A muszlim nők is hordhatnak parókát kendő helyett, mint az orthodox zsidók?
megengedni éppen megengednék valószínűleg, de ott nem volt ilyen szokás. Zsidóknál is csak Kelet-Európában volt egyes csoportoknál ez a szokás.
Ez nem vallási kérdés, hanem szokás kérdése (a zsidóknál a férjezett nők hajának elfedése abszolút nem vallási előírás, a muzulmánoknál van ilyesmi előírás, de nincs megadva, hogy mennyire és hogyan kell eltakarni)
Előző vagyok. Most olvasom az újabb kérdésed, kedves Kérdező. Előbb nem figyeltem. A MODERN alatt mit értesz?.... Azt, aki nem gyakorolja a vallását és fedetlen fővel jár-kel?.... Mert a legtöbb muszlimának nem az a fontos, hogy divatos legyen a ruha , hanem hogy otthon megfeleljünk. (a divatnál a nem muszlim divatra gondolok)
És köszönöm a felvetést, és a sejtetést, én nem tartom magam maradinak, mert kendőben járok. Viszont követem az idei hijab divatot (mert van az is), amennyire csak lehet, persze a hagyományokat és az előírásokat megtartva! De azokban nincs paróka még véletlenül sem. Amúgy is, minden mű dolog "haram", azaz rossz, szégyenteljes, így pl a műköröm is. Akkor szerinted a paróka miért nem lenne haram?... Még egyszer, AZ.
Értem.
A modern alatt azt értettem, aki mondjuk városi életet él, és nem a hegyen tenyészti a kecskét valami faluban.
A női szépségben akkor a sminkelés, a mintás ruhák vagy mondjuk a szemöldök szedése se fér bele? Rengeteg hijabos nőt látok gyönyörű, keleties sminkben a youtube-on. Velük mi a helyzet?
A zsidó férjezett nőknél vallási előírás, hogy senki más nem láthatja a haját, csak a férje. A paróka meg olyan náluk, mint a muszlimoknál az, hogy éjjel isznak alkoholt, mert akkor allah nem látja. :)
Tudom, velük éltem 2 évig, én vágtam a nő haját csutka rövidre, hogy simán beférjen a paróka alá. Amúgy általában a gazdagabb zsidók hordanak parókát, mert igazi hajból van nekik, az meg egy fél vagyon. De vannak a haszid zsidók, ők csak kendőt hordanak, nekik a paróka sem elfogadható. (ők a fekete ruhás zsidók amúgy, a hosszú tetűhintával a pasiknál)
Van egy magyar közmondás, hogy mindenki magából indul ki. Bár, ezt a mondást még a protestánsokra hallottam anno Hadházi Lászlótól. Te mindenkinél jobban tudod hogy milyenek a muslimok, ugye? Semmi baj, kiabálhatod, fröcsögheted a sértéseidet, engem nem akaszt ki, bár zugivónak neveztél (engem is mint minden muszlimot) .
Nem tudom ezek után mennyire hiteles az, amit a zsidó ismerőseidről írsz. De mindegy is mit írsz, nem ez számít. Én csak a Kérdezőnek feleltem a kérdésére, minden további ócsárolástól elhatárolódom. Isten tudja, hogy ki beszédében van igazság. engem csak ez érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!