Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vád Jézus ellen? (bővebbe...

Abibh kérdése:

Mi a vád Jézus ellen? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus nem érdemli meg azt a tiszteletet amit kap.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus a saját butaságából került a keresztre.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus egyáltalán nem is létezett,és megkérdőjelezik mindenféle szempontból nem csak az áldozatát,de még a létezését is. Itt vannak a vádak amelyeket felhoznak ellene.Ez a három típusú vád egy kategóriába sorolható;A megtagadás kategóriájában.Ez eddig rendben is van,de megkérlek szépen benneteket,hogy hozzatok fel olyan bizonyítékokat amelyekkel alá is tudjátok támasztani azt amit mondotok.Sőt nem is én kérlek meg benneteket hanem pont Ő "...ha gonoszul szóltam,tégy bizonyságot a gonoszságról;ha pedig jól,miért versz engem?(János18,23)"Tehát,milyen bizonyítékok vannak,amelyek eme vádakat alá is tudják támasztani? Nagyon kell vigyázni ezzel mert parancsolatot szegünk meg,és nem is akármient hanem ezt;"Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot(2Moz.20,16)"Szeretném ha ezt megtudnánk beszélni higgadtan,mert tényleg szükséges tisztázni ezt a kérdést.Előre is köszönöm az értelmes válaszokat,hívőktől és nemhívőktől egyaránt.

2012. szept. 30. 13:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
A bizonyítás terhe a "te" sarad lenne. Akire ezek a vádak igazak amiket felvetettél azok gondolom java része nem veszi a Bibliát hiteles forrásnak. Így bibliai idézetek (önmagukban) csak azok számára meggyőzőek akik alapból elhiszik.
2012. szept. 30. 14:06
 2/21 anonim ***** válasza:
54%

Vidiripi

A vád Jézus ellen ,Isten káromlás volt.

2012. szept. 30. 14:38
 3/21 A kérdező kommentje:
Rendben van,tegyük fel,hogy én ezt meg is értem mert van igazság abban amit mondasz. Dehátakkor mindazok számára akiknek annyira jelentéktelen személy Jézus,akkor miért támadják ha kell ha nem. Most ha én támadást inditok valaki ellen,akkor okom kell legyen arra,hogy én azt teszem az illetővel szemben. Nem? Tehát ok nélkül senki nem támad senkit. Ha biroságra kerűl a dolog,csak úgy nyerheted meg a pert ha sziklaszilárd bizonyítékaid és tanuid vannak. De hol vannak nem csak a bizonyítékok,hanem mi az oka annak,hogy Jézust a "vádlottak padjába" ültetik? Persze künnyű azt mondani,hogy nem hiszek benne...de ha nem hiszek benne akkor nincs semmi értelme,hogy vádoljam. Egyszerüen azt mondom,hogy nem hiszem el létezését. És itt pontot tettem a mondat végére,nem folytatom a vádaskodást. De sajnos a legtöbb esetben az iĺlető nem áll meg ott annál a pontnál hanem merészebben tovább lép,na és akkor itt jön képbe a kérdés. Miért vádolod?és ha már vádolod akkor hozd azt a bizonyítékot mert mindannyian kiváncsiak vagyunk rá. De kösz,hogy átterelted a kérdést erre az irányba is mert így talán jobban megtudjuk érteni az okot is. :)
2012. szept. 30. 14:50
 4/21 A kérdező kommentje:
Pontosan Vidiripi...sajnos az. De nem mindenki látja így. Ezért kell ezt megbeszélni. Nem ráerőltetni valakire hanem megbeszélni azt.
2012. szept. 30. 15:06
 5/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igazából mit is akarsz te megbeszélni? Aki elolvassa a Bibliában ezt a részt legyen az hívő vagy nem hívő ugyan azt fogja olvasni. Hogy Jézust Isten káromlással vádolták.

Nem értem hogy mit kell ezen beszélni.

2012. szept. 30. 16:41
 6/21 A kérdező kommentje:
"Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus nem érdemli meg azt a tiszteletet amit kap.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus a saját butaságából került a keresztre.Sokak azok akik úgy vélik,hogy Jézus egyáltalán nem is létezett,és megkérdőjelezik mindenféle szempontból nem csak az áldozatát,de még a létezését is." Kedves Vidiripi láthatod,hogy én itt nem a múltról írok hanem napjaink vádaskodásairól.A Bibliából csak azért idéztem,mert az igék napjainkra is érvényesek.Az emberiség ugyan azt teszi ma mint amit tett 2000 évvel ezelőtt is. Ők akkor elítélték Jézust mert nem hitték,hogy Ő a Krisztus és emiatt istenkáromlással vádolták.De feltámadt és ezt mi ma már tudjuk,úgyhogy mi már nem vádolhatjuk azzal.Engem valójában az érdekel,hogy a mai modern ember miért vádolja,és ha már vádolja akkor mi a bizonyíték ellene,mert istenkáromlás nem lehet.Remélem megérted a kérdés lényegét és azt is,hogy mit kell ezen megbeszélni.:)
2012. szept. 30. 17:52
 7/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nos a helyzet az hogy én kétféle emberrel találkoztam aki hiszi hogy Jézus létezett és aki NEM hiszi.

Az említett két kategóriát persze szintén tovább lehet osztani.

Szerintem teljesen lényegtelen hogy ki mivel vádolja. Mert a tényeken semmit nem változtat.

2012. szept. 30. 18:01
 8/21 anonim ***** válasza:
36%
Kedves kérdező egyszerü a képlet. A Sátán ugyanúgy dolgozik ma mint 2000 évvel ezelött. És utolsó kedves válaszoló azért nem olyan egyszerü,lenne mit beszélni rola. Üdv.
2012. szept. 30. 18:17
 9/21 A kérdező kommentje:
Kedves Vidiripi már említettem a fentiekben,hogy megérteném én azt ha mindenki megállna ott hogy "nem hiszek!" és ennyi,de sajnos nem állnak meg ott hanem tovább megy a rágalmazás.Na most ha valaki ennyire "erőszakos" ebből a szempontból akkor tessék kérem megmagyarázni hogy miért.És tudod miért tartom én fontos kérdésnek ezt?Nem csak azért mert ezzel bemocskolja Krisztust,hanem azért is mert lehet,hogy elveszi mástól is azt a lehetőséget,hogy megtudja a valóságot.Nem lehet valakiről azt mondani,hogy nem is létezett,mikor bizonyított tény,hogy valós személyről beszélünk.Kérlek értsd meg,hogy azért nem olyan egyszerű,hogy két részre osszuk az embereket,és ezzel megvan minden oldva.Nem!Nincs meg oldva semmi,mert ezt igenis meg kell beszélni mert vannak még emberek akik nem tudják eldönteni,hogy mi az igaz.És ha mi behúzott farkokkal csak a háttérből nézegetjük és hallgatunk azzal amit tudunk,akkor cselekedeteink csak üres szavak.Ezt nem szabad hagyni és,hogy megértsd azt,hogy miért.Maga Jézus is feltette ezt a kérdést.A Gecsemáné kertben tudni szerette volna,hogy vajon van e más út.De nem volt.Nincs.Jézus miközben a kereszten haldoklott,így kiáltott fel:Miért?Miért hagyta el őt az Atya?Miért volt erre szükség?A Biblia válaszol erre,azt,hogy-értünk.Ha egyszer Jézus vállalta értem a halált,akkor nekem kötelességem mindent megtenni,hogy eleget tegyek a kéréseinek,az elvárásainak,és a törvényeinek.Úgy gondolom,hogy ez elég ok arra,hogy szóba hozzuk és beszéljünk erről a kérdésről.Örülök,hogy neked felkeltette a figyelmedet mert így legalább általad többminden felszínre került.
2012. szept. 30. 19:02
 10/21 anonim ***** válasza:

Nos hasonló gondolat fogalmazódott meg bennem, mint aki írta, hogy sátán nem alszik.

(2Korintusz 4:4) . . .ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye.

Sátán sok mindent tesz mint olvashatjuk ügyesen megvakítja a nem hívők elméjét, sőt sokszor még akik igyekeznének hinni azokét is.

Egyik taktikája szerint azt a nézetet támogatja, hogy Sátán vagy Ördög nem létezik. Olyan, mintha egy gonosztevő azt a nézetet terjesztené, hogy nincs bűnszövetkezet, s ezért az emberek biztonságban érezhetik magukat.

A másik taktikája a vallásos túlbuzgóságban elkövetett borzalmas tettekben − keresztes hadjáratokban, inkvizíciókban és a háborúk megáldásában − nyilvánul meg. Ez sok érzékeny embert elfordított Istentől, akik tévesen azt gondolják, hogy az egyházak Istent képviselik.

Emlékezz csak arra is, hogy Pál apostol Sátánt ’a dolgok e rendszere Istenének’ nevezte. Egyesek nevetségesnek tartják azt az elképzelést, hogy Sátán irányítaná a nemzeteket. De amikor Sátán felkínálta Krisztusnak a nemzetek fölötti hatalmat, Jézus nem vonta kétségbe az Ördög királyságok felett gyakorolt hatalmát (Lukács 4:5–8). És vajon a tények nem arra mutatnak, hogy a világ mai ügyei mögött valamilyen gonosz hatalom áll? Ezt tartva szem előtt olvasd csak el, mit mond a Jelenések 12:9, 12 a Sátán erőfeszítéseiről.

Zsömle/lány

2012. szept. 30. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!