Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit értett azalatt Jézus,...

Mit értett azalatt Jézus, hogy legyetek éberek? Ti hogyan vagytok éberek? Mit kell csinálni, hogy az ember éber legyen?

Figyelt kérdés
"vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő. "
2012. szept. 23. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekünk, mint Isten szolgáinak, életutunkkal kell megmutatnunk, hogy valóban hisszük azt, hogy a jelenlegi istentelen rendszer minden alkotó eleme örökre elpusztul, ezért minden nap minden percében úgy kell élnünk, hogy elfogadhatóak legyünk a Teremtő és a fia előtt az életünk minden területén

És akkor nem lesz okunk félni, mert felkészültek vagyunk, nem fog váratlanul érni.

Zsömle/lány

2012. szept. 23. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Volt egy gazdag ember, akinek sok java volt.

Azt mondta: Használni fogom a javaimat, mert vetni fogok, aratok, ültetek, megtöltöm a csűrjeimet gyümölccsel, hogy ne szenvedjek hiányt semmiben sem. Ez az, amit

gondolt a szívében. És azon az éjszakán meghalt. Akinek van füle, hallja!

Lukács 12:

16

És monda nékik egy példázatot, szólván: Egy gazdag embernek bőségesen termett a földje.

17

Azért magában okoskodék, mondván: Mit cselekedjem? mert nincs hová takarnom az én termésemet.

18

És monda: Ezt cselekszem: Az én csűreimet lerontom, és nagyobbakat építek; és azokba takarom minden gabonámat és az én javaimat.

19

És ezt mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!

20

Monda pedig néki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet te tőled; amiket pedig készítettél, kiéi lesznek?

21

Így van dolga annak, aki kincset takar magának, és nem az Istenben gazdag.

Tessék:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2012. szept. 23. 15:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Az "idő" bármikor eljöhet, amikor majd számot kell adni a cselekedeteinkről, hogy azok jók vagy rosszak voltak-e. Ezért sosem lankadhatunk el. Mindig ébernek kell maradnunk. Ébernek lenni ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy minden pillanatban, kivétel nélkül betartjuk a parancsolatok és az Úrnak tetsző életet élünk, mert nem tudhatjuk, mikor jön el az idő, és ha pont olyankor, amikor nem élünk úgy, ahogy kéne, nos akkor jaj nekünk.
2012. szept. 23. 16:05
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
Egyébként a többiek nagyon helyesen összefoglalták. Pont ezeket jelenti.
2012. szept. 23. 16:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy a lelkünkben legyünk éberek, a lelkünket tartsuk mindig tisztán!

Nem tudhatjuk, hogy Jézus mikor jön el közénk, és hogy mikor fog megítélni bennünket... ... ezért felkészültnek kell lennünk, felkészültnek, mint egy jó katolikusnak, hogy ne kárhozzunk el!

2012. szept. 23. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azt akarta mondani, hogy mindig legyünk jelenlevők és figyeljünk az adott pillanatra, hisz csak is az itt és a most létezik. Az Istent így lehet megtapasztalni leginkább.
2012. szept. 24. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Az az éber aki sokat és gyakran imádkozik. Amikor a Getszemáni kertben a tanítványokkal imádkozott Jézus akkor sokszor mondta nekik hogy ne aludjanak, de ők nem bírtak ébren maradni. Másnap pedig az eredmény az lett hogy Jézust János kivételével mind cserbenhagyták, elmenekültek, Péter pedig háromszor megtagadta.

Az érdekes kérdés szerintem az hogy vajon János apostolnak mi volt a titka (hiszen ő ott volt a kereszt alatt)? Szerintem az hogy ő szerette legjobban Jézust és ezért akkor is vele maradt amikor ezzel a saját életét tette kockára. Azt hiszem neki ezért is nem kellett később vértanú halált halnia, mert már eleget szenvedett akkor amikor Jézust látta meghalni. (ő volt az egyetlen apostol aki természetes halállal halt meg)

2012. szept. 25. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Szellemileg kell ébereknek lennünk. Mivel Sátán újra meg újra próbál letörni minket, ez nem fog sikerülni neki, ha józan elméjűek maradunk, valamint éberek vagyunk, és nem hanyagoljuk el az imát.
2012. szept. 28. 11:53
 9/9 hitetlenmusztafa válasza:
haha ..kihagyta a /nem mondom / H betűt?
2016. jan. 6. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!