Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vád Jézus ellen? (bővebbe...

Abibh kérdése:

Mi a vád Jézus ellen? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus nem érdemli meg azt a tiszteletet amit kap.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus a saját butaságából került a keresztre.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus egyáltalán nem is létezett,és megkérdőjelezik mindenféle szempontból nem csak az áldozatát,de még a létezését is. Itt vannak a vádak amelyeket felhoznak ellene.Ez a három típusú vád egy kategóriába sorolható;A megtagadás kategóriájában.Ez eddig rendben is van,de megkérlek szépen benneteket,hogy hozzatok fel olyan bizonyítékokat amelyekkel alá is tudjátok támasztani azt amit mondotok.Sőt nem is én kérlek meg benneteket hanem pont Ő "...ha gonoszul szóltam,tégy bizonyságot a gonoszságról;ha pedig jól,miért versz engem?(János18,23)"Tehát,milyen bizonyítékok vannak,amelyek eme vádakat alá is tudják támasztani? Nagyon kell vigyázni ezzel mert parancsolatot szegünk meg,és nem is akármient hanem ezt;"Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot(2Moz.20,16)"Szeretném ha ezt megtudnánk beszélni higgadtan,mert tényleg szükséges tisztázni ezt a kérdést.Előre is köszönöm az értelmes válaszokat,hívőktől és nemhívőktől egyaránt.

2012. szept. 30. 13:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Lehet hogy leegyszerűsítettem a dolgot. De az én tapasztalatom az hogy valakit vagy tényleg érdekel Isten Jézus és a Biblia ,vagy nem.

Akiket kevésbé vagy egyáltalán nem érdekel bár vannak kérdéseik de vannak válaszok amiket nem fogadnak el. S ez saját tapasztalat. Bár ők akiknek én beszéltem nem vádolták Jézust semmivel. 1-2 személy volt aki kételkedett a létezésében de a többség elfogadta hogy itt élt a Földön. Ami viszont vitatott volt az az hogy egyszerű ember különleges tulajdonságokkal vagy tényleg Isten fia illetve hogy amit róla mondanak az csak mese legenda annak ellenére hogy létezett.

Inkább azt tapasztaltam hogy sokan azt gondolják hogy a tanítványai legendát szőttek köré de csak egy különleges ember volt s nem isteni küldött. Vagy valami ilyesmi.

Bár amikor megkérdezem hogy akkor a tanítványai miért vállalták az erőszakos kínhalált. János kivételével.

Persze itt már elakadnak de nem is akarják folytatni.

Nem érdekli őket annyira hogy részleteikben megvizsgáljuk a dolgot. Ez a szomorú valóság.

2012. szept. 30. 20:42
 12/21 A kérdező kommentje:

Bocs kedves mindigtema,hogy későre reagálok.Igen rátapintottál a lényegre :) Kedves Zsömle lány neked meg köszönöm ezt a bő információt,szinte nincs is amit hozzátennem teljes mértékben úgy van ahogy mondod egy keresztény ember szemszögéből nézve. :-)És most itt egy újabb kérdés merül fel;Sátán."Hát persze,hogy nem létezik,miért kellene Sátánnak léteznie,ha egyszer Jézus sem létezik ne beszélj már hülyeségeket." De vajon miért van ez,miért veszik ilyen félvállról azt ami annyira nyilvánvaló?És tessék itt a válasz; "Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk,hanem a fejedelemségek ellen,a hatalmasságok ellen,ez élet sötétségének világbírói ellen,a gonoszság lelkei ellen...(Ef.6,

12)" És itt egy másik ami igencsak illik a mai társadalmunkhoz "Ha azt mondjuk,hogy nincsen bűn mi bennünk,magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.(Ján.1,8)" és most amit Zömle lány is ajánlott olvasáshoz ez;"És veteték a nagy sárkány ama régi kígyó,aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak ki mind az egész föld kerekségét elhiteti,vetették a földre,és az ő angyalai is ő vele levetettének.(Jel.12,9)" Na itt három prófétától idéztem a Bibliából,de úgy tűnik mégis, mintha egy ember tollából származnának ezek az igék.Ez nem véletlen,Sátán tényleg dolgozik és hiteti az embert,hogy ő nincs.De bizonyítható,hogy igenis van egy létező lényről beszélünk. Még egyszer köszönöm a hozzászólásotokat.

2012. szept. 30. 21:09
 13/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Zsidók 4:12 Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.

2012. szept. 30. 21:17
 14/21 A kérdező kommentje:
Kérlek Vidiripi értsd meg,hogy én nem azért hoztam fel ezt a kérdést,hogy bárkit is vádoljak általa,hanem éppen azért,hogy tisztázzuk a félre értéseket.Szinte naponta találkozom olyan emberrel aki nem elégszik meg azzal,hogy nem fogadja el Jézust de még rá is tesz "egy lapáttal",hogy ő aztán biztosan tudja,és idézem /hogy az a jézus fickó egy csak szélhámos volt/addig nincs is baj amíg ezt a véleményt megtartja magának,de mikor már kezdi kürtölni,nna attól kezdve már baj.A világunk rohan az embereknek nincs idejük "haszontalan"dolgokkal foglalkozni,és épp ezért vagyunk mi, a keresztények,a hívők,hogy figyelmeztessünk."Vigyázz mert nem jó amit csinálsz!" Persze sokak azok akik kinevetnek,de nem is az a lényeg hanem az,hogy ha akár egyetlen ember is odafordítja a fejét akkor már megérte.Én az olyanoktól szeretnék választ kapni mint a fentiekben említett ember,aki kiabál de semmiféle bizonyítékot nem tud felmutatni,de ő megvan győződve,hogy Jézus csak egy szélhámos valaki volt.Tudja,hogy nincs amivel bizonyítsa állítását de neki ez nem számít.És sajnos vannak páran.Kösz,hogy írtál.Jó éjszakát.
2012. szept. 30. 21:46
 15/21 A kérdező kommentje:

Vidiripi :)

Úgy van ahogy írod,köszönöm...

2012. szept. 30. 21:56
 16/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Mint korábban írtam én is szoktam emberekkel beszélgetni s le is írtam néhány tapasztalatomat.

Ha naponta találkozol ilyen emberekkel akkor miért nem tőlük kérdezed ezt meg?

Már csak azért is mert a kérdésedre ilyen jellegű komment egy sem érkezett. S az a gyanúm hogy nem is fog.

2012. szept. 30. 21:56
 17/21 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy igazad van és nem is fog írni senki ilyen jellegű kommentet,de olvasni biztos fognak olvasni és ez a lényeg.Ha mi erről beszélünk és megpróbálunk közösen olyan bizonyítékokat és támaszpontokat felhozni ami talán elgondolkodtatja őket,akkor lehet,hogy kevesebbet fogjuk azt hallani,hogy Jézus nincs. "A hit tehát hallásból van,a hallás pedig Krisztus beszéde által(Rom 10,17)"Ha tehát valaki olvassa azt amit Ő mondott,amit róla mondanak,és ami felőle megvan írva,akkor....az Úr útjai kifürkészhetetlenek. :) Azt hiszed,hogy nem kérdeztem meg? Visszafogottak mert látnak,de az ember ha nem látja a másikat akkor bátrabban nyilatkozik bármiről is.Ezt tapasztalatból mondom.
2012. szept. 30. 22:20
 18/21 anonim ***** válasza:

Csufságolnak és gunyt üznek Jézusból, akár 2000évvel ezelött...ezen nincs mit csodálkozni...sajnos...

keresztet tesznek a nyakukba, beöltöznek apácának és irány bulizni! Ha te gyülekezetebe jársz, akkor normális nem lehetsz, a hitetlenek számára!

De tudod Jézus értük is meghalt! És pont azt az embert akit te utálatosnak találsz....azt Isten nagyon is szereti! És neked is ezt kell tenned! Akár rosszat mond Jézusról akár jót! Csak gondold át kicsit...Jézus vajon hoy viselkedne? Ugy ahogyan te? Magát próbálná megvédeni? Nem!! Ő szeretettel válaszolna!

2012. okt. 1. 03:07
 19/21 A kérdező kommentje:
Kedves 18/18, nem tudom megmondani neked,hogy Jézus,hogyan vélekedne napjainkban mert nem tehetem magam az Ő helyébe még csak eszembe se jút ilyent tenni,mert nem vagyok méltó rá,még csak arra sem,hogy megprobáljam kitalálni gondolatait,én én vagyok, egy tökéletlen ember. DE tudom mit mondott akkor amikor a földön járt,és idézem "Oh hitetlenek és elfajult nemzetség! Vajjon meddig leszek veletek? Vajjon meddig szenvedlek titeket?...(Mát.17,17)" vajon véletlenűl mondja ezt? Rá nemsokára meg erre figyelmeztet minket,"Szeresd az Úrat a te Istenedet,teljes szívedből,teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez:Szeresd felebarátodat mint magadat(Mát.22,37-39)" vajon ezt tesszük? Te magadnak a rosszat kivánod,vagy a jót a biztonságot,és az életet. A hit csak ugy lép érvénybe ha cselekedeteidben mutatod azt meg. Mész az utcán,jobb felől megy a nagy Hallelujázás meg a taps meg a zene,balfelől hallod az orgonát és a papot,hogy "szeresd felebarátodat!" arább mész két saroknyit és meglátsz egy szerencsétlent aki könnyes szemekkel nézve rád majszol egy eldobott száraz kiflit...és akkor eszedbe jút a halleluja meg a pap,hogy is van ez? Nna vajon mit szólna Jézus? Mi is a szeretet? Mire is tanít Jézus? Remélem kedves 18 as megérted,hogy mi is valójában az a szeretet. Nem csak egy üress szó,hanem cselekedet,senkit nem szabad a tévelygés útján hagyni,mert szeretem magamat.
2012. okt. 1. 12:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"Kedves 18/18, nem tudom megmondani neked,hogy Jézus,hogyan vélekedne napjainkban mert nem tehetem magam az Ő helyébe még csak eszembe se jút ilyent tenni,mert nem vagyok méltó rá,még csak arra sem,hogy megprobáljam kitalálni gondolatait,én én vagyok, egy tökéletlen ember."

Miért ne tudnád megmondani? Mi változott 2000 év alatt? Talán az emberi viselkedés? Erősen kétlem.

Ugyan azt szólná Jézus napjainkban amit akkor szólt amikor a Földön volt. Ami bűnnek számított akkor az most is az. Szóval semmi nem változott. Sem a bűnök sem a tanítás de legfőképp Isten s vele együtt Jézus sem változott. Amit anno leíratott a Bibliában az ma is érvényes legyen az parancsolat tanács vagy törvény illetve alapelv.

2012. okt. 1. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!