyon sokszor láttam, hogy a fél hajuk kilóg a nőknek, vagy egyáltalán nincs is rajtuk kendő. Ezért kérdeztem csak.
A bunkó válaszolóknak meg, már mondtam, hogy kocc!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!