Mi a vád Jézus ellen? (bővebben lent. )
Vidiripi
A vád Jézus ellen ,Isten káromlás volt.
Vidiripi
Igazából mit is akarsz te megbeszélni? Aki elolvassa a Bibliában ezt a részt legyen az hívő vagy nem hívő ugyan azt fogja olvasni. Hogy Jézust Isten káromlással vádolták.
Nem értem hogy mit kell ezen beszélni.
Vidiripi
Nos a helyzet az hogy én kétféle emberrel találkoztam aki hiszi hogy Jézus létezett és aki NEM hiszi.
Az említett két kategóriát persze szintén tovább lehet osztani.
Szerintem teljesen lényegtelen hogy ki mivel vádolja. Mert a tényeken semmit nem változtat.
Nos hasonló gondolat fogalmazódott meg bennem, mint aki írta, hogy sátán nem alszik.
(2Korintusz 4:4) . . .ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye.
Sátán sok mindent tesz mint olvashatjuk ügyesen megvakítja a nem hívők elméjét, sőt sokszor még akik igyekeznének hinni azokét is.
Egyik taktikája szerint azt a nézetet támogatja, hogy Sátán vagy Ördög nem létezik. Olyan, mintha egy gonosztevő azt a nézetet terjesztené, hogy nincs bűnszövetkezet, s ezért az emberek biztonságban érezhetik magukat.
A másik taktikája a vallásos túlbuzgóságban elkövetett borzalmas tettekben − keresztes hadjáratokban, inkvizíciókban és a háborúk megáldásában − nyilvánul meg. Ez sok érzékeny embert elfordított Istentől, akik tévesen azt gondolják, hogy az egyházak Istent képviselik.
Emlékezz csak arra is, hogy Pál apostol Sátánt ’a dolgok e rendszere Istenének’ nevezte. Egyesek nevetségesnek tartják azt az elképzelést, hogy Sátán irányítaná a nemzeteket. De amikor Sátán felkínálta Krisztusnak a nemzetek fölötti hatalmat, Jézus nem vonta kétségbe az Ördög királyságok felett gyakorolt hatalmát (Lukács 4:5–8). És vajon a tények nem arra mutatnak, hogy a világ mai ügyei mögött valamilyen gonosz hatalom áll? Ezt tartva szem előtt olvasd csak el, mit mond a Jelenések 12:9, 12 a Sátán erőfeszítéseiről.
Zsömle/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!