Mi a vád Jézus ellen? (bővebben lent. )
Vidiripi
Lehet hogy leegyszerűsítettem a dolgot. De az én tapasztalatom az hogy valakit vagy tényleg érdekel Isten Jézus és a Biblia ,vagy nem.
Akiket kevésbé vagy egyáltalán nem érdekel bár vannak kérdéseik de vannak válaszok amiket nem fogadnak el. S ez saját tapasztalat. Bár ők akiknek én beszéltem nem vádolták Jézust semmivel. 1-2 személy volt aki kételkedett a létezésében de a többség elfogadta hogy itt élt a Földön. Ami viszont vitatott volt az az hogy egyszerű ember különleges tulajdonságokkal vagy tényleg Isten fia illetve hogy amit róla mondanak az csak mese legenda annak ellenére hogy létezett.
Inkább azt tapasztaltam hogy sokan azt gondolják hogy a tanítványai legendát szőttek köré de csak egy különleges ember volt s nem isteni küldött. Vagy valami ilyesmi.
Bár amikor megkérdezem hogy akkor a tanítványai miért vállalták az erőszakos kínhalált. János kivételével.
Persze itt már elakadnak de nem is akarják folytatni.
Nem érdekli őket annyira hogy részleteikben megvizsgáljuk a dolgot. Ez a szomorú valóság.
Bocs kedves mindigtema,hogy későre reagálok.Igen rátapintottál a lényegre :) Kedves Zsömle lány neked meg köszönöm ezt a bő információt,szinte nincs is amit hozzátennem teljes mértékben úgy van ahogy mondod egy keresztény ember szemszögéből nézve. :-)És most itt egy újabb kérdés merül fel;Sátán."Hát persze,hogy nem létezik,miért kellene Sátánnak léteznie,ha egyszer Jézus sem létezik ne beszélj már hülyeségeket." De vajon miért van ez,miért veszik ilyen félvállról azt ami annyira nyilvánvaló?És tessék itt a válasz; "Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk,hanem a fejedelemségek ellen,a hatalmasságok ellen,ez élet sötétségének világbírói ellen,a gonoszság lelkei ellen...(Ef.6,
12)" És itt egy másik ami igencsak illik a mai társadalmunkhoz "Ha azt mondjuk,hogy nincsen bűn mi bennünk,magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.(Ján.1,8)" és most amit Zömle lány is ajánlott olvasáshoz ez;"És veteték a nagy sárkány ama régi kígyó,aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak ki mind az egész föld kerekségét elhiteti,vetették a földre,és az ő angyalai is ő vele levetettének.(Jel.12,9)" Na itt három prófétától idéztem a Bibliából,de úgy tűnik mégis, mintha egy ember tollából származnának ezek az igék.Ez nem véletlen,Sátán tényleg dolgozik és hiteti az embert,hogy ő nincs.De bizonyítható,hogy igenis van egy létező lényről beszélünk. Még egyszer köszönöm a hozzászólásotokat.
Vidiripi
Zsidók 4:12 Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.
Vidiripi :)
Úgy van ahogy írod,köszönöm...
Vidiripi
Mint korábban írtam én is szoktam emberekkel beszélgetni s le is írtam néhány tapasztalatomat.
Ha naponta találkozol ilyen emberekkel akkor miért nem tőlük kérdezed ezt meg?
Már csak azért is mert a kérdésedre ilyen jellegű komment egy sem érkezett. S az a gyanúm hogy nem is fog.
Csufságolnak és gunyt üznek Jézusból, akár 2000évvel ezelött...ezen nincs mit csodálkozni...sajnos...
keresztet tesznek a nyakukba, beöltöznek apácának és irány bulizni! Ha te gyülekezetebe jársz, akkor normális nem lehetsz, a hitetlenek számára!
De tudod Jézus értük is meghalt! És pont azt az embert akit te utálatosnak találsz....azt Isten nagyon is szereti! És neked is ezt kell tenned! Akár rosszat mond Jézusról akár jót! Csak gondold át kicsit...Jézus vajon hoy viselkedne? Ugy ahogyan te? Magát próbálná megvédeni? Nem!! Ő szeretettel válaszolna!
Vidiripi
Kérdező!
"Kedves 18/18, nem tudom megmondani neked,hogy Jézus,hogyan vélekedne napjainkban mert nem tehetem magam az Ő helyébe még csak eszembe se jút ilyent tenni,mert nem vagyok méltó rá,még csak arra sem,hogy megprobáljam kitalálni gondolatait,én én vagyok, egy tökéletlen ember."
Miért ne tudnád megmondani? Mi változott 2000 év alatt? Talán az emberi viselkedés? Erősen kétlem.
Ugyan azt szólná Jézus napjainkban amit akkor szólt amikor a Földön volt. Ami bűnnek számított akkor az most is az. Szóval semmi nem változott. Sem a bűnök sem a tanítás de legfőképp Isten s vele együtt Jézus sem változott. Amit anno leíratott a Bibliában az ma is érvényes legyen az parancsolat tanács vagy törvény illetve alapelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!